masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:173/248)

Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 263

kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać, żeby czekolady nie przegrzać, wtedy zmieni "stan skupienia" i zamiast płynnej otrzymamy ciało stałe, którego nie da się ani odratować, ani wykorzystać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy do niej mascarpone i roztopioną czekoladę(...)Miksujemy do połączenia.  1/3 masy odkładamy do dekoracji boków i wierzchu tortu. . Do nasączenia tortu: ok. 3 /4 szklanki napar z herbaty miętowej lub woda z sokiem z cytryny Wykonanie tortu: Jeden blat biszkoptu kładziemy na paterze. Nasączamy go naparem z mięty lub wodą z cytryną. Smarujemy kremem, układamy cząstki truskawek i delikatnie wciskamy je w krem.  Kładziemy

bistro mama
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 400

wymiarach około 11 x 28 cm) 500g serka mascarpone (można też użyć twarogu) 300g śmietany 30-36% 3 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie(...)połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Masę podzielić na 3 części. Czekolady osobno roztopić w kąpieli wodnej, a kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na 3 porcje. Każdą część masy serkowej wymieszać z jedną czekoladą, a na końcu delikatnie połączyć z kremówką.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia i do jej środka kolejno wlewać masę

Di gotuje
Tarta z owocami i białą czekoladą 172

najlepszego z okazji Waszego święta :) Składniki: ciasto - 120 g masła - 1 żółtko - 30 ml mleka - 170 g mąki pszennej - szczypta soli nadzienie - 100 g białej czekolady - 320 g serka mascarpone - 100 g malin - 100 g borówek Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę. Formę przekładamy do lodówki i chłodzimy około 30 minut. Następnie(...)ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Gdy ciasto stygnie przygotowujemy nadzienie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a gdy lekko przestygnie miksujemy ją z serkiem. Masę rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Wierzch dekorujemy malinami i borówkami

Zainspirowana w kuchni
Pesto z liści rzodkiewki 179

liści rzodkiewki ( porcja dla dwóch osób ) 1/4 opakowania spaghetti Barilla 1 duży ząbek czosnku 1 pęczek liści z rzodkiewki 4 połówki orzechów włoskich 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka serka mascarpone 1 plaster (1 cm grubości) boczku wędzonego surowego świeżo mielony pieprz szczypta soli Do gotującej się wody dodajemy makaron i gotujemy go do momentu aż będzie al’dente. Boczek(...)kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na gorącej patelni do uzyskania chrupiących skwarków. Do blendera wkładamy liście rzodkiewki, obrany ząbek czosnku, orzechy oraz olej – całość blendujemy do uzyskanej aksamitnej masy.   Do blendera dodajemy mascarpone i na minimalnych obrotach mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.   Odcedzamy makaron, ale zostawiamy w garnku dwie łyżki wody spod makaronu. Dodajmy pesto i całość

Kuchnia na wzgórzu
Tort śmietankowy z owocami i bazyliowym cukrem 223

słodkimi owocowymi wypiekami, doskonale do siebie pasują :) Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru op. śmietan fixu Cukier bazyliowy: 2 łyżeczki cukru kryształu 5-6 listków świeżej bazylii Dodatkowo: 1/2 szkl malin  3 łyżki jagód(...)kwiaty do dekoracji Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Gdy piana będzie szklista i lśniąca dodawać po jednym żółtku, nadal miksując. Do masy jajecznej przesiać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać szpatułką. Na dno tortownicy (18cm) wyłożyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Ostudzić

Smakołyki Asi
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 1002

łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 owocu granatu Do nasączania 1 szklanka wody, sok z połowy cytryny, 1 łyżeczka cukru Krem śmietanowy 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 4 łyżki cukru pudru lub cukier do smaku 1/3 kubka gorącej wody Krem jogurtowy 800 g jogurtu greckiego Ilość dowolnego słodzidła (erytrol, ksylitol, słodzik(...)stewia, miód) do smaku 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1/3 szkl. gorącej wody Sposób przygotowania Ciasto: Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec, dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy szpinak i mieszamy na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem

