mięso duszone - 8529 przepisów (strona:233/569)

Pulpety z fasoli z duszoną kalarepą z koperkiem 184

jajka - kilka łyżek mąki kukurydzianej (lub innej dowolnej) - sos sojowy, pieprz, sól, czosnek, papryka  2. Duszona kalarepa : - 1 średniej wielkości kalarepa - pęczek koperku - sos sojowy, sól, pieprz, przyprawy Przygotowanie : Ugotować fasolę, zmielić ją blenderem, lub w maszynce do mielenia mięsa, następnie dodać jajka, przyprawy, oraz mąkę, w takiej ilości, żeby dało się uformować pulpety. Następnie wrzucać pulpety

zdrowa vege kuchnia
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej 262

Kotlety w kiszonej kapuście to danie dwa w jednym - mamy mięso i ciepłą jarzynkę za jednym zamachem :) Mięso wychodzi pyszne, soczyste i miękkie. Składniki: 200 g kiszonej kapusty 4 kotlety schabowe 100 g boczku (pominęłam) 50 g suszonych śliwek 2 jabłka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kapustę przelewamy zimną wodą, odciskamy(...)drobno siekamy. 2. Posiekaną cebulę (i ewentualnie boczek) podsmażamy na tłuszczu. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy usmażoną cebulę (i boczek), podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. 3. Śliwki kroimy w paseczki, obrane jabłka w cząstki i dodajemy do gotującej się kapusty. 4. Kotlety lekko rozbijamy i nacieramy zmiażdżonymi ząbkami czosnku oraz oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy

Kuchnia domowa Ani
PASZTET LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 248

ćwiartki i położyć na wierzchu. Dodać ziele angielskie, pieprz, liście laurowe i zalać 1/2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę i 45 minut. Po tym czasie dodać oczyszczoną wątróbkę i gotować przez 15 minut. Ciepłe mięso posolić a następnie wystudzić. Chłodne mięso skręcić w maszynce do mielenia 3 razy. Dodać pieprz mielony, sól, świeżo startą

Ola la LCHF
Polędwiczki duszone z cebulą 184

Polędwiczki to świetna propozycja obiadowa. Robi się naprawdę szybko. Składniki: 1 polędwiczka (u nas 500g) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki sosu sojowego pieprz

Kuchnia domowa Ani
Polędwica z dzika 141

łyżeczki rozmarynu Wykonanie: Polędwicę myjemy , osuszamy. Marynata: Wszystkie składniki marynaty wkładamy do małego garnka i doprowadzamy do wrzenia. Polędwiczki wkładamy do szklanego naczynia i zalewamy zagotowaną , gorącą marynatą. Obracamy mięso, aby było całe zamoczone i woda wszędzie dotarła. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy polędwice z zalewy i osuszamy ręcznikiem papierowym i lekko solimy(...)patelni rozgrzać smalec i obsmażyć polędwice na rumiano z każdej strony. Wlewamy 3/4 szklanki zalewy, dodajemy zmiksowaną cebulę i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około  45 minut lub dłużej .( zależy jak duże mamy polędwice). Po tym czasie mięso wyjąć, a sos w razie potrzeby doprawić solą  i pieprzem. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i wlać do sosu

O kuchni z uczuciem
Kurczak po hiszpańsku z bakłażanem 247

obsmażyć i wszystko razem wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Dołożyć do dania i oprószyć oregano. Chwilę dusić, a pod koniec dodać oliwki, przyprawić pieprzem i ewentualnie solą. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Szybki obiad , WYTRAWNIE

