mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:90/243)

Salad with mustard sauce. Meatballs with turkey. Food inspired by @lonijane @aleven11 119

cebula ogórek gruntowy czerwona papryka mix sałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe Sos: musztarda miód wielokwiatowy oliwa z oliwek natka pietruszki ząbek czosnku pieprz 1/5 czerwonej cebuli Kotlety: mięso mielone z indyka i dowolne przyprawy wedle smaku

ClauditteMissCooking
KULKI DROBIOWE 449

Dzisiaj na obiad będzie mięsko - a dokładnie kulki indycze podawane z dipem. Kulki są zrobione z chudego mięsa z dodatkiem warzyw, także moje kochane czytelniczki o

pieprzny smaczek
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA 153

Bardzo lubię kapustę kiszoną... dobrą kapustę kiszoną. Mogę jeść ją na surowo, albo jako dodatek do kotleta schabowego, mielonego czy szarych klusek.Warunkiem jest, aby kapustka była naprawdę dobra. Odpowiednio kwaśna, niezbyt słona. Nie zawsze łatwo o dobry gatunek kapusty. Ja zazwyczaj testuję wszystkie gatunki kapusty, które mam u siebie w sklepie: i te w słoikach, i te w folii

Walijskie Pichcenie
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 184

odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bitki wołowe pikantne 172

oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki.  Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Z dalekich wypraw #5 Dzień hot doga pod biegunem 190

Niechlujny Rudolf jest analogią do amerykańskiej kanapki znanej jako Sloppy Joe. W składzie zawiera ona wołowinę, cebulę, sos pomidorowy, przyprawy. Podawana w formie hamburgera, z tą

bastalena
Schabowy..pachnący czosnkiem 164

stron. Skład soli czosnkowej: sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Domowe paluszki z dorsza 154

trzeba to kupuję całe i filetuję lub robię w całości ( pstrągi), lub dzwonka ( halibut, szczupak, sandacz, karp). Robię też paluszki rybne z całych kawałków filetów ( z mielonych robię kotlety rybne). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Chrupiący schabowy z kością 169

łyżka mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz świeżo mielony smalec do smażenia Wykonanie: Kotlety opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy kotlet owijamy w foli ę spożywczą, rozbijamy na desce za pomocą tłuczka, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na talerzu roztrzepujemy jajka. Kotlet obtaczamy w mące w jajku a następnie w bułce tartej

kgwjanczewo
Kotlety pożarskie i surówka z selera 152

kuchnią tradycyjną, takim typowym babcinym lub maminym obiadem zrobionym od A do Z od serca. Ja tak miewam. Myślę sobie, że zjadłabym sobie coś “domowego”. Kotlety pożarskie, czyli mielone z mięsa drobiowego to coś, czego w moim domu się nie praktykowało, ale w 100% przypominają mi właśnie tradycyjne obiady. Teraz spotykane są na stołówkach(...)dodatkiem – mimo że seler kojarzy się ze zdecydowanym smakiem, to surówka z niego jest łagodna i lubią ją nawet dzieci. Jeśli zostaną Wam kotlety z obiadu – na drugi dzień są idealne na kanapki. Kotlety pożarskie: 500 g filetu z kurczaka lub indyka – zmielonego (u mnie udziec z indyka) 1 bułka kajzerka (świeża lub lekko czerstwa) mleko

Poezja smaku
Kotlety mielone z kaszą gryczaną i żółtym serem 175

Odgrzewać w wodzie już nie chciałam, bo jest wtedy niesmaczna. Więc dorzuciłam do mielonego. Nic się nie zmarnuje, a smak... Sprawdźcie sami :) Składniki na ok 10 kotletów: ok 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa(...)kilka łyżek do obtaczania kotletów olej do smażenia sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie, natka pietruszki świeża lub suszona Przygotowanie: Do miski przełóż mięso, ugotowaną i dobrze odsączoną kaszę i ser. Dodaj jajko i bułkę tartą. Przypraw: ok 2/3 lub max 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1-2 łyżeczki natki pietruszki i po pół łyżeczki reszty ziół

Anioszek w kuchni
Polpetone w cydrowym sosie czyli Niedzielne Mielenie odc.25 167

Kotlety i pieczenie z mielonego mięsa są nam bardzo bliskie. Wszelkich klopsów i pulpetów zrobiłam setki. Pieczeń rzymska robiłam również kilka razy. A co z Polpetone? Nazwa prawie swojska ale pochodzi z Włoch. Dzisiejszego popołudnia skorzystałam z inspiracji dostarczonej mi w "Kocham Toskanię". Nie trzymałam się w 100% przepisu ale efekt i tak był wspaniały. Moje Polpetone podałam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 156

Uwielbiam kotlety każdej maści i prawie każdego składu! moja miłość do kotleta zaczęła się od maminych mielonych, w których mama miała mistrzostwo, na wszystkich wyjazdach to zawsze ja zjadałam mielone z talerzy innych dzieci (oczywiście za ich zgodą). Od kiedy zaczęłam sama gotować zwykły mielony stał się mniej zwykły. Do mięsa dodawałam rozmaitych składników(...)końcu zaczęłam robić mielone bezmięsne.  Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w    .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowe kotlety gryczane 114

soli i pieprzu - sugeruję dodać ich sporą ilość tak, aby smak był wyraźny. Musi być mocno słone i pieprzne. Podczas smażenia te smaki złagodnieją. Następnie należy formować kotlety - tak jak mielone - i smażyć na złoto(...)rozgrzanym oleju.  Do bezpośredniego podania podsmażałam mocniej. Część kotletów tylko lekko podsmażyłam, żeby zachowały formę i zostawiłam na następny dzień do odsmażenia. A część zamroziłam na awaryjne, szybkie obiady:-)   Kotlety podałam z sosem pieczarkowym. Mąż wchłonął trzy za jednym posiedzeniem:-) Polecam, naprawdę fajna alternatywa dla zwykłego mielonego i ziemniaków:-) No i w dodatku wegetariańska.... Smacznego

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania