mascarpone - 11293 przepisów (strona:419/753)

PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 147

smaku, gwałtownie szybko znika, oznacza przejście z diety, do poczucia spełnienia. Zdecydowanie.  SKŁADNIKI: - 1 kg sera 3-krotnie mielonego, (Ważne, aby nie był zbyt rzadki) - opakowanie serka mascarpone, - laska wanilii, - 6 żółtek, - 40 dag cukru pudru, - 3 łyżki żelatyny, - 6 łyżek masła, - pół szklanki śmietanki kremówki (lub więcej), - bakalie - do wyboru, na bogato: orzechy mielone, płatki migdałowe, ananas kandyzowany(...)zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż       się rozpuści. 3. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ             wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę.     Dokładnie miksujemy. 4. Gdy mamy

Wypisz Wymaluj
Słodkie środy - Kawowiec z nutą porzeczki 190

wypieków 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka kakao 3 łyżeczki kawy mielonej 1 szczypta soli  krem: 350 ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy mielonej  dodatkowo: espresso do nasączenia biszkoptu  dżem z czarnej porzeczki  mielona kawa do dekoracji  tłuszcz do wysmarowania blachy bułka tarta do oprószenia(...)minut - do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy espresso i smarujemy  dżemem z czarnej porzeczki.  Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dojąc cukier puder oraz mascarpone. Na koniec dodajemy mielona kawę -  mieszamy.  3/4 kremu wykładamy na blat posmarowany dżemem i przykryway drugim blatem.  Na wierzch wykładamy pozostały krem. Oprószamy kawą.  Wstawiamy na minimum

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 185

szkl maki ziemniaczanej 1/4 szkl maki pszennej luksusowej Młynomag 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki do posypania Biszkopt: Białka ubić(...)Czekolady połamać i osobno rozpuścić nad kąpielą wodną, lekko przestudzić (ma być lekko ciepła ale nie gorąca) Ubijać śmietankę. Gdy będzie prawie ubita dodać cukier puder, śmietan fixy i mascarpone, ubić na sztywny krem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą

Smakołyki Asi
Tarta wiśniowa Czarny las 171

mrożone) + 150 ml wody 180 g cukru 100 g mąki ziemniaczanej + 150 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Na bitą śmietanę 400 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej (można dać część mlecznej) 100 ml śmietany 36% 1 płaska łyżeczka żelatyny(...)wyłączyć palnik i dodać żelatynę, wymieszać.  Bita śmietana:   Zimną ś mietanę przelać do miski i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników, na koniec wsypać śmietan-fix, krótko zmiksować do zgęstnienia masy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka wlać śmietanę, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając

Passions hobbies life
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 215

mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora(...)porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć z serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu). Ponownie poukładać namaczane ciastka i rozsmarować cienką warstwę

Di gotuje
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 154

konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych drożdży(...)rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Każdego pączka nadziewamy konfiturą

Made By Mom And Son
Zielone ciasto z granatem czyli leśny mech 161

stołu. Składniki : * 2 szklanki mąki krupczatki * 1 szklanka cukru * 3 jajka * 1 szklanka oleju * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 450 g szpinaku rozdrobnionego * 400ml śmietanki kremówki * 250 g serka mascarpone * 2 śmietan fixy * 4 łyżeczki cukru wanilinowego * 1 granat  Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać szpinak rozmrożony i dobrze odciśnięty(...)Piec ciasto 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić ciasto na pół. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i fix-ami. Wymieszać z serkiem mascarpone. Na połowę ciasta wyłożyć krem. Drugi blat  pokruszyć i posypać ciasto. Pestkami granatu udekorować wierzch ciasta

Magiczne Życie Marty
Rolada z kremem kawowym. 218

rozsmarowujemy delikatnie i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut .Oddzielamy od papieru , przekładamy na ściereczkę i zwijamy w rulon . Masa kawowa: 200 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy instant Śmietanę ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem .Dodajemy po łyżce mascarpone ,kakao i kawę i ubijamy do połączenia

Ladylaura.
Biszkoptowo-orzechowe kulki ( cake pops bez patyczków ) 176

śmiało zużywać okrawki różnych ciast, nie tylko biszkoptowego. Składniki: 250 g pokruszonego, suchego ciasta biszkoptowego ( lub innego, np piaskowego ) 100 g masy kajmakowej orzechowej ( np. Helio ) 100 g serka mascarpone ewentualnie łyżka kwaskowatego dżemu Do dekoracji: roztopiona czekolada kolorowe posypki lukier  barwniki spożywcze - do czekolady i lukru Wykonanie: Pokruszone ciastko biszkoptowe wsypać do miski. Masę kajmakową lekko podgrzać(...)przelać do okruszków. Dodać serek mascarpone i dżem. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.  Masę wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować z masy nieduże kulki. Kulki ponownie schować do lodówki - do stężenia. Schłodzone kulki oblewać płynną czekoladą i ozdabiać. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Francuskie ciasto z owocowym mascarpone 185

Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opak białko jaja, 1 szt cukier, 2-3 łyżki serek mascarpone, 300g dżem wiśniowy, 1 słoiczek cukier puder, 2-3 łyżki Przygotowanie Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy, przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Brzegi ciasta zawijamy na szerokość 1 cm do środka, smarujemy białkiem i posypujemy obficie cukrem. Środek ciasta gęsto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez(...)około 20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyciągamy z pieca, studzimy. Serek mascarpone miksujemy z dżemem na gładką masę. Cukru pudru dodajemy do smaku, w zależności od tego jak mocno słodkie ciasta lubimy. Masę przekładamy na zimne ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny

Gotowanie moimi oczami
Makaron zapiekany z serem 157

wnusia już jest w przedszkolu. Hi hi  i soku nie podają  Jak ten czas szybko mija. Składniki 400 g makaronu (dowolnego) 250 g twarogu 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru (lub według własnego smaku) 1 łyżka cukru waniliowego 300 ml śmietany (dałam 18%) 3 łyżki rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 2 łyzki żurawiny 1 łyżka masła(...)Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Twaróg rozgnieść widelcem z dwoma łyżkami śmietany,  cukrem, cukrem waniliowym, a następnie wymieszać z serkiem mascarpone i makaronem. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wierzch posmarować resztą śmietany. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana na wierchu się zetnie i lekko zarumieni. Podawać na ciepło. makaron zapiekany

O kuchni z uczuciem
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 158

szklanki cukru pudru Czekoladowy krem: 400 ml śmietany kremówki 200 gram czekolady gorzkiej (lub jeśli ktoś jest łasuchem to 100 gram czekolady gorzkiej + 100 gram czekolady mlecznej) 250 gram mascarpone dwie łyżki masła   Do ozdoby: suszone daktyle suszone figi migdały: w całości lub płatki suszone morele, śliwki, żurawina słodkie kuleczki ozdobne i inne dostępne w sklepach ozdoby Ciasto kruche(...)ognia, dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc lub dobę. Kolejnego dnia miksujemy mascarpone i dodajemy po łyżce masy czekoladowej. Całość miksujemy krótko. Krem nadaje się do wyłożenia na mazurka. Ostatni szlif... Mazurka wypełniamy kremem, ozdabiamy wedle uznania. Możemy przechowywać w lodówce nawet

Mango Papaja
Zielony mech 204

łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - 2 łyżki soku z cytryny - esencja cytrynowa Składniki na krem: - 300ml schłodzonejśmietanki kremówki (min. 30% dałam double carem) - 250g serka mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy i odciskamy na gęstym sitku. Ponieważ ja mroziłam specjalnie szpinak(...)Pozostałą część dzielimy na dwie połowy – jedna będzie spodem, druga (pokruszona – wierzchem). Spód ciasta smarujemy dżemem jagodowym. Drugą część kruszymy do miseczki. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z ½ limonki – wyrabiamy robotem na najniższych obrotach lub łyżką. Masę nakładamy na spód posmarowany dżemem, wyrównujemy powierzchnię. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem oraz owocami granatu (porzeczki, borówki… ). Boki również

mojewypiekiinietylko
Babeczki brownies z Nutellą 259

powinny być w temperaturze pokojowej: 170g masła o zawartości tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę zagotować. Dodać kakao i mieszać, aż kakao dobrze połączy się z wodą. Odstawić(...)babeczki do ostygnięcia. Krem: 6. Masło utrzeć, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Dodać cukier puder i nutellę, wymieszać. Dodać aromat, wymieszać. 7. Serek mascarpone rozmieszać z dwoma łyżkami kremu i dodać go do pozostałego kremu, wymieszać. 8. Babeczki posmarować trochę z wierzchu kremem. Pozostały krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (Wilton

Mała Cukierenka
Tort piętrowy "Michałek biały" 183

cukru drobnego 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem "Michałek Biały" 400 ml śmietany 36% 300 gram Michałków Białych 100 gram białej czekolady 250 gram mascarpone Nasączenie: sok z 1 cytryny 3 łyżki likieru Limoncello lub innego o jasnej barwie i kwaśnym smaku Dodatkowo: 250 gram malin 1 szklanka konfitury malinowej, dość kwaśnej 150 gram Michałków(...)ponownie umieszczam w garnku. Rozpuszczam w niej białą czekoladę i studzę do temperatury pokojowej a następnie w lodówce przez noc. Pozostałe orzechy po przecedzeniu masy pozostawiam. Kolejnego dnia miksuję mascarpone i dodaję do niego po łyżce masy z Michałków Białych. Całość dokładnie miksuję, dodaję pozostałe orzeszki z Michałków i dokładnie mieszam. Składniki nasączenia mieszam. Złożenie tortu w całość: Każdy biszkopt

Mango Papaja