https:KKuchniaMniam
Tajine z polędwicy wieprzowej w warzywach 125

szczypta mielonego imbiru 1 łyżka oleju (ja akurat miałam sojowy i takiego użyłam) Polędwicę oczyścić z ewentualnych błonek, opłukać i odłożyć troszkę tłuszczu (troszkę, naprawdę ma być mało). Mięso pokroić w cienkie plastry, a następnie w paseczki Przyprawić Ras El Hanout, papryką i imbirem, skropić olejem - dokładnie wymieszać Seler i marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki Suszone śliwki przekroić(...)szkoda przecież... ( przy okazji wstępu do tajine, pisałam, jak należy korzystać z tego naczynia  - zerknijcie, może warto sobie przypomnieć) Dusimy 60 minut. Po 30 minutach zaglądamy do środka i delikatnie mieszamy, nie psując warstw warzyw i mięsa, które ułożyliśmy. Po kolejnych 15 minutach, znowu delikatnie przemieszać, żeby się nie przypaliło i nie przykleiło. Na 10 minut przed końcem wyłączamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa a'la tajska 142

kosteczkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, dodać na patelnię do cebuli i chwilę dusić razem. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody i gotować. W tym czasie na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, przyprawić. Gotowe mięso dodać do gotującego się wywaru, a po chwili dodać mieszankę warzyw. Gotować razem około

talerz przyjemności
Lasagne z własnym sosem beszamelowym 112

rozgrzany olej wkładamy drobno posiekaną cebule oraz czosnek, lekko podsmażamy i dodajemy mielone mięso, smażymy do momentu gdy mięso straci swój różowy kolor.  Dodajemy oregano, bazylię, sól, pieprz, mieszamy.  Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem na małym gazie ok. 10 minut.  Na drugiej patelni lub w garnku przygotowujemy sos beszamelowy.  Roztapiamy(...)smaku.   Makaron lasagne podgotowujemy około 3 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2-3 łyżek oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Układamy na zmianę: makaron, sos beszamelowy i mięso. Ostatnia warstwa powinna składać się z mięsa posypanego startym serem. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni ok. 40 minut

upichcona
Hiszpańska zupa z wołowiną na winie 126

szklanka bulionu natka pietruszki   Na maśle z dodatkiem oliwy smażę pokrojoną w paski wołowinę, krótką chwilę. Wyciągam mięso i odkładam na talerz. W tym samym garnku smażymy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną paprykę oraz cukinię. Całość dusimy kilka chwil. Dodajemy chili. Wlewamy wino i na dużym ogniu staramy się część odparować. Następnie wlewamy bulion, dodajemy

Mango Papaja
Tagliatelle z dynią i kurczakiem 123

Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę i za chwilę mięso, po 4 min dynię i smażymy aż wszystko zacznie się rumienić. Przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Dodajemy pesto, mieszamy i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i podgrzewamy potrawę. Na talerzu posypujemy serem

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 348

Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy zgniecione ząbki czosnku i mięso mielone. Podsmażamy razem do momentu, aż mięso będzie lekko przyrumienione.  Następnie dodajemy passatę pomidorową, przecier, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy, aż sos zgęstnieje, a woda całkowicie odparuje (ok. 10-15 minut).  Dodajemy starty ser pecorino, drobno posiekane liście bazylii

bistro mama
Zapiekanka mięsno-makaronowa z patelni FIT 702

wlewamy olej i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko smażymy. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do momentu, aż mięso całkowicie się zetnie. Dodajemy krojone pomidory, koncentrat, oregano, paprykę słodką, wędzoną i chili, mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie wsypujemy makaron, podlewamy wodą i dusimy przez kolejne 15 minut, aż makaron będzie al dente. Dodajemy

Be Fit Be Strong
DUSZONA WOŁOWINA W SOSIE Z PLACKIEM Z CUKINII 233

szczypiorek Do rondla dajemy masło i pokrojoną cebulę obsmażamy i wyjmujemy na talerz. Do tego samego rondla dodajemy masła i wrzucamy pokrojone mięso.Obsmażamy. Dodajemy usmażoną cebule i resztę składników, podlewamy 1 szklanka wody i zmniejszamy płomień. Dusimy do miękkości. Ja nie zagęszczam mąką sosów, ale jeżeli ktoś chce to można

harrisa