mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:167/243)

Kotlety drobiowe z udka kurczaka 156

kotlety z piersi kurczaka wychodzą suche…nie wiemy, co robimy „nie tak” ale zawsze wychodzą nam soczyste. Pyszną alternatywą są trybowane udka kurczaka. Zapewniamy! Zawsze wyjdą soczyste! Tym razem marynowaliśmy je 12 godzin. Składniki: 4 trybowane udka z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki mielonej gorczycy 1/4 łyżeczki

R'n'G Kitchen
Warzywny hotteok – koreańskie placki nadziewane warzywami i makaronem 365

ulubione “kotlety” . Polecam! Składniki: Ciasto: 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżka cukru 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 100 g makaronu chińskiego (ja lubię mieszankę grochu i fasoli mung) 1 łyżeczka oleju 1 łyżka sosu tamari lub sojowego 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1 łyżeczka

Lamarida.pl
z curry mielone kotlety z piekarnika... 207

mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 2 sztuki "L", bułka namoczona w mleku 1 sztuka, śmietana kremówka 2 łyżki, cebula 2 sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, bułka tarta 4 łyżki, bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i potem odcisnąć ją z płynu, wszystkie składniki(...)dokładnie wyrobić do kleistej masy, formować okrągłe koltlety z 2 cm grubości i układać je na blaszce z piekarnika piekarnik nagrzać na 200 C, grzanie góra/dół, piec kotlety z 30 minut, następnie z 10 minut w 160 C na termoobiegu kotlety z blaszki zdejmować przy pomocy łopatki, kotlety sa nie tłuste i za mocno kaloryczne - smakują na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe Snack Wrap jak z McDonald's 8080

Umyte mięso mielimy wraz z czosnkiem, dodajemy bułkę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Z powstałej gładkiej masy formujemy kule, które następnie "rozwałkowujemy w rękach" tworząc podłużne kotleciki**. Następnie obtaczamy je w mące.Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego), dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Wszystkie kotlety maczamy w jajku

Słodka Strona
pulpety w sosie koperkowo - śmietanowym 202

mielone drobiowe i nie dodawałam cebuli i czosnku w ilościach takich jak dodaję do wieprzowego. Jest ono delikatniejsze i nie chciałam zagłuszyć jego smaku dość intensywnymi smakami cebuli i czosnku. Zawsze jak dodaję namoczoną bułkę do mięsa nie wyciskam jej do sucha. Jest tylko odciśnięta. Mięso nie jest wtedy takie suche. Robię tak w przypadku pulpetów, kotletów, klopsa

Pieprzyć z Fantazją
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1167

mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i  lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety ziemniaczano-marchwiowe 198

papryka mielona ostra 2 cebule tłuszcz do smażenia ewentualnie jajko bułka tarta Przygotowanie : Ziemniaki i marchewki ugotować, najlepiej w łupinkach, po ugotowaniu obrać i zmielić Jedną cebule pokroić drobno, a drugą w pół plasterki Cebule pokrojoną drobno zeszklić na oleju i dodać do masy ziemniaczano-marchwiowej, doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać mąkę - wyrobić dokładnie łyżką Formować kotlety łyżką, obtaczać

Proste Potrawy
Oszukane gołąbki 251

mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowego około 1 l bulionu lub wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić

Moje domowe kucharzenie
Hamburgery na drogę 184

Zapraszam na bardzo fajne rozwiązanie na podróżowanie , proponuję smaczne domowe hamburgery , smakują super i szybko znikają , zapraszam do wypróbowania . Składniki  ( 6 osób )  300 dag wołowiny mielonej  ( może być wieprzowina )   pomidory  sałata lodowa  sól pieprz  bułki kukurydziane ( bądź kajzerki )  Składniki na sos  4 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej(...)curry   Wykonanie  ( mięsa )   Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy do smaku solą pieprzem i bardzo dobrze wyrabiamy ręką , jak mięso mamy wyrobione , formujemy nasze kotlety do hamburgerów . Kiedy mamy już wszystkie kotlety uformowane , kotlety smażymy na grillu bądź patelni grillowanej , po przygotowaniu kotletów , następnie podpiekamy nasze bułki , jak już mamy przygotowane nasze składniki aby przełożyć hamburgery

Mój Smak
Roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej 185

suche. Kotlety bardzo dokładnie i cienko rozbijamy (oczywiście najlepiej wkładając kolejno do woreczka na mrożonki). Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Szykujemy 6 porcji nadzienia – kawałki papryki, por, schab wędzony, plasterki żółtego sera. Każdą porcję kładziemy na mięso i zawijamy. Na tarce ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny, którą nakładamy i wcieramy w roladki. Następnie robimy panierkę. Mielimy razem

mojewypiekiinietylko
Shish Kebab 232

mielonego wieprzowo – wołowego lub wołowego 1 mała papryczka chili lub pół większej ½ łyżeczki kminku ½ łyżeczki kolendry 1 ząbek czosnku Sól Pieprz 1/3 pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Czosnek, pietruszkę i chili oraz kminek i kolendrę zblendować (funkcja siekacza). Połączyć z mięsem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka minut do zamrażalnika.  Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować

Fabryka pomysłów
Domowy burger wołowy 156

łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka kolendry łyżeczka świeżo mielonego pieprzu sól łyżka smalcu lub kawałeczek dobrego boczku do natłuszczenia patelni  Jak zrobić domowe burgery wołowe? Mięso na burgery wyjąć z lodówki co najmniej 30 minut przed ich przygotowaniem. Wołowinę zmielić przez grube sitko maszynki. Zbyt drobnym sitkiem lepiej nie mielić, gdyż mięso po usmażeniu może być twarde i mało(...)zbyt zwarte i odstawić na 15 minut do połączenia się z przyprawami. Im dłużej mięso będzie wyrabiane, tym bardziej stanie się zwarte, sztywne i twarde. Formować okrągłe nieco spłaszczone kotlety o grubości 1,5 - 2 cm i wadze 120 g małe lub 160 g średnie. Jeśli burgery mają być włożone do bułki, należy robić je o centymetr większe niż średnica

Kuchcik gotuje
Czosnkowa kiełbasa, drobiowa ,parzona 198

mielonego pieprzu czarnego ( biały byłby mniej widoczny , ale daje dziwny zapach ) 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki soli 2 łyżki żelatyny w proszku 2 m osłonki do wędlin , termokurczliwej ( można kupić w wielu sklepach, lub przez internet ) sznurek bawełniany , wędliniarski Piersi z kurczaka , tniemy na połówki . Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem , z obu stron ( nie tak mocno , jak na kotlety , tylko

Ogrodnik w podróży
Pulpeciki drobiowe z szparagami i makaronem pełnoziarnistym 215

Świetna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi

Truskawkowa Fiesta
Babcine mielone 248

Każdy ma swój sposób na mielone ale babcine mielone są najlepsze choć nie przepadam za dużą ilością cebuli to w tych kotlecikach mi ona nie przeszkadza. Składniki 500g mielonego mięsa z indyka 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 jajko bułka tarta majeranek wegeta pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć(...)praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką

Motylkowa Kuchnia