sernika polewamy polewą czekoladową ganache. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia polewy. --> Smacznego Notatki Ja dodatkowo pokruszyłam na polewę czekoladową kruche pierniczki. Post Sernik piernikowy pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujewierz ciasta ścieramy gorzką czekoladę. --> Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. --> Smacznego Post Ciasto “Wiśnia z makiem” pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeplastry około 1,5 cm. --> Smacznego Notatki *jeżeli chcecie zrobić domowe placki tortilla, polecam ten przepis Post Roladki z tortilli z wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeposypujemy orzechami i polewamy sosem. --> Sos: --> Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce, doprawiamy. --> Smacznego Post Sałatka z grillowanym serem halloumi i ananasem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeczym kroimy na kawałki. --> Smacznego Notatki *nie polecam samej piersi z kurczaka - wędlina może wyjść za sucha Post Domowa wędlina drobiowa z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeczekoladę. Masę mieszamy i wykładam na herbatniki. --> Wierzch ciasta posypujemy pozostała pszenicą. Ciasto przekładamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Post Ciasto Kinder Country pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujezupy. Całość gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy serki topione, mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy kurkumę, doprawiamy solą i pieprzem. --> Smacznego Post Zupa brokułowa pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujedoprowadzamy do wrzenia. Sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy starty ser, mieszamy. --> Smacznego Post Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta GotujeCiasto wyjąć z lodówki. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. --> Ciasto schłodzić przez minimum 2 godziny w lodówce (najlepiej całą noc). --> Smacznego Post Malinowa chmurka pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeodsączenia tłuszczu. Podajemy na talerzu z dodatkiem sosu (lub śmietany) i wędzonego łososia. Wierzch posypujemy koperkiem. --> Smacznego Post Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujekapeluszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 25 minut. --> Smacznego Post Pomidory faszerowane ryżem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeforemki, postukać w spód i jeśli oddaje głuchy odgłos to jest już upieczony. --> Odstawiamy do wystudzenia. --> Smacznego Post Chleb pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujewarzywami. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny. --> Smacznego Post Karkówka z kiszonymi ogórkami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujekilka godzin. --> Smacznego Notatki *w trakcie pieczenia blaszkę możemy przykryć folią aluminiową, aby ciasto zbyt mocno się nie przypiekło Post Ciasto leśny mech pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujewylewamy słodką śmietankę. --> Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut. --> Smacznego Post Pieczony ryż z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotuje