Zapraszam po sprawdzony przepis na włoskie Tiramisu z mascarpone. Jest to niezwykle pyszny i bardzo popularny deser, który zawsze podajemy schłodzony, a najlepiej do przedpołudniowej kawy. - idealny deser bez pieczenia - najlepsze ciasto na specjalne okazje - bardzo dokładny przepis oraz zdjęcia krok po kroku
AniaGotuje.plOrzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
WegePrzepiskaszy manny (4 łyżki) 30g masła – roztopionego 1 łyżka kakao bez cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia parę kropli aromatu migdałowego Krem: 500g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4-5 łyżek cukru pudru (dosłodzić do smaku) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 40ml likieru migdałowego lub kawowego lub orzechowego (można pominąć
Mała Cukierenkaopakowanie włoskiego makaronu sos: - 150 g sera podpuszczkowego twardego dojrzewającego 36 lub 24 mce - 100 g parmezanu (możesz też wypróbować wersję z oscypkiem!) - 100 g ricotty lub mascarpone - 4 łyżki oliwy z oliwek - 4 ząbki czosnku - paczka szpinaku baby - dwie garście świeżej bazylii - 250 ml śmietany 36% - sól, pieprz, Na patelni na oliwie podsmaż czosnek, dodaj szpinak, potem
SMYKWKUCHNIcoś słodkiego, a że lubię piec torty, to padło na tort. I muszę się Wam do czegoś przyznać. Postanowiłam na próbę zrobić słynny krem 3M. I okazało się, że mascarpone było za chłodne i krem nie był taki, jaki powinien być. Nie chciał współpracować, użyłam więc do zamaskowania go posypki waflowej. Jak widać kulinarna wpadka każdemu może się przytrafić
Ewa w kuchniminut temp 160 stopni góra dół. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam jeszcze pięć minut. Wyjmuję, spuszczam z wysokości 60 cm na podłogę. Krem kawowy: Schłodzoną śmietanę i mascarpone, cukier ubijam mikserem,na końcu wsypuję kawę i mieszam. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję dwie łyżki masy i hartuję żelatynę. Wlewam cienkim strumieniem do kremu
wesoła kuchnia