mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:15/139)

Zupa warzywna z pulpecikami i serkiem topionym 252

mięsa mielonego, np. z szynki 1 duża marchewka 1 pietruszka (korzeń jak i pęczek) 1 łodyga selera naciowego 1 biała część pora 100 g pieczarek 300 g serka topionego śmietankowego sól, pieprz ewentualnie 1 łyżka bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia pulpecików Warzywa umyć i obrać. Korzeń pietruszki i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki pokroić(...)wywarze), dodać przesmażone pieczarki, pokrojoną nać pietruszki i serek topiony. Wszystko ze sobą wymieszać (serek musi rozpuścić się w zupie). Gotować jeszcze kilka minut na średnim ogniu. Całość posmakować i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.   Do garnka wlać wodę i dodać marchewkę, pietruszkę, seler i por Pieczarki przesmażyć na suchej patelni Z przyprawionego mięsa mielone uformować

Ugotować
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 365

farsz. Cebulkę i pieczarki posiekać drobno. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę z grzybkami, doprawić solą. Smażyć, aż cebulka się lekko zarumieni, a nadmiar wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z mięsem mielonym 326

znalazłam w książce "Pyszne zapiekanki". Zmniejszyłam jednak ilość składników podanych do zrobienia tej zapiekanki i dodałam od siebie pieczarki :) Zapiekanka wyszła bardzo smaczna :)Składniki: 600 g mięsa mielonego, 250 g pieczarek, 300 g ziemniaków, 2 małe pomidory, 2 cebule, 1 bułka, 1 jajko, sól morska, pieprz czarny, szczypiorek, do obtoczenia kotletów: bułka tarta,sos: 400 ml śmietany

Aga w kuchni
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 365

mielonego mięsa-6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych-cebula-5-7 dkg żółtego sera-sól, pieprz, przyprawa do mięs-olej lub masło klarowane do smażenia   Składniki na ciasto naleśnikowe:-2 szklanki mleka-1,5 szklanki mąki-2 jajka-2 łyżki oleju-szczypta soli i cukru-dodatkowo bułka tarta do panierowania   Pieczarki i cebulę drobno(...)kroimy.   Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do zrumienienia mielone mięso,przyprawione wcześniej solą, pieprzem i przyprawą do mięs.Mięso zdejmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.   Na patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie dodajemy pokrojone pieczarki.   Kiedy pieczarki się podsmażą dodajemy nasze mięso.Chwilę smażymy razem

Maminek kulinarny
Mięso mielone w cieście francuskim 447

łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo małej ilości tłuszczu. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Smażyć do całkowitego odparowania wody. Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę

W kuchni u Moniki
Pieczeń rzymska z pieczarkami 191

jajko 3 łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity(...)mięsny farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem. W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 283

Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami...Delikatne, rumiane i chrupiące kotlety z kaszy gryczanej.Wzbogacone smakiem pieczarek i cebuli.Zdrowa kasza zamiast tradcyjnego mielonego.U mnie w otoczeniu pieczarek

Gospodyni Miejska
Rolada z indyka 186

udźca z indyka 200 g pieczarek  5-6 plasterków żółtego sera 150 ml oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku sól mielony biały pieprz suszone zioła prowansalskie mielona ostra papryka Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki i zblanszować. Udziec umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,usunąć kość i skórę. Rozciąć tak, aby powstał duży płat  mięsa. Natrzeć go solą,białym pieprzem(...)ułożyć na talerzu. Polać mięso marynatą zrobioną z oleju,rozgniecionego czosnku,ziół prowansalskich i mielonej papryki. Owinąć talerz folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Na zamarynowane mięso rozłożyć plastry sera i pieczarki,zwinąć roladę i spiąć ją w kilku miejscach wykałaczkami. Roladę włożyć w rękaw do pieczenia,polać resztą marynaty,rękaw szczelnie zapiąć klipsami.  Piec

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczeń z pieczarkami 250

tartej małe pieczarki ok 14-16 szt 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżka oregano 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól do smaku 250 ml mięsnego bulionu Pieczarki ugotować i osączyć, odstawić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek oraz sól, pieprz, majeranek i oregano. Wszystko dokładnie(...)wymieszać. Następnie porcjami dodawać bulion i dokładnie wyrobić mięsną masę. Keksówkę 30x10 cm natłuścić o przełozyć połowę mięsnej masy. Następnie w dwóch rządkach ułożyć ugotowane pieczarki lekko wciskając je w masę. Wyłożyć resztę mięsnej masy i ładnie wyrównać wierzch.Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra gół. Po wystudzeniu wyjąć z foremki

Monia miesza i gotuje
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym 1045

dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej wersji. By było jak najszybciej i jak najprościej, użyłam ciasta francuskiego, które zdało egzamin celująco. 1 arkusz ciasta francuskiego 250g pieczarek 100g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz  jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy(...)rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem.  3. Każdą rurkę napełniamy przygotowanym farszem, dociskając wąską stroną łyżki tak by farsz

Szefowa kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 199

się, że  nigdy wcześniej  nie jadłam  faszerowanych pieczarek.  Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne,  dla mnie są  nowością i  zrobiłam je  po raz pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko(...)bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz /do smaku oraz: jajko i bułka tarta /do panierowania tłuszcz /do smażenia Wykonanie: -Pieczarki oczyścić i obrać . -Ostrożnie usunąć nóżki , drobno pokroić. -Posiekaną  cebulę  i  trzonki pieczarek  podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu/ masło lub oliwa/. -Mięso  wymieszać z jajkiem

Zakamarki mojej kuchni
Burrito z mięsem mielonym 204

500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), puszka pomidorów - 400g, 100g sera żółtego, sól, pieprz, czerwona papryka słodka ( jeżeli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj ostrą paprykę czerwoną), olej, 6 placków tortilli. Przygotowanie:   Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy obydwa składniki są już dobrze podsmażone dodać mięso mielone

W kuchni u Moniki
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami. 159

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko  2 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 łyżeczka każdej z przypraw: bazylia, oregano, papryka ostra mielona, pieprz Mięso mielone mieszamy z jajkiem bułką tartą i wszystkimi przyprawami. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu aż cała woda wyparuje. Połowę mięsa mielonego układamy w foremce (ja mam wymiary(...)wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczarki podsmażone układamy w foremce na mięsie, przykrywamy resztą mięsa. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut (10 minut przed wyciągnięciem można położyć ser na górę). Smacznego

Moje-pitraszenie
Penne z pieczarkami i ciecierzycą 243

mielonych suszonych grzybów tymianek natka pietruszki makaron penne woda olej do smażenia 1. Ciecierzycę namaczamy w wodzie około 4-6 godzin. Kiedy napęcznieje płuczemy. Gotujemy w 4 szklankach lekko osolonej wody do miękkości. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Dorzucamy ugotowaną ciecierzycę i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, sól oraz mielone(...)kolorowym pieprzem. 5. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z makaronem penne i ewentualnie żółtym serem. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: ciecierzyca , grzyby , makaron , na szybko , pieczarki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cukinia faszerowana 185

uznania. Ja przygotowałam farsz mięsny z pieczarkami i ryżem. Składniki: 4 okrągłe cukinie 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz sól olej Na patelni rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę. Do tego dodajemy mielone mięso i jeszcze wszystko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Cukinie myjemy i odcinamy wierzch

Salonik smaków