mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:33/181)

Cannelloni z groszkiem i kukurydzą 186

Składniki - 1 opakowanie makaronu cannelloni - 50 dag mięsa mielonego - 2 ząbki czosnku - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka groszku konserwowego - 1 gotowy sos boloński - 20 dag żółtego sera - sól, pieprz ziołowy - zioła prowansalskie - olej Wykonanie Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do mięsa razem z sosem bolońskim. Doprawić(...)smaku solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Całość farszu pogotować ok.10 minut na małym płomieniu. Rurki cannelloni wypełnić farszem ( makaronu nie gotować ) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Po napełnieniu wszystkich rurek pozostały farsz wylać na canneloni oraz posypać startym żółtym serem. Zapiekać  pod przykryciem 30 minut w temperaturze 200oC Uwaga – sprawdzona rada

Świat Smaku
Makaron po meksykańsku 191

testowania od firmy JAMAR. SKŁADNIKI: 300 g makaronu tagliatelle, 250 g mięsa mielonego wieprzowego, 1  papryka  czerwona, 1 cebula, 1/3 puszki kukurydzy konserwowej, 2  pomidory , 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 100 ml sosu meksykańskiego JAMAR, sól , pieprz , pieprz  cayenne, bazylia , oliwa do smażenia, natka pietruszki. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso mielone przekładam na patelnię. Dodaję pokrojoną(...)kostkę cebulę. Mięso razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie.  2. Następnie dodaję pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Mieszam i duszę około 5 minut. 3. Do mięsa i warzyw dodaję kukurydzę konserwową, sos meksykański oraz koncentrat. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muszle nadziewane szpinakiem i mięsem pod beszamelem 337

przy takich daniach jest trochę "roboty", ale przyjemność zajadania wynagradza czas spędzony w kuchni. Ja nie będę się przyznawać, ile szpinakowych muszli pochłonęłam :) Składniki:50 dag mięsa mielonego z kurczaka, 300 g makaronu typu muszle, 250 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 5 łyżek słodkiej śmietanki, 25 dag sera żółtego, oliwa z oliwek, Beszamel: 3 czubate łyżki(...)Muszle gotujemy al dente w rondlu z szerokim dnem, delikatnie od czasu do czasu mieszając. Szpinak wrzucamy na patelnie z oliwą, dajemy czosnek i smażymy. Całość solimy. Dodajemy zmielone mięso z kurczaka i dalej smażymy. Na koniec dodajemy śmietankę i dusimy ok.10 minut. Farsz studzimy i nadziewamy nim muszle. Beszamel: W rondelku rozpuszczamy masło i dajemy mąkę. Chwilę ją smażymy

Delicious Titbits
Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem. Lasagne bolognese. 263

mięsa mielonego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 700 g gęstego sosu pomidorowego, 500 g szpinaku, 50 g żółtego sera- gouda, sól, pieprz.   Przygotowanie:     Makaron do lazanii gotujemy w osolonej wodzie, wkładamy po 2-3 płaty makaronu do gotującej się wody i gotujemy 2 minuty. Wyjmujemy i wkładamy następne. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso mielone

Aga w kuchni
Zapiekanka makaronowa z klopsikami (bezglutenowa) 179

pyszną zapiekankę bezglutenową. Jesienne chłody to najlepsza pora na takie gorące, parujące i aromatyczne dania. Bardzo polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-osobowej rodziny): 300 g bezglutenowego makaronu (np. świderki) 500 g mielonego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko ok 100 g bezglutenowej bułki tartej lub 100 g orkiszowej kaszki manny 500 g passaty pomidorowej 2 puszki pomidorów(...)pieprz, bazylia, oregano, tymianek, zioła prowansalskie, majeranek, papryka słodka i odrobina cukru mała kostka żółtego sera do starcia tarty ser twardy typu parmezan Wykonanie: 1. Zaczynamy od zmielenia mięsa. 2. Gotujemy makaron jak zwykle. 3. Kroimy cebulę w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Gdy się zezłoci, odstawiamy do ostygnięcia. 4. Do miski wlewamy passatę, następnie w osobnym talerzu kroimy

Kawa z mlekiem
Lasagne bolognese 181

przy tej potrawie nie muszę nic mówić, wszyscy ją znają i lubią nie tylko z mięsem ale również w wersjach wegetariańskich. Lasagne bolognese Składniki: - 13 płatów makaronu lasagne - 600 g mięsa mielonego wieprzowego - 1 puszka pokrojonych pomidorów - sos beszamelowy Winiary - 300 ml mleka - 250 g tartego sera mozzarella  - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 op. fix spaghetti(...)łyżce oliwy posiekaną w kostkę cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek, dodajemy mięso i wszystko razem smażymy aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy fix, przyprawy, wszystko chwilę smażymy i dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy ok. 10 minut. Gotujemy wodę, solimy, wlewamy 2 łyżki oliwy i gotujemy płaty makaronu przez 2 minuty ( ja wrzucałam po dwa płaty żeby się nie posklejały). Ugotowany

