masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:83/248)

Mus truskawkowy z mascarpone 134

Przygotowanie: Mus: Truskawki miksujemy z odrobiną cukru do smaku i 2 łyżeczkami soku z cytryny . Do musu dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w gorącej wodzie. Mascarpone: serek miksujemy z jajkiem , dodajemy cukier wg uznania. Do tej masy również dodajemy żelatynę – 1.5-2 łyżeczki, rozpuszczone w gorącej wodzie. Z wyłożeniem deseru do pucharków możemy poczekać aż zacznie tężeć. Wzór tworzymy

Za drzwiami kuchni
Mus truskawkowy z mascarpone 134

Przygotowanie: Mus: Truskawki miksujemy z odrobiną cukru do smaku i 2 łyżeczkami soku z cytryny . Do musu dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w gorącej wodzie. Mascarpone: serek miksujemy z jajkiem , dodajemy cukier wg uznania. Do tej masy również dodajemy żelatynę – 1.5-2 łyżeczki, rozpuszczone w gorącej wodzie. Z wyłożeniem deseru do pucharków możemy poczekać aż zacznie tężeć. Wzór tworzymy

Za drzwiami kuchni
Kremowy sernik z jabłkami 347

Kremowy sernik z jabłkami swoją konsystencję zawdzięcza dodatkowi serka mascarpone i śmietanki 30%. Wnętrze sernika wzbogacają jabłka, które dzięki temu, że są starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z masą serową, nie determinują smaku całości. Na blogu jest już przepis na sernik z jabłkami , który Wam serdecznie polecam, ale jest on bardziej szarlotkowy niż ten, który prezentuję poniżej(...)mocno na sitku (u mnie po odciśnięciu pozostało około 250g jabłek) - odciśnięte jabłka wymieszać z mąką ziemniaczaną - do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier, przesianą mąkę pszenną oraz ekstrakt z wanilii, składniki krótko utrzeć/zmiksować - do masy serowej dodawać pojedynczo jajka, po każdym krótko ucierać (miksować) masę, na koniec dodać śmietankę oraz jabłka, krótko wymieszać, masa będzie dość rzadka

Smakołyki Bereniki
Czekoladowo - cytrynowa rolada z pistacjami 298

soli nadzienie 350 g serka mascarpone 30 ml śmietany kremówki skórka z cytryny 2 łyżki koniaku 75 g marmolady cytrynowej 80 g krokantu pistacjowego + do posypania 2 łyżki wody Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik na 200 C. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, powoli dodajemy żółtka cały czas ubijając dodajemy pozostałe składniki. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną(...)umieść marmoladę, starkowaną skórkę z cytryny - podgrzewaj na małym ogniu, aż marmolada kompletnie się rozpuści. Lekko ostudź dodaj koniak i wymieszaj z serkiem mascarpone. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę i połącz z masą serową.  Delikatnie rozwiń roladę, i posmarują kremem cytrynowym, całość posyp krokantem pistacjowym i zwiń. Roladę okręć folią aluminiową i pozostaw

Niezły Młynek
Mini serniczki z białą czekoladą na spodzie brownie 131

serniczki na spodzie brownie w bardzo przyjemny sposób rozpoczną lub zwieńczą dzień pracy.  Składanki na 12 szt Czas przygotowania: 45 min + schładzanie  Masa serowa 500 g twarogu trzykrotni mielonego 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 60 ml śmietany 36% 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii 250 g cukru Czekoladowy spód 70 g ciemnej czekolady(...)borówek amerykańskich Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni 2. Spód - c zekoladę łamiemy w kostkę, roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę. W innej miseczce ubijamy na pianę jajko. Łączymy wszystkie składniki, najpierw delikatnie mieszamy utarte masło z ostudzoną czekoladą, następnie z przesianą mąką, a na koniec z ubitym jajkiem 3. Masę brownie

Słodki Kompromis
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 115

budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru 150 g masła 150 g wiórek koksowych 5 łyżek likieru kokosowego MASA PORZECZKOWA: 3 łyżeczki żelatyny 250 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. czerwonych porzeczek 100 ml wrzątku WIERZCH galaretka malinowa mały koszyczek czerwonych porzeczek Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubić z solą

Kuchnia w oparach
Cytrynowo-brzoskwiniowy torcik z mascarpone i nutellą 179

Córeczki. Chciałam, aby miał smak świeżych owoców i nie był za słodki. Oprócz dwóch smaków masy jakie w nim znajdziecie główna rolę stanowi pyszny cytrynowy biszkopt, który idealnie komponuje się z mascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki:  500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny wiórki kokosowe(...)gotowe.   Biszkopt dzielimy na 3 równe części.   Śmietanę przelewamy do głębokiej miski i ubijamy do sztywności. Delikatnie przekładamy serek mascarpone i miksujemy przez chwile do połączenia (nie można długo miksować, aby serek nie stał się wodnisty). Masę dzielimy na pół. Jedną cześć wstawiamy do lodówki, a do drugiej dodajemy nutellę i ją mieszamy. Do zrobionej herbaty dodajemy cukier

ChilliJemy
Muffinki kokosowo miętowe 151

waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru miętowego - kilkanaście listków mięty - 1 opakowanie śmietan-fix Zaczynamy od utarcia masła z cukrem. Kiedy już się z tym uporamy dodajemy jajka i dalej miksujemy. Po zmieszaniu dodajemy jogurt, wodę i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy i wsypujemy mąkę oraz wiórka kokosowe. Całą masę przekładamy do papilotek(...)stopni na 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i bierzemy się za krem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie dorzucamy serek mascarpone razem z posiekanymi listkami mięty oraz śmietan-fixem. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wlewamy likier miętowy, mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego jednocześnie dekorując nasze wystudzone babeczki Słodki i orzeźwiający smak muffinek niejednemu

