Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. 240pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Ja po obejrzeniu kilku przepisów zrobiłam po swojemu i jestem zadowolona, gdyż wyszło mi całkiem smacznie. Przepis: dwie cukinie, 400g pieczarek, 500g mięsa mielonego, duża cebula, wyciśnięty czosnek - ja dałam pięć cząstek, łyżka posiekanej natki pietruszki, starty ser żółty - tak do posypania po wierzchu, bądź do dodania do środka farszu by był(...)nich farsz. To co zostało wydrążone dodać do reszty pieczarek, które należy pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i razem podsmażyć. Posolić i popieprzyć. Dodać mięso mielone, nadal smażyć. Dodać bazylię. Gdy farsz jest gotowy dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać. Jeżeli mięso było tłuste, należy pozbyć się jak najwięcej tłuszczu wybierając go łyżką
W kuchni u Moniki
Sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami 187mięsem wieprzowym i warzywami. Idealne jako przekąska dla dwojga. Wbrew pozorom przygotowanie sajgonek nie jest czasochłonne! Składniki dla 2 osób: 8 sztuk papieru ryżowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej z szynki) 1 cebula 1 mała marchewka 4 liście kapusty pekińskiej 25 g suszonych grzybów mun sól, pieprz sos sojowy olej do smażenia sos słodko-kwaśny(...)Marchewkę i cebule obrać, a także zetrzeć na tarce o średnich oczkach. 2. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć starte warzywa. Gdy lekko zmienią kolor, dodać mięso wieprzowe. Smażyć, tak długo aż mięso mielone zmieni kolor na szary. Do przesmażonych składników dodać posiekane grzyby mun i kapustę pekińską. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Przygotowany farsz ostudzić
Ugotować
Hamburger wołowy 218bułki do hamburgerów 400 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko ½ łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli szczypta papryki 100 g sera żółtego olej do smażenia 4 liście sałaty masłowej 2 plastry cebuli 4 – 6 korniszonów (u mnie pikantne z chilli) 4 łyżki musztardy delikatesowej Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem(...)przyprawami. Ser pokroić w 4 grubsze plastry (5 cm x 5 cm) Mięso podzielić na 8 części. Pomiędzy 2 części mięsa włożyć plaster sera (krok 4.) i uformować 4 duże pulpety. Mięso usmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron (około 15 – 20 minut na wolnym ogniu, aby mięso nie było surowe). Bułki przekroić
KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami 196mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 80 g masła Farsz: 1 garść suszonych grzybów 200 g pieczarek 1 duża cebula 300 g mielonego mięsa wieprzowego oliwa 500 g kiszonej kapusty 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka kminku sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka sezam WYKONANIE Farsz: Grzyby zalać niewielką ilością wody(...)gotowaniu grzybów, dolać wody, tak aby kapusta była nią przykryta, dodać kminek, majeranek i ugotować do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić z wody i umieścić z powrotem w garnku. Mięso mielone przełożyć do głębokiej patelni. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym dodać do mięsa. Całość polać oliwą i włączyć palnik. W międzyczasie umyć i pokroić
Passions hobbies life
Kotleciki mielone z morelami 195najlepszy dowód na to że są pyszne. Kotlety mielone z morelami SKŁADNIKI: 300 g dowolnego mięsa mielonego 100 g moreli suszonych 1 cebula olej do smażenia 1 jajko bułka tarta sól pieprz Mięso mielone przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oleju, aż się przyrumieni. Do mięsa dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zimowa zupa zbójnicka 231bogata w składniki i bardzo sycąca zupa. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, no i przede wszystkim przepyszna. Idealna na zimowy obiad. Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/4 główki białej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 ziemniaki 1 marchew 1 szklanka przecieru pomidorowego lub mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu(...)kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu liść laurowy *** Cebulę drobno kroimy i lekko podsmażamy w dużym garnku. Dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Dokładamy mięso mielone, przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem i smażymy, ciągle mieszając aż się całe zrumieni *** *** Marchew i ziemniaki kroimy w kostkę *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Do garnka z mięsem dodajemy
Blog z Apetytem
Makaron z prostym sosem mięsno-pomidorowo-paprykowym 255świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku opakowanie makaronu – u mnie dziś makaron Bucatini od Makarony Babuni starty ser do podania * jeśli nie macie możecie pominąć, też będzie pysznie Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Czosnek również można drobno pokroić lub zetrzeć na tarce (ja zazwyczaj trę). Składniki chwilę podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i pokrojoną w kostkę marchewkę. Wszystko razem chwilę smażymy (mieszając i rozdrabniając łyżką mięso). Następnie dodajemy pomidory z puszki (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy, ajvar (pasta warzywna z papryki i bakłażana) oraz wywar mięsny. Mieszamy wstępnie i dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut (co jakiś czas warto całość przemieszać). Pod koniec doprawiamy
Słodkie okruszki
Faszerowana cukinia 260Składniki: * 3 cukinie średniej wielkości * 250 g mięsa mielonego * 200 g pieczarek * 1/2 papryki * cebula * ząbek czosnku * 50 g ugotowanego ryżu * sól * pieprz * łyżeczka słodkiej papryki * łyżeczka majeranku * łyżeczka koncentratu pomidorowego * olej do smażenia * 100 g startego żółtego sera ( opcjonalnie) Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przecinamy wzdłuż przez środek i dużą łyżka wydążamy miąższ(...)miseczki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę oraz miąższ z cukinie. Smażymy do momentu odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i podsmażamy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy koncentratem pomidorowym, solom, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Zdejmujemy z gazu do ostygnięcia. Do farszu dodaje ugotowany ryż
Kulinarne przygody
Marokańskie chlebki z patelni 1641 czerwona papryka garść kukurydzy konserwowej 1 większa cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, ulubiona mieszanka przypraw do mięsa ( może być curry, gyros, lub przyprawa do mięsa mielonego) Przygotowanie: Przygotowanie farszu: paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem następnie(...)dodajemy paprykę z odsączoną kukurydzą i smażymy kilka minut. Do warzyw dodajemy mięso, doprawiamy i smażymy aż mięso będzie gotowe, dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i po chwili przesmażania wyłączamy gaz, farsz odstawiamy do ostygnięcia, Przygotowanie sosu czosnkowego: https://s9.pl/2019/07/10/sos-czosnkowy-sprawdzony-przepis/ Przygotowanie ciasta: w rondelku rozpuszczamy masło, w ciepłym (nie gorącym) mleku mieszając rozpuszczamy drożdże, do miski przesypujemy mąkę, dodajemy
Blog kulinarny S9.PL
Gołąbkowe rurki 262Gołąbkowe rurki Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw. 10 porcji 50 minut czas przegotowania Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · ½ torebki ryżu · 1 jajko(...)Sól · 1 łyżeczka papryki ostrej · 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy. 2. Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni
Kulinarna Chwila
Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem 505wiem jak Wy, ale ja czasem nie bardzo mam pomysł na mięso mielone. Czasem sobie panowie moi zażyczą, więc zrobić muszę. Tym razem też się(...)namyślałam i poszłam chyba trochę na łatwiznę (no sił brak czasem, czasu też), ale smakowało. Mięso zrobiłam w formie zapiekanki z pomidorami z puszki, koktajlowymi, cebulka, papryka, czosnek, przyprawy i makaron. Wszystko potem zapiekłam i gotowe :)) Miłego poniedziałku Wam życzę :) Składniki: 500 g mięso mielone z szynki makaron u mnie penne pomidorki koktajlowe papryka czerwona cebula czerwona
kruche babeczki
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 192mielone w kapuście, w pysznym sosie z pieczarkami. Składniki: · 1 główka kapusty włoskiej · ½ kg mięsa mielonego z łopatki · Majeranek · Sól · Jajko(...)łyżka mąki pszennej S posób przygotowania: 1. Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 3. Mięso przekładamy do miski. 4. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Dodajemy ryż. 6. Wsypujemy majeranek. 7. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną
Kulinarna Chwila
Frykadelki z włoską kapustą 245możesz dołączyć do swoich ulubionych. Pyszne, pulchne i pachnące aromatyczną kapustą kotleciki. Świetne i z kartofelkami i z pieczywem. Składniki: 1/2 kapusty włoskiej lub 1 mała 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 jajka 100 g bułki tartej 1/4 szklanki śmietany suszone oregano mielona papryka mielony kminek - opcjonalnie olej do smażenia Wykonanie: kapustę oczyścić ze zwiędłych liści(...)pokroić na cząstki i włożyć na kilka minut do garnka z osoloną wodą. Kapuste odcedzić, ostudzić, następnie wyciąć głąb i pokroić w małą kostkę mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać bułkę taratą, śmietanę i pokrojoną kapustę. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem, kminkiem i papryką oraz oregano. Dokładnie wyrobić z mięsnej masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażycćna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Potrawka z indyka, pomidorów i dyni 175Potrawka z mięsa mielonego z indyka, pomidorów i dyni. Dużo czarnych oliwek, kukurydzy, zielonego groszku i przypraw. U mnie sprawdza(...)się do makaronów, kasz, jako gęsty gulasz do klusek, ryżu, także do faszerowania ciasta francuskiego, np. tartaletek lub wytrawnych babeczek. Potrawka z indyka, pomidorów i dyni SKŁADNIKI: 760 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 1 duża cebula 4 suszone pomidory w oleju szklanka czarnych posiekanych oliwek szklanka mrożonej dyni w kostce 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku puszka
Zasmakuj Kuchni
Bibimbap 218Bibimbap, najpopularniejsze koreańskie danie rozpoznawalne na 4 kontynentach. Zabawnie brzmiąca nazwa oznacza dosłownie: mieszany ryż. Jest to po prostu miska ryżu podana z różnymi dodatkami warzywnymi, mięsem i jajkiem, a w wersji wegeteriańskiej z tofu, do tego sos przygotowanym na bazie ostrej pasty - gochujang. Danie wymaga trochę czasu i uwagi, na pewno nie przygotujesz go na szybko. Składa(...)jest to konieczne. I bez jajka danie jest pożywne i bardzo syte. Bibimbap przygotowałam z mielonego mięsa z udźca indyczego, bardzo nam smakowało. W oryginale występuje mięso wołowe. W doborze składników istnieje całkowita dowolność. Skladniki: 120 g naturalnego ryżu 250 g mielonego mięsa 100 g świeżych grzybów shiitake 1/2 ogórka sałatkowego 1 łyżka cukru/miodu 2 łyżki octu jabłkowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!