zmiksowaną masą do ⅔ objętości. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy około 20 minut. Gdy się upieką, możemy je polać czekoladą, posypać płatkami migdałowymi lub udekorować masą z serka mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemyjajek szklanka mąki pszennej 150g. masła/margaryny do pieczenia 150g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ : 500ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 500g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 łyzki soku brzoskwiniowego (z puszki) galaretka cytrynowa SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250g. margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce
Domowe TortyTruskawkowy przekładaniec Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, że jest
Domowe Tortycukru waniliowego 200 ml. oleju łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody łyżeczka cynamonu pół łyżeczki soli SKŁADNIKI NA KREM : 125 g. serka kanapkowego, naturalnego np. Philadelphia 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny DO OZDOBY: cukrowe marchewki lub połówki orzechów włoskich Wykonanie Tortu: CIASTO MARCHEWKOWE: Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy do miski
Domowe TortyJagodowy torcik to smaczne wykorzystanie świeżych jagód, cennych nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale i zdrowotne. W połączeniu z delikatnym mascarpone i gęstą śmietanką, tworzą pyszną masę – a jagodowa, pokryta galaretką masa, osadzona na pulchnym biszkopcie, składa się na wyjątkowo pyszny efekt końcowy. Torcik jagodowy łączy w sobie lekkość z bogactwem smaku i jest idealnym ciachem
Domowe TortyWyrównaj wierzch szpatułką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia, a po tym przełóż tartę do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ozdób tartę według uznania (można na górę dodać odrobinę mascarpone i posypać malinami). Tartę trzymaj w lodówce. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 193 | Białko: 3,6 | Węglowodany: 19,5 | Tłuszcze: 11,7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie
Przepisy na widelcuJeśli chcesz, po wierzchu posyp… sezamem, ulubionymi suszonymi ziołami, ziarnami słonecznika lub dyni. A na deser polecam… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Lody z arbuza /źródło
Kulinarne S.O.S.