Kuchenne Wariacje
Ciasto z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką+ film 1589

tortownicy. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na biszkopt i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aż dokładnie stężeje. Odmrożone truskawki przekładamy do miski i miksujemy je blenderem do otrzymania jednolitego

Smakowite Dania
Tort komunijny 227

dodać do twarożku, w dwóch turach, dokładnie wymieszać szpatułką do połączenia. Krem podzielić na dwie części, jedną trochę większą. Do większej dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać. Masa śmietanowa: 800 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kremówkę, mascarpone, cukier puder i wanilię przełożyć do naczynia. Całość ubić na sztywno. Wykonanie - Na paterze położyć

Domowa cukiernia Ewy
Ekspresowe pączki z serkiem mascarpone i ... trochę wyjaśnienia 150

smażenia cukier puder do posypania pączków Wykonanie: Do misy miksera przełożyłam jajka,   żółtko i cukier. Zmiksowałam. Nie przerywając miksowania do ubitych jajek dodawałam partiami serek mascarpone. Dalej ubijałam do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masy jajeczno-serowej wsypałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, dodałam ekstrakt cytrynowy i spirytus. Wszystko dokładnie wymieszałam. W rondlu rozgrzałam olej. Masę nabierałam

Kuchnia u Krysi
Trufle kakaowe + film 124

malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, możemy je również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmiksowane ciastka wsypujemy do miski, zalewamy kawą, dodajemy do nich serek mascarpone i całość dokładnie ze sobą łączymy. Gotową masę wstawiamy na 15 minut do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w dużej ilości kakao. Tak przygotowane

Smakowite Dania
Mangomisu czyli mango tiramisu 230

skórki i pokrojone na plasterki Wierzch: 1 dojrzałe mango obrane i pokrojone na paseczki 1. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, żółtka i ziarenka wanilii, mieszamy na jednolitą masę. 2. Mieszamy razem sok z pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 172

wody  2 łyżki oleju Masa śliwkowa: 300-400 g suszonych śliwek 2-3 łyżki miody 3 łyżeczki żelatyny Delecta 2 łyżki śliwowicy (opcjonalnie) Masa piernikowa:  125 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe

talerz przyjemności
Sernik z figami (bez jajek) 122

tortownicy wykładam papierem do pieczenia i rozwałkowanym ciastem kruchym. Formę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 10 minut. W tym czasie mieszamy serek homogenizowany z mascarpone, śmietaną, cukrem i budyniem. Gotową masę wylewam na podpieczony spód i układam na nim pokrojone w ćwiartki figi. Całość ponownie umieszczam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni na 1 godzinę

Mango Papaja
Tort kokosowy z malinami 166

masłem i oprószyć tartą bułką, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Masa kokosowa: 750 ml śmietany 30% 350 g serka mascarpone 225 g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru pudru 2 śmietan - fixy 3 szklanki malin Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan - fix. Dodać

Domowa cukiernia Ewy
Tarteletki ze śmietaną i owocami 200

wafelków w białej polewie, np. "Princessa",  300g świeżych malin,  100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać drobno posiekane wafle, delikatnie wymieszać szpatułką.  Masę nakładać do przestudzonych spodów.  Udekorować świeżymi owocami i miętą

Z miłości do słodkości
Deser malinowy 173

śmietany kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 2 kieliszki syropu Grenadina kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej masy polewamy delikatnie syropem Grenadina i nakładamy maliny. Czynność tą powtarzamy. Samą górę zdobimy maliną i listkami mięty.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Tarta malinowa z mascarpone 175

nakłuwamy  widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy  ok. 30 min. Ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto. Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
tiramisu 199

zastąpić olejkiem migdałowym) 2 łyżeczki kawy zaparzonej w szklance wody PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder, następnie, stopniowo dodawać serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać do masy amaretto. W przygotowanych pucharkach ułożyć pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na niej wyłożyć warstwę masy, którą należy dokładnie posypać kakao. Na niej ułożyć kolejną

zabawa smakiem
Tort dacquoise z orzechami i daktylami 274

soli 300 g cukru 2 łyżki cukru brązowego Diamant 1 łyżeczka octu 8 suszonych daktyli Ale-raj 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich Krem 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 150 g masy kajmakowej  0,5 szkl orzechów włoskich 10 daktyli Ale-raj Dodatkowo 0,5 łyżeczki cukru pudru 0,5 łyżeczki cynamonu daktyle orzechy włoskie mięta

Ala piecze i gotuje
Torcik pomarańczowy 126

pomarańczowy  Galaretka : * 3 pomarańcze * 2 galaretki pomarańczowe  Krem czekoladowy : * 100g czekolady mlecznej  * 100g czekolady gorzkiej  * 200ml śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  Przygotowanie : Jajka ubijać razem z cukrem aż masa będzie gęsta. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochę do masy jajecznej, Wymieszać na niskich obrotach miksera. Przelać do tortownicy, piec

Magiczne Życie Marty
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 196

cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wsypujemy Ziarenka.5. Masę dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy Karob. Obie części musimy mieć w wysokich

Wypisz Wymaluj