Mieszam w Garnku
Truskawkowe Love 213

stężenia. Z 350 gr truskawek odłożyć połowę około 125 gr, pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę, ostudzoną galaretkę. Zblendować dokładnie. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia, uwaga ta masa szybko tężeje. Masę truskawkową wyjąć dodać pokrojone truskawki. Wymieszać. Wylać odrobinkę na biszkoptowy spód, tak żeby leciutko zakryć biszkopty. Wstawić(...)będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona

moj przepis na
ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 194

gorzkiego kakao 1/3 szklanki mleka 125 ml jogurtu naturalnego 100 g czekolady mlecznej 250 g cukinii (1 niewielka sztuka) szczypta soli na krem: 350 ml kremówki 250 g serka mascarpone 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 100 g małych biszkopcików szklanka posłodzonej kawy łyżka gorzkiego kakao Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i jeśli jest bardzo soczysta to odcisnąć. Miękkie(...)masło utrzeć z solą i cukrem. Nadal ucierając powoli dolewać olej a następnie po jednym jajku. Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać do ucieranej masy. Dodać mleko i jogurt, posiekaną czekoladę i cukinię. Zmiksować na jednolite ciasto. Przełożyć je do foremki wyścielonej papierem i piec w 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez termoobiegu) przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 241

ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, łyżka cukru pudru, 100 g białej czekolady, jagody do udekorowania. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy(...)użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną

paapilotkaa
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 275

lepszy :) Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 opakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać ocet winny. Masę wyłożyć na papierze do pieczenia o średnicy ok 22 cm, uformować

Jemy Pijemy
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 230

wcale nie jest takie skomplikowane jak się wydaje. Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 małe opakowania serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru  migdałowego 2 łyżeczki cukru otarta skórka z cytryny 1/2 kg świeżych truskawek 6 cl likieru karmelowego lub innego ulubionego Białka wbić(...)suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę. Ubijać do chwili kiedy uzyskamy lśniącą i gładką masę a cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i znów połączyć z białkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Masę podzielić na dwie części i wyłożyć na papierze do pieczenia

Jemy Pijemy
Waniliowe Kremówkowe Kosteczki 230

ok.20 szt): 200 g serka mascarpone 180 g śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii 1 torebka cukru wanilinowego 10 g żelatyny (ok.1 łyżka) Polewa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody i zostawić na parę minut do jej napęcznienia. Serek, kremówkę, cukry i wanilię wymieszać(...)garnuszku i podgrzać. Kiedy masa będzie ciepła wlewamy do niej żelatynę. Po rozmieszaniu żelatyny powstałą miksturę przelewamy do płaskiego pojemnika i wstawiamy do lodówki do stężenia (ok. 1-2 h , można dłużej). Kiedy masa stężała zabieramy się za przygotowanie polewy. Czekoladę siekamy, masło kroimy w drobne kawałki i roztapiamy na parze oba składniki razem. Stężałą masę kroimy na małe prostopadłościany

Blondynka Gotuje
Krem z cukinii z serkiem mascarpone i chipsami z pasternaku 259

pasternaku. Do przygotowania dania użyłem: 4 średnich cukinii (około 1,5 kg), 2 sporych ziemniaków, 3 ząbków czosnku, 1 średniej cebuli, pęczka natki pietruszki, 1 korzenia pasternaku, 200 gram serka mascarpone, 1,5 litra bulionu drobiowego, 3 łyżek oliwy, 50 gram masła, 150 ml oleju słonecznikowego, 1 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, bagietki, soli, czarnego świeżo mielonego(...)czarnym pieprzem. Masłem czosnkowym posmarowałem delikatnie podgrzane na patelni z obu stron pokrojone pod ukosem kromki bagietki.  Do miseczek wylałem porcje zupy. Do każdej porcji dodałem czubatą łyżkę serka mascarpone. Udekorowałem natką pietruszki, chipsami z pasternaku i grzankami

Wyprawy kulinarne
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 307

wanilii (lub łyżeczka ekstraktu),1/4 łyżeczki mielonego imbiru,1/4 łyżeczki cynamonu,¼ tartej gałki muszkatołowej,Szczypta soli,2 łyżki masła do posmarowania formy,łyżka oleju.KREM100 g miękkiego masła,400 g serka Mascarpone,½ szkl. różanego cukru pudru*(można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu),Szczypta soli,8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą i cynamonem (można zastąpić dżemem(...)minut. Upiec do miękkości sprawdzając patyczkiem. Wystudzić, usunąć skórę, miąższ zmiksować w melakserze.Przygotować krem różany: masło utrzeć z różanym cukrem pudrem na puszystą masę (ok. 4 minuty przy pomocy miksera). Stopniowo dodawać po łyżce serka, ucierając kolejne 1-2 minuty. Odstawić do lodówki. Dwie okrągłe formy na ciasto (średnica 20-22 cm) posmarować masłem, oprószyć lekko mąką

SzczyptaSmaQ
MORELOWY SERNIK NA ZIMNO Z TWAROGU I MASCARPONE. 195

truskawkami 😉 Składniki: ok 700 g mielonego twarogu 250 g serka mascarpone 2 galaretki morelowe  2 łyżki cukru pudru 1 puszka moreli (350g) 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody, dodajemy żelatynę i odstawiamy do wystudzenia. Twaróg przekładamy do misy miksera, ubijamy dodając mascarpone, a następnie po łyżce wystudzoną galaretkę wraz z żelatyną. Ubijamy wolno(...)połączenia się składników. Część moreli kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy serowej, a część zostawiamy do dekoracji (wg własnej inwencji). Masę wylewamy do dowolnego naczynia lub foremki i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na kilka godzin

Walijskie Pichcenie
Tiramisu z figami-jesienne 206

mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka naparu z mocnej kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru tiramisu Kakao do oprószenia Świeża mięta do dekoracji Sposób wykonania deseru: Jajka do deseru sparzam wrzątkiem, wycieram, oddzielam białka od żółtek. Do szklanej misy wlewam żółtka , dodaję cukier puder, miksuję końcówką do ubijania piany prawie do białości, stopniowo pod koniec dodaję po łyżce serka, miksuję(...)masa zgęstnieje, osobno w naczyniu ubijamy białka, łączę z wcześniejszą masą oraz likierem tiramisu, miksuję tylko do połączenia. Figi myję kroję w plastry. Biszkopty łamię  na 2-3 kawałki, maczam w naparze kawy , wkładam do szklanych pucharków, oprószam kakao, przekładam warstwami masy i owoców, dekoruję świeżą miętą.  Wkładam na 3-4 godziny do lodówki. Deser najlepiej smakuje dobrze

Wanilia i Kardamon
Sernik z konfiturą porzeczkową 194

tutaj wpasował. Po serniku z granatami, ten stał się moim kolejnym ulubionym 💗 Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g ciemnych herbatników 150g masła Sernik: 5 jajek 700g białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej śmietany- śnieżki 2 budynie śmietankowe 50g roztopionego, przestudzonego masła ¾ szklanki cukru kryształu Dodatkowo: Ok 100g konfitury z czarnej porzeczki Cukier puder do posypania(...)wierzchu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy w rozdrabniaczu i łączymy z masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i dociskamy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy podwójnie zmielony biały ser, ser mascarpone oraz śmietankę. Ucieramy na średnich obrotach miksera, po czym dodajemy bitą śmietanę i budynie śmietankowe. Do masy dajemy przestudzone masło (mieszamy), a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Serniczek z likierem Baileys 226

mielonego twarogu 1 op serka mascarpone (200-250g) 0,5 kubka cukru 0,5 kubka rodzynek 3 jajka 5 łyżek likieru Baileys Przygotowanie: kruszymy herbatniki, np. miażdżąc je wałkiem. Dodajemy posiekane orzechy, stopione masło i dokładnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy lub prostokątnej foremki podpiekamy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 10-15 minut mascarpone i twaróg przekładamy(...)dużej misy i ucieramy na gładką masę dosypując cukier oraz wbijając jajka dolewamy Baileys oraz dorzucamy rodzynki.  Całość mieszamy, a następnie wykładamy na wcześniej podpieczony spód. Ciasto pieczemy w piekarniku przez ok. 45 min. w temperaturze 180°.  Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia a przed podaniem możemy polać lukrem lub posypać startą czekoladą P.S rodzynki najlepiej

Luźna Kuchnia
Małe jagodowe serniczki 195

łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier(...)budyń i przyprawę do sernika, znów mieszamy. Mrożone jagody (3 łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową

Słodkie okruszki
chrupiący deser chałwowy 189

pucharków Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 100 g chałwy  2 łyżki cukru pudru 100 g orzechów włoskich tabliczka czekolady z kwaśnym dżemem (użyłam żurawinowej) 6 herbatników grejpfrut i mięta do dekoracji Czekoladę posiekać, połowę rozłożyć na dnie pucharków. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Chałwę rozgnieść widelcem. Mascarpone krótko zmiksować z chałwą. Kremówkę ubić(...)sztywno z cukrem pudrem, dodać do masy z mascarpone i krótko zmiksować tylko do połączenia składników. Połowę masy wyłożyć do pucharków. Na to pokruszyć herbatniki. Wyłożyć resztę masy, posypać pozostałą czekoladą i orzechami. Udekorować grejpfrutem i listkami mięty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowe semifreddo z granitą 288

Owocowy deser, który idealnie sprawdza się w upalne dni. Mocno jagodowy z chrupiącymi elementami czekolady i winną granitą jagodową . Smaczne i chłodzące :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jagód 100g czekolady mlecznej 1 szklanka granity jagodowej Jagody i 1/4 szklanki cukru umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą(...)cukier się rozpuści. Zmiksować blenderem. W między czasie, ubić żółtka z resztą cukru i ciągle mieszając wlewać po trochę zmiksowane jagody. Przelać do garnuszka i podgrzewać, aż masa będzie bardzo gorąca. Nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić. Kremówkę i mascarpone umieścić w misie i ubić. Dodawać partiami wystudzoną masę jagodową i dokładnie połączyć. Na końcu posiekać czekoladę i wmieszać w masę

https:KKuchniaMniam
Sernik Babci Krysi 415

cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI(...)Formę dokładnie smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ser przepuszczamy RAZ przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Letni deser owocowy 442

taki deser, który proponuję dzisiaj? :) Podanych składników wystarcza na 6 porcji.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone i delikatnie rozprowadzić go łyżką, tak żeby był całkiem gładki. Następnie dodać go do śmietany i razem delikatnie połączyć. Wstawić do lodówki.Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć(...)Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku.Brzoskwinie dobrze odsączyć i również przetrzeć na mus.Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę śmietanową a na koniec umyte i osuszone jagody.Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Smacznego

Świat Domowej Kuchni
Malinowa tarta z białą czekoladą 386

wiele roboty, gdyż robi się ją bez pieczenia … błyskawicznie … a z talerzy znika w ekspresowym tempie!Delikatna masa serowa i soczyste owoce zachwycą każdego! SKŁADNIKI:- herbatniki – 1 op.- andrut – 1 szt.- masło – 1 czubata łyżka- mascarpone – 125 g- biała czekolada – 100 g- śmietana 36% – 100ml- cukier puder – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Herbatniki(...)andruta kruszymy bardzo drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.  Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny

Ostra na Słodko
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 228

miksowania. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Wierzch:200 g mascarpone100 g białej czekolady1 łyżka cukru pudrupłatki świeżego kokosa z około połówki orzechaCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać

Food Square