CIASTO: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 1 szklanka cukru 3 jaja 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA ŚMIETANOWA: 400 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 2 łyżki cukru waniliowego owoc granatu SPOSÓB WYKONANIA: Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody
Darcia w kuchniŚmietanowiec z rodzynkami Składniki: CIASTO: żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia- 2 łyżeczki MASA ŚMIETANOWA śmietana 18 % -3 po 400 ml kubki budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia - 1 łyżeczka białka jaj - 6 szt cukier - 3/4 szkl rodzynki - JUMBO Przygotowanie
Kuchnia Danusicukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową: 3 szklanki mleka 70 g budyniu waniliowego (niepełne dwie paczki) 2 łyżki cukru 200 g masła na masę śmietanową: 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki żelatyny 1 puszka kajmaku o smaku czekoladowym 50 g mlecznej czekolady 6 małych paczek herbatników Biszkopt najlepiej upiec dzień
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapszennej + 1 łyżka; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; kilka kropli barwnika spożywczego zielonego lub 1 łyżka herbaty matcha; Przy wykonaniu ciasta zielonego postępujemy identycznie jak przy cieście kakaowym. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem
In my kitchenporze roku najsmaczniejsze - gruszkami. Udało mi się kupić naprawdę dorodne i bardzo soczyste okazy. Samo ciasto orzechowo marchewkowe jest miłą odmianą od tradycyjnych biszkoptów. Delikatny budyń gruszkowy przykryłam masą serowo śmietanową, a żeby było ciekawiej zamiast zwykłego sera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się, że to połączenie idealne. By nieco "odchudzić" ciasto użyłam mąki orkiszowej i mocno ograniczyłam ilość(...)małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Budyń rozpuścić w wodzie, wlać do owoców i zagotować. Ciepły budyń wyłożyć na obie części przekrojonego ciasta. Masa serowo śmietanowa 200 ml śmietany 30% 2 opakowania serka almette jabłko gruszka 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w1/3 szkl. wody cukier puder do smaku (u mnie 1 łyżka) Schłodzoną śmietanę ubijamy
Cynamonowe szczęścieciasto jest już zimne usuwamy nożem jego górę, i kruszymy do miski, na drobno. Następnie schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz śmietan-fixy, miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na ciasto, wyrównujemy, całość posypujemy pokruszonym ciastem, i mamy piękny, zielony mech. Na wierzch ciasta możemy ułożyć dowolne owoce, np maliny, owoce granatu. Ja tym razem nie dawałam owoców
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulekko gęstnieć dodajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy całość dokładnie.Wykonanie ciasta: Na cienki, biszkoptowy blat ( u mnie 1/4 wysokiego biszkoptu, jeśli jednak lubicie dużo biszkoptu możecie użyć 1/2) wylewamy masę śmietanową. Jeśli zostały nam maliny, możemy powtykać je w wylaną śmietanę. Następnie przykrywamy ją kolejną warstwą biszkoptu, na który wylewamy mus malinowy. Chłodzimy w lodówce
Walijskie PichceniePORCJE: 20 Biszkopt kakaowy z truskawkami BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao MASA ŚMIETANOWA 1/2 l śmietany kremówki 30% śmietana Śnieżka 2 śmietanki fix 3 łyżki żelatyny DODATKOWO 30 dag truskawek 3 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić
Gotuję TestujęSKŁADNIKI: Do wykonania ciasta potrzebujemy jeden biszkopt przekrojony na pół. Przepis TU Masa śmietanowa 500 ml śmietanki kremówki (30 – 36%) 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo kakao 25 ml spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy
W kuchennym oknie Ewywyciąć różne kształty z plastrów). Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy zacznie gęstnieć dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy. Dokładamy po łyżce musu owocowego, dokładnie łącząc z masą śmietanową. Krem wrzucamy do lodówki na co najmniej godzinę do zgęstnienia (ponownie odpędzając amatorów podjadania). Przestudzony biszkopt delikatnie rozwijamy ze ściereczki i pakujemy do środka krem - przy wewnętrznej
