mięso mielone - 23354 przepisów (strona:63/1557)

ZAPIEKANY TORT TORTILLOWY 181

szklanki soku pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 100 g sera żółtego 2 jajka majeranek olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Do cebuli wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką słodką oraz(...)papryką chili. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory w puszce oraz sok pomidorowy. Przyprawiamy cukrem. Dusimy ok. 3-5 min. Na końcu dodajemy soczewicę w puszce oraz kukurydzę i dusimy jeszcze ok. 5 min. Zestawiamy z ognia, aby sos lekko ostygł, a następne wbijamy do niego jajka. Mieszamy. Tortille podgrzewamy przez 1 min. w piekarniku nagrzanym

Kuchnia MagdaLeny
Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym 306

obiad. Aromatyczne i soczyste klopsiki z mięsa mielonego i warzyw utopione w pomidorowym sosie. Danie można podać z ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniaczkami.   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 jajko 1 czerwona papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 niewielkiego pora 3/4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka passaty pomidorowej(...)łyżki słodkiej śmietanki 18% przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia     *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy i dokładnie mieszamy *** *** Paprykę pora oraz cebulkę kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Warzywa dokładamy do mięsa i wszystko dokładnie razem mieszamy *** *** Ręce delikatnie smarujemy olejem i formujemy z masy

Blog z Apetytem
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 254

mnie były dwie żółte, dwie czerwone i jedna zielona), 1 większa cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, woreczek ryżu (125 g), majeranek, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego (lub po prostu sól lub vegeta), słodka czerwona papryka, 1L bulionu ( u mnie był drobiowy), 400 g przecieru pomidorowego, duża łyżka mąki. Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić(...)kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić. Do surowego mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Papryki umyć, odciąć górę, oczyścić z nasion oraz ponownie umyć. Papryki napełnić farszem. Przygotować bulion. Połowę wlać do naczynia żaroodpornego. Do naczynia włożyć papryki, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min. W międzyczasie w drugiej połowie bulionu

W kuchni u Moniki
Proste kotleciki w sosie pomidorowym 270

ziół – ja używam Zioła Małgorzaty 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sól do smaku (w zależności od użytych ziół) 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 czerwonej cebuli olej do podsmażenia cebuli i czosnku – użyłam rzepakowego od Woj-len Przygotowanie: W misce mieszamy mięso mielone z jajkiem, posiekaną cebulką, przyprawami i bułką

Słodkie okruszki
LENIWE GOŁĄBKI 164

mielonego (najlepsze z łopatki) 1 torebka ryżu 1 duża cebula 1-2 jajka 0,5 główki młodej kapusty lub kapusty pekińskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy, ew. przyprawa do mięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż(...)cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Eksperymentalny kotlet mielony z wołomińską duszą 144

cebulą. Do tego wbijamy jajko. Dodajemy sól i pieprz świeżo mielony do smaku. Mięso wyrabiamy dobrze na jednolitą masę. Formujemy kotlety średniej wielkości. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Ot i cała filozofia i metodologia eksperymentu. Efekt? Smaczne, kształtne kotlety mielone nie będące jednak wiernym odzwierciedleniem oryginału. Wniosek? To jednak lata praktyki

Kuchnia po mojemu
Jajka po szkocku 211

pszenna jajko oraz olej do smażenia Jajka wkładamy na wrzątek i gotujemy 5 minut następnie szybko przekładamy do bardzo zimnej wody najlepiej z dodatkiem lodu. Dobrze wystudzone obieramy. Mięso mielone przyprawiamy dodajemy wodę lub bulion, bułkę tartą i dokładnie wrabiamy aby składniki się dokładnie połączyły.Następnie masę mięsną dzielimy na trzy równe części. Formujemy kulę i rozpłaszczamy

Andzia Pichci
Papryka z farszem meksykańskim 161

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym

e-PrzepisyKulinarne
Frykadelki w sosie pieczarkowym 166

Frykadelki w sosie pieczarkowym Faszerowane roladki z mięsa mielonego duszone w aromatycznym sosie. Najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, z dodatkiem ulubionej surówki. Świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół szklanki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 2 cebule(...)opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 2 łyżki słodkiej śmietanki       *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Przygotowujemy farsz. Boczek, ogórki, jedną cebule oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę

Blog z Apetytem
Spaghetti 208

pomidorowego (pakowany w kartoniki zagęszczony sok pomidorowy) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 kostka rosołowa sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie. Pieczarki, paprykę, pomidory pokroić. Na patelni (2-3 łyżki oleju) podsmażyć mięso mielone, a gdy już będzie prawie usmażone dodać cebulę i czosnek (może być pokrojony bądź przeciśnięty przez praskę). Następnie dodać pokrojone

Malinowe Pocałunki
Pilaw z kaszą bulgur 195

rodzaj kaszy z ziaren pszenicy, która zawiera dość dużo błonnika, witamin z grupy B oraz niezbędnym minerałów. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z indyka 3/4 szklanki suchej kaszy bulgur (135 g) 1,5 szklanki wody 1 marchewka 1 por (biała część) kilka pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula olej sól(...)patelni wok wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać pora i marchewkę. Całość smażyć na średnim ogniu, aż do miękkości warzyw. Następnie dodać surowe mięso mielone i wszystko przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i ostrą papryką. Smażyć, aż do zmiany koloru mięsa (co jakiś czas mieszając). Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy, wsypać opłukaną

Ugotować
Zapiekane pulpety z ziemniakami w sosie śmietanowo-koperkowym 121

całej rodziny. Podstawowe składniki i minimum wysiłku to coś co lubię w kuchni najbardziej :). Najlepiej smakuje podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pulpety: 500 gram mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 2-3 pełne łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, majeranek mąka pszenna do obtoczenia pulpetów olej rzepakowy do smażenia Pozostałe(...)śmietany 30 % 2 jajka pół pęczka świeżego koperku sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok 70-100 gram ulubionego sera żółtego w kawałku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, rozdrobnioną cebulkę, doprawiamy , wyrabiamy i formujemy pulpeciki następnie obtaczamy je w mące, obrane ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki, pulpety przesmażamy na oleju

Blog kulinarny S9.PL
Zapiekanka gołąbkowa 211

zapiekanki czyli mniej pracochłonnej wersji tego smakowitego dania obiadowego z mięsa mielonego, ryżu, kapusty i sosu pomidorowego. Polecam!     Składniki: 800g kapusty (użyłam młodej kapusty) 500g mięsa mielonego – wieprzowego 100g ryżu przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra   SOS: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3 łyżki koncentratu 400ml bulionu   *** Przygotowujemy sos: w garnuszku(...)Kapustę drobno szatkujemy i obgotowujemy w osolonej wodzie przez 10 minut (jeżeli używamy młodej kapusty to nie musimy jej obgotowywać!). Kapustę dzielimy na 3 części **** *** Ryż gotujemy na sypko. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem i przyprawami – do smaku *** *** Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem i wykładamy jedną część poszatkowanej kapusty *** *** Na kapuście wykładamy połowę farszu mięsnego *** *** Na mięso

Blog z Apetytem
Zapiekanka z mięsem mielonym i kapustą włoską 130

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną zapiekankę z kapusty włoskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka z mięsem mielonym i kapustą włoską Składniki 8-10 liści kapusty włoskiej 60 dag mięsa mielonego (wieprzowego) 20 dag ryżu 1 czerwona papryka 10 plastrów boczku 2-3 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz 3 łyżki oleju Instrukcje Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić(...)mięso z cebulą i czosnkiem oraz papryką dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 3-4 kawałki boczku, następnie 2-3 liście kapusty i warstwę mięsa. Ponownie kapustę i mięso i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu rozkładamy pozostałe liście i boczek. Zapiekamy w 180 C, około 45 minut. Artykuł Zapiekanka z mięsem mielonym

To co lubię - gotuję i polecam
Shepherd`s pie czyli zapiekanka pasterza 155

pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Shepherd`s pie Składniki: Sos z mielonego mięsa 500 g mielonego mięsa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów 150 ml bulionu z mięsa lub warzyw 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki rozmarynu sól i pieprz do smaku 1 marchewka 200 g zielonego groszku, mrożonego 1 łyżka(...)łyżka natki pietruszki, pokrojonej Groszek wysyp na durszlak aby się rozmroził. Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę. Zeszklij na maśle wraz z ziołami i pieprze. Dodaj mięso i smaż aż mielone przestanie krwawić. Wlej pomidory i dodaj utartą marchewkę. Gotuj przez 20 minut, następnie wymieszaj z groszkiem i przełóż do żaroodpornej formy. Nastaw piekarnik na 200ºC. Podziel

codojedzenia