Kulinarne życie
Klopsiki. Pieczarki. Makaron. 231

No i doczekalismy sie, przyszla zima. Choc bez sniegu za to bardzo mrozna. Szczesliwi ci, ktorzy nie musza wychodzic z domu albo przynajmniej nie musza wystawac

Przysmaki Karolki
muszle faszerowane 165

choć odrobinę pracochłonne- najwięcej czasu zajmuje nadzianie muszli. Można je przygotować wcześniej a potem tylko upiec. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym i sałatą. Składniki: 250 g makaronu duże muszle 300 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku duża kulka mozzarelli (125 g) 2 łyżki czarnych oliwek słoik sosu słodko-kwaśnego sól pieprz słodka i ostra papryka  łyżka(...)oleju Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.  Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Przyprawić pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Do mięsa dodać 1/3 słoika sosu i dokładnie wymieszać, wystudzić. Resztę sosu przełożyć na dno żaroodpornego naczynia. Muszle nadziać farszem i ułożyć na sosie. Oliwki pokroić w plastry, ułożyć na muszlach. Całość posypać startą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bardzo serowa zapiekanka makaronowa 462

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 500 g przecieru pomidorowego; 1 puszka całych pomidorów wraz z zalewą (waga 400 g); 250 g makaronu Rigatoni; 200 g sera ricotta; 350 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki startego parmezanu; 1 jajo; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 średnia cebula; 1 łyżeczka suszonego oregano(...)czosnkiem dodać mięso mielone i podsmażać, często mieszając, aż mięso stanie się brązowe. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z patelni z podsmażonym mięsem mielonym z cebulą i czosnkiem odlać nadmiar wytopionego podczas smażenia tłuszczu. Pozostawić jedynie około 1 łyżki dla zapewnienia smaku sosu i soczystości mięsa. Następnie na patelnię z podsmażonym mięsem wlać przecier pomidorowy. Dodać

Gospodyni Miejska
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem gorgonzola 318

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal

Kuchnia Pełna Pasji
Kotlety mielone z mozzarellą 271

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym 301

Wyszło pysznie. Polecam danie. Jest proste w przygotowaniu, a wygląda na bardzo skomplikowane. Świetnie sprawdzi się jako danie na proszony obiad.     Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym     Składniki: Nadzienie:    0,5 opakowania muszli (używam z Lubelli) 100 g sera Gorgonzola 2 kulki sera mozzarella 50 g parmezanu suszone pomidory (około ½ słoiczka(...)Dodać mięso. Kiedy się podsmaży  przyprawić. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę i również podsmażyć na maśle. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki.   Przygotować sos pomidorowy. Na patelni podsmażyć pozostałą cebulę. Dodać pomidory z puszki i dusić około 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy , czosnek, cukier, ocet i przyprawy. Dusić do momentu aż powstanie gładki sos.   Ugotować makaron według

Mania Gotowania
Lazania… ulubiona 329

porcji) 12-14 płatów makaronu lasagne 500 g mięsa mielonego (np. z szynki) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku Sos boloński 520 g (np. taki ) *24 plasterki topionego sera żółtego (tostowego lub gouda) -musi to być właśnie ser topiony w plasterkach 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz olej do podsmażenia mięsa   Sos beszamel(...)termoobieg). Cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Odsunąć na bok patelni. Wrzucić mięso i smażyć, cały czas mieszając i rozdrabniając, aż mięso straci różowy kolor i nie będzie grudek (jeżeli kupiliśmy gotowe mięso mielone to proponuję przed wrzuceniem na patelnię. pokroić je na mniejsze kawałki – łatwiej będzie je rozdrobnić). Wymieszać

Moja Delicja
Spaghetti z sosem polońskim 182

kupować te lepszej jakości. Pierwszy raz kupiłam makaron barilla i był naprawdę dobry. Nie kleił się i był pyszny w smaku. Post, niestety, nie jest sponsorowany. ;) makaron spaghetti 0,5kg mięsa mielonego z łopatki 4 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 puszki pomidorów w zalewie 1 kostka bulionowa 4 łyżki masła 2 łyżki stołowe konc. pom. z ziołami bazylia(...)patelnię. Wrzucamy również kostkę rosołową, posypujemy sporą ilością ziół i dusimy całość do momentu zgęstnienia sosu. Na koniec, jeśli potrzeba, doprawiamy sos solą oraz pieprzem. Ciepłym polewamy ugotowany makaron, ewentualnie posypując go startym żółtym serem. (ja go nie jadam ;) ) Nazwałam ten sos "polońskim" umyślnie. Przede wszystkim sos boloński w oryginale podaje się z makaronem tagliatelle, nie spaghetti. Jest również

Kuchenna Kontrrewolucya
Sajgonki :) 159

Sajgonki 0,5 kg mięsa mielonego pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej makaron chiński imbir przyprawa 5 smaków sól i pieprz do smaku papier ryżowy Mięso usmażyć z dodatkiem imbiru i przypraw, przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni podsmażyć mieszankę chińską. Makaron przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać ze sobą i ponownie

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania