mascarpone - 11293 przepisów (strona:557/753)

Bezowe Całuski z Likierem 300

Całuski z Likierem Skład: Beza: 3 białka (z dużych jaj) 150g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego (można pominąć) Krem: 180g serka mascarpone 120ml śmietanki kremówki 30% (do deserów) 50ml likieru Krupnik Słony Karmel 1 fix do śmietany Beza: 1. Na papierze do pieczenia, przyciętym do rozmiaru blachy do pieczenia (blaszka od wyposażenia

Mała Cukierenka
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 192

tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 duże jajka 220g jasnego brązowego cukru 30g kakao bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30% 3 kopiaste łyżki masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, masło w temperaturze pokojowej) 50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru

Mała Cukierenka
Sernik z Ricottą i Polewą Truskawkową 440

Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z Ricottą i Polewą Truskawkową Składniki: Spód: 230g ciastek typu digestive 100g masła, roztopionego Masa serowa: 800g ricotty 250g serka mascarpone 220g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek skórka starta z 1 cytryny Polewa truskawkowa: 500g truskawek, umytych pokrojonych na kawałeczki 2 łyżki

Mała Cukierenka
Puree ziemniaczane z chrzanem / Creamy horseradish potato puree 191

nawet po świętach będę dodawała do niego chociaż odrobinę gdyż cudownie podkręca jego smak! Jeżeli nie przepadasz na chrzanem, polecam także moje inne przepisy na doskonałe puree ziemniaczane, z mascarpone i z palonym masłem, zapraszam! Scroll down for recipe in English Puree ziemniaczane z chrzanem (4-5 porcji) Składniki: 800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę

karmelowy
Szarlotka na biszkopcie 551

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka na biszkopcie 551

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z masłem orzechowym 236

Przepisów na ciasto marchewkowe widziałam już wiele. Zwykle ciasto marchewkowe robi się z serkiem mascarpone. Tu masz inny przepis – bezglutenowe ciasto marchewkowe... The post Bezglutenowe ciasto marchewkowe z masłem orzechowym appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Mini serniczki z kremem cytrynowym 183

masła (w temp. pokojowej) 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 cytryna (sok   i skórka) 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Składniki na krem: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 150 ml śmietanki kremówki 36 % (prosto z lodówki) 2 łyżki cukru pudru 40 g galaretki cytrynowej w proszku Wykonanie: Najpierw   upiekłam mini serniczki. Do misy wbiłam żółtka

Kuchnia u Krysi
Ciasta na Święta Wielkanocne 5050

Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto bakaliowe, kolorowe 29.  Ciasto na soku kubuś  30.  Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową

kruche babeczki
Ravioli z warzywami z woka 217

smaczne, danie „stworzyło”. Dla całej rodziny szybkie do przygotowania, smaczne do zjadania, łatwe, ale niebanalne, rozgrzewające w smaku idealne. Składniki:  1 opakowanie Ravioli ze szpinakiem z dodatkiem serka mascarpone Hilcona, 1 czerwona papryka,  1 duża biała cebula, 2 ząbki czosnku, ok. 8 szt. szparagów zielonych, 1 marchew, 1 bakłażan, 4 – 5 łyżek oleju z orzecha włoskiego, 1 łyżeczka

Moniki Smakołyki
Włoska uczta w 5 minut! 195

oraz to, że przekąskę można komponować wedle uznania- wszak składników charakterystycznych dla włoskiej kuchni jest sporo więc jest z czego wybierać 😉 Ściąga ze składnikami typowymi dla kuchni włoskiej: * ricotta * mascarpone * mozzarella * pomidory * świeża bazylia * oliwki zielone * sery: parmezan/grana padano/pecorino * szynka parmeńska (prosciutto) * salami * melon * czerwone winogrona * figi * paluszki grissini * świeża bagietka * oliwa z oliwek * słodki ocet balsamiczny * wino Chianti, Marsala

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowo-gruszkowy i wprowadzenie do kwiatów cukrowych. 263

ponownie uplastycznić w rękach Muszę jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy. Jeśli chcemy obłożyć tort lukrem plastycznym, należy go uprzednio przygotować - równo posmarować sztywnym kremem maślanym. Musy na bazie mascarpone, czy bitej śmietany się tu nie nadają. Są za lekkie, powierzchnia będzie krzywa, a masa cukrowa złapie wilgoć i będzie dosłownie spływać podczas krojenia. . Lukier plastyczny do figurek - jak sama nazwa

DominikaDolci
Przepyszna zupa gołąbkowa! 241

mały słoiczek koncentratu pomidorowego 4 łyżki białego ryżu 1,5 litra wody lub bulionu 1 łyżka oleju do smażenia opcjonalne: 2 łyżki śmietanki lub 1 łyżka serka np. mascarpone Przyprawy: sól, pieprz mielony, chili, majeranek, bazylia, cukier, 2 kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu liść laurowy     *** Cebulę drobno kroimy i lekko podsmażamy w dużym garnku. Dodajemy przeciśnięty czosnek

Blog z Apetytem
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 181

pieczenia (samo dno ), wysypać ciasteczka, wyrównać i podpiec około 6 minut, w nagrzanym piekarniku 180 stopni C. Wystudzić Masa serowa 500 g twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru 4 jajka sok z połowy cytryny 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę kaszy manny Wszystkie produkty połączyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kostka alpejska 155

biszkoptu: 100ml zimnej wody + 4 łyżki wódki lub likieru kawowego Dodatkowo: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 50g tartej gorzkiej czekolady do dekoracji 900ml schłodzonej śmietanki kremówki 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W razie potrzeby ( wyższej temperatury otoczenia, latem) dodać 1 saszetkę śmietan fix dla pewności, że śmietana będzie trzymać formę. Składniki masy: 400g masy kajmakowej z puszki

W garach u Gosi