Udka kurczaka w porach 176bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchen
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 412łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Marchewki obieramy, cukinie myjemy (jeśli nie mamy ekologicznej cukinii to także obieramy) i trzemy oba warzywa na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Koperek lub szczypiorek drobno siekamy. Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i chrząstek, kroimy w kostkę, a następnie
Poezja smaku
Curry z dynią 195dynią. Danie dla 3-4 osób. 500 g mięsa z piersi kurczaka 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki masła 400 g miąższu z dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli Marynata do kurczaka: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli
Bullio
Żeberka w słodkiej marynacie 317Składniki 0,5 kg żeberek w paskach 2 cebule marynata: 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 4-5 ziaren
czarrna od kuchni
Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem 284słonecznika łuskanego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, szczypta majeranku, 100ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ostrym nożem usuwam z udek kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Pora kroję w plasterki. W lukę po usuniętych kościach wkładam plasterki pora oraz odrobinę słonecznika. Mięso spinam wykałaczkami. 2. Udka nacieram dookoła papryką słodką, solą, pieprzem oraz majerankiem
Tradycyjna kuchnia Kasi
Curry z dynią 228dynią. Danie dla 3-4 osób. 500 g mięsa z piersi kurczaka 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki masła 400 g miąższu z dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli Marynata do kurczaka: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli
Bullio
Galantyna drobiowa gotowana. 462tymianek, bazylia, majeranek, pietruszka i oregano), pieprz grubo mielony, ewentualnie sól lub warzywko ( ja nie dodałam ), do wody, w której będzie gotowana galantyna: odrobina soli, mix ziół, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe, gaza. Przygotowanie: Ostrożnie (by jak najmniej uszkodzić) oddzielić skórę od kurczaka. Następnie oddzielić mięso od kości. Ja skrzydełka sobie podarowałam i zostawiłam
W kuchni u Moniki
Warzywa zapiekane z kurczakiem i karkówką 273garowstręt i nie chce mi się stać przy kuchni godzinami, a takie dania jednogarnkowe są idealne. Zresztą , zawsze powtarzam, że gotowanie nie musi być ciężką pracą ;) Warzywa i mięso można dobrać według upodobań, bo samo ich upieczenie razem w jednym naczyniu daje fajne efekty smakowe. Ja postawiłam na paprykę, cukinię i marchew. Wyszło pysznie :) Składniki(...)ostra papryczka chili 3-4 gałązki selera naciowego kilka średnich marchewek 4 średnie ząbki czosnku 1 mała cebula czerwona 1 średnia cukinia sól, pieprz i suszony rozmaryn mielona słodka papryka 3-4 łyżki oleju Paprykę opłukać, osuszyć i wyciąć gniazda nasienne. Cukinię opłukać, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę i czosnek obrać. Selera naciowego opłukać i osuszyć. Marchew oskrobać
Codzienna kuchnia niecodzienna
Burger kontynentalny 213TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Mięso w misce mieszamy z solą i pieprzem i wyrabiamy przez
Marder&Marder Manufacture
Kurczak w sosie z zielonego groszku i porzeczki 189porzeczkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 marchewka 2 łyżki masła 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka przyprawy do zup maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę razem z marchewką . Wodę wlać do garnka
Tradycyjna Kuchnia
KROKIETY Z GOTOWANEJ RYBY 317dzieci za nią nie przepadają ... Składniki: ugotowana ryba (u mnie mięso z karpia, ale tutaj dobrze sprawdza się każda inna gotowana ryba) 1 jajko sól pieprz cytrynowy majeranek szczypta słodkiej papryki 1 cebula bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną wcześniej w bulionie warzywnym rybę obieramy z ew. ości, mielimy lub blendujemy. Cebulę drobno kroimy podsmażamy na maśle na złoty
Walijskie Pichcenie
Befsztyk wołowy z cebulką 205Befsztyk wołowy z cebulką. Danie mięsne, proste i w dodatku – na szybko. Jeżeli przy zakupie poprosimy rzeźnika, aby zmielił nam mięso, czas przygotowania skróci się
mojewypiekiinietylko
Fasolówka na kurczaku 208łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 1/2 łyżeczki mielonego kminku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól garnek 3 litrowy Kurczaka umyć i włożyć do garnka wypełnionego w 3/4 zimną wodą, dodać fasolę, drobno pokrojony czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso z kurczaka będzie miękkie i będzie odstawać od kości. Mięso
Kuchcik gotuje