mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:418/1172)

Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 137

odrobiną słodkiej czerwonej papryki i układamy skórą do dołu na rozgrzaną oliwę. Smażymy od strony skóry aż będzie mocno przyrumienione – w trakcie pieczenia polecam delikatnie poruszać podudziami, bo skóra potrafi przywrzeć do dna. Następnie obracamy mięso i smażymy na rumiano z drugiej strony. Usmażone mięso ściągamy na chwilę na talerz.   W międzyczasie gdy mięso się smaży przygotowujemy warzywa

Smaczna Strona
Zapiekanka grecka 116

koniec dorzucamy plasterki cukinii i smażymy jeszcze chwilę do zrumienienia się warzyw. Podsmażone warzywa łączymy z podsmażonym mięsem. Delikatnie mieszamy całość. Farsz przekładamy do foremek do zapiekania lub naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 30-40 min w 180C. Na kwadrans przed końcem pieczenia na wierzch zapiekanek wykładamy kawałki sera koziego. Zapiekankę podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekanka grecka pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Domowa szynka na kanapki 335

czasie wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, zdejmujemy sznurek i oprószamy mięso paprykami oraz ziołami *** *** Szynkę przechowujemy w lodówce, przed podaniem kroimy mięso na cienkie plasterki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA KIEŁBASA SŁOIKOWA PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY

Blog z Apetytem
confit z kaczki 195

sól czosnek Udka natrzeć porządnie solą i odstawić na 24h do lodówki. Po tym czasie obetrzeć z nadmiaru soli, ułozyć w naczyniu do pieczenia, włożyć tymianek i ząbek czosnku, wszystko zalać kaczym tłuszczem tak, żeby całe mięso było przykryte. Wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 80°C. Po 2 godzinach piekarnik wyłączyć a mięso zostawić w środku

stajnia gołębie od kuchni
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie czosnkowym 215

główki pieczonego czosnku 1 łyżka masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki majeranku 2 łyżki mąki 1 łyżka ziół do pizzy suszony czosnek 2 gałązki posiekanej natki sól, pieprz do smaku Czosnek ułożyć na kawałku folii aluminiowej, zalać łyżką oleju i zawinąć. Piec ok. 1/2 godziny w gorącym piekarniku. Ostudzony wycisnąć z łupin i rozgnieść. Mięso umyć, osuszyć

Czerwień i błękit
Karkówka pieczona 174

smalec, a mięso posypujemy z każdej strony solą. Jak już nasza karkówka po 2-3 minutach się "spoci" wówczas wcieramy przyprawę do mięs. Opcjonalnie możemy dodać czosnek, cebulę, chili, majeranek, pieprz  i swój zestaw przypraw. -- Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ~80 minut. / 200 st.C w funkcji góra/dół Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu tylko

chleba naszego
Kurczak pieczony na ratatouille 148

Następnie mieszamy z bazylią, natką pietruszki i tymiankiem.  Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nie układamy mięso. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 200°C . Kilka minut przed końcem pieczenia, można włączyć termoobieg. Podajemy z pieczywem

R'n'G Kitchen
Karczek pieczony do obiadu. 159

natrzyj solą , pieprzem, obłóż listkami laurowymi. Zawiń w filię aluminiową i włóż do lodówki na noc. Następnie przełóż do brytfanny lub na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ( bez tłuszczu ) przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Po upieczeniu usuń folię , mięso pokrój na grube plastry. Podawaj z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
NUGGETSY W KRAKERSACH 166

praskę,sól,pieprz,paprykę - wymieszać i włożyć mięso.Odstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin. Krakersy pokruszyć,wysypać na talerz. Kawałki mięsa wyjmować z marynaty, obtaczać w krakersach. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w 180st.C ok 20-25 min. Moje nuggetsy podałam z domowym ketchupem, ale równie dobrze smakują z sosem

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie 201

maszynce lub utłuc. Do ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło, mleko. Doprawić gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso. Na wierzch wyłożyć puree z ziemniaków. Jajko rozkłócić, posmarować nim wierzch zapiekanki. Piec 20 minut w temperaturze 200st. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 423,1 kcal Tłuszcz: 19,3g Białko: 25,9g Węglowodany: 32,8g Smacznego

Zielona Kuchnia
DROBIOWA WĘDLINA ZE SZPINAKIEM I NATKĄ 189

kurczaka myję, a następnie kroję w kostkę. Doprawiam. Natkę pietruszki drobno siekam, dodaję do mięsa.  Szpinak myję a następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Przekładam do siatki na wędlinę a następnie do worka do pieczenia. Zamykam szczelnie. Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Studzę , pozostawiam w lodówce na kilka godzin

Gotowanie Patki
Pieczony filet z kurczaka TIKKA 168

grubości ok 1 cm. Przekładam do miski. Dodaję przyprawy, pastę tikka. Mieszam. Odstawiam pod przykryciem ok 30 min najlepiej w lodówce. Następnie przekladam mięso do naczynia żaroodpornego albo glinianego i przykrywam folią aluminiową, którą nakłówam wykałaczkami. Piekę ok 40 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Kurczak po kujawsku 190

schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. 2. W małej misce połączyć ketchup i majonez. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch mięsa wyłożyć keczup i majonez. Całość oprószyć bułką tartą. Naczynie przykryć folią aluminiową, piec w 200 st.C przez nieco ponad 1 godzinę. Pod koniec pieczenia folię zdjąć, nadal piec, aby wierzch się zarumienił. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczka z suszonymi pomidorami i serem brie 197

wykałaczkami. W jej zewnętrzną część wcieramy sól, pieprz, sporą ilość słodkiej papryki oraz ziół prowansalskich.  Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso po 3 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy ją do piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Po wyjęciu kroimy w plastry. Smacznego

Taste Therapy
Nuggetsy z kurczaka pieczone w płatkach kukurydzianych 238

mleko z mąką, solą, pieprzem oraz paprykami.  Pokrojone filety wkładamy do masy, mieszamy do dokładnego pokrycia, następnie wyjmujemy  po kawałku mięsa i obtaczamy go w płatkach. Układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą i skrapiamy olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 minut, ustawiając piekarnik góra - dół

Życie zaczyna się w kuchni