mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:40/458)

Roladki z bakłażana 153

1 bakłażan 200 g mięsa mielonego 1 szkl ugotowanego ryżu pół puszki czerwonej fasoli sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Kotleciki z mięsa mielonego i kalafiora oraz sos paprykowo-pomidorowy z odrobiną marchewki 102

Pyszne kotleciki z kalafiorem , bardzo proste do wykonania , oraz sos z trzema rodzajami warzyw :) Składniki : *KOTLECIKI : 0,5 mięsa mielonego ( u mnie gulaszowe ) 30 dag kalafiora sól , pieprz 1 jajko mąka olej do smażenia * SOS: 1 papryka czerwona 1 średnia marchewka 1 średni pomidor vegeta śmietana 18% Przygotowanie : * KOTLECIKI : Różyczki kalafiora gotuję w osolonej wodzie do miękkości , studzę

Domowa Kuchnia u Mamy
zdrowe buraki - salatka do sloikow i jako przekaska 110

ugotować al dente , ostudzić. Gdy są jeszcze ciepłe obrać ze skórki-łatwiej schodzi,i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach ,lub przystawka od maszynki do mielenia mięsa,maja taki zestaw do warzyw . Starte buraczki doprawić solą ,pieprzem, oraz miodem . Wszystko dokładnie wymieszać ,na sam koniec dodać odcedzony sok z ogórków ( słoik jest na foto,standardowy słoik z ogórkami

w mojej kuchni
gryczane gołąbki z kapusty pekińskiej 253

lubię eksperymentować w kuchni i chcę Wam przedstawić efekt mojego ostatniego eksperymentu. Kapustę głowiastą zastąpiłem kapustą pekińską, ryż ustąpił miejsca kaszy gryczanej palonej a mięso mielone w moim przepisie to garść warzyw. Wyszło wyśmienite. Oto przepis: Składniki: jedna kapusta pekińska, 150g kaszy gryczanej palonej (możemy użyć ryżu lub innej kaszy), 2 średniej wielkości marchewki, 1 pietruszka (korzeń

Gar Zdrowia
Naleśniki po meksykańsku 180

oczkach. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości. Odłożyć. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i dalej smażyć. Odłożyć do warzyw. Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić. Na koniec dodać

Cukiernia Pychotki
Krem z marchwi z pomarańczową soczewicą i "Błękitny zamek" 171

szczypiorek olej do smażenia Warzywa obrać i pokroić na kawałki. Do dużego garnka wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać i wrzucić marchew, pietruszkę i seler. Podsmażyć. Na koniec dodać pokrojoną cebulę. Wymieszać. Gdy cebula zacznie pachnieć, wlać wodę (powinno być jej tyle, by przykryła warzywa). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować do miękkości warzyw. Soczewicę dobrze wypłukać w kilku(...)wodach, przecierając ziarna między palcami. Do wypłukanej soczewicy wlać 500 ml wody. Gotować do miękkości. Warzywa zmiksować ręcznym blenderem. Do warzywnego kremu dodać zawartość garnka z soczewicą. Całość wymieszać. Zupę doprawić do smaku mielonym kminkiem, mieloną kolendrą, startym świeżym imbirem, kolorowym pieprzem i solą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać wodę. Całość powtórnie zagotować. Podawać zupę ze świeżym

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym 169

naszych warzyw dodaję wodę , tak a by przykryła nasze warzywa , posypuję warzywkiem i gotuje na małym ogniu do momentu jak warzywa będą miękkie . Jak nasze warzywa są już mięciutkie , blenderem wszystko mielę bardzo ostrożnie , aby się nie poparzyć , następnie dodaję mleko kokosowe , doprawiam solą pieprzem i gotowe do podania

Mój Smak
Pasztet z królika 161

koniec gotowania dodać wątróbki, zagotować, wyłączyć ogień i wystudzić całość. • Wystudzone mięso królika oddzielić od kości. • Zmielić w maszynce do mielenia mięso królika, boczek, wątróbki i warzywa oraz namoczone wcześniej i odciśnięte z wody kajzerki. • Do masy mięsno-warzynej wlać bulion z gotowania, oliwę, dodać jajka, zioła prowansalskie, sól

To co kocham
Curry z ziemniaków. 182

szklanka ciętej fasolki szparagowej lub zielonego groszku (mogą być mrożone) 1 łyżka masła 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka garam masali 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1 bulionetka (do duszenia warzyw lub bulion warzywny) 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki sól Wykonanie: Ziemniaki i fasolkę ugotować al dente (osobno). Cebulę posiekać drobno i zeszklić na łyżce masła. Dodać

zadanie-gotowanie
Pasztet rybny 203

zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni z masłem, przyprawić solą i pieprzem.  Wystudzoną  rybę i  warzywa, zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonych produktów dodać jajka i płatki jaglane. Masę pasztetową dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Foremki do pieczenia (użyłam 2 aluminiowych foremek o wymiarach 10x24

Codziennik Kuchenny
Zupa krem z warzyw 120

woda wszystkie warzywa , i gotuje na małym ogniu , około 30 minut , sprawdzając czy warzywa są miękkie , jeżeli się nie ugotowały to przedłużamy czas gotowania . Kiedy warzywa mamy już miękkie, blenderem wszystko mielę na gładką konsystencję i doprawiam do smaku według uznania . Krem można podać z łyżką jogurtu greckiego czy bądź śmietany

Mój Smak
Kalafior zapiekany z mięsem i boczkiem 488

1 kalafior 100 g boczku w plastrach 500 g mięsa mielonego sól pieprz szczypta cynamonu szczypta hyzopu pieprz ziołowy staropolski 1 jajko Kalafior oczyszczamy , płuczemy

Gotowanie jest łatwe
Łosoś duszony z warzywami 201

łososia 300 g cukinia 1/2 szt pieczarki 5-6 szt suszone pomidory 2-3 szt pieprz ziołowy przyprawa do ryb sól i pieprz papryka słodka mielona … Czytaj dalej Łosoś duszony z warzywami

czarrna od kuchni
KOKTAJL POMIDOROWY 94

przepis na zdrowy sok pomidorowy. Schłodzony smakuje najlepiej.  Składniki 3 pomidory  2 łodygi selera  1 marchewka  kilka listków bazylii  świeżo mielony pieprz  Przygotowanie  Wyciśnij soki z warzyw, dodaj bazylię, pieprz, całość dopraw szczyptą pieprzu

Kukuleczki
Spaghetti alla Bolognese 289

bolognese, to mięsny sos pochodzący z włoskiej Bolonii. Tradycyjnie używało się różnych rodzajów mięs pokrojonych w drobną kostkę. Dzisiaj jest to najczęściej mięso mielone. Dusi się ono z cebulą oraz z warzywami wraz z dodatkiem pomidorów. Moja wersja nieco odbiega od oryginału, ale zapewniam, że jest równie smaczna i co najważniejsze nieskomplikowana. Składniki: 400g mięsa mielonego (najlepiej(...)rozgrzewamy oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i drobno posiekany czosnek. Opruszamy szczyptą soli i cukru. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając co jakiś czas, dopóki mięso nie zbrązowieje. Do garnka dolewamy czerwone wino. Całość gotujemy do momentu, aż alkohol odparuje a płyn się zredukuje o około

Jacob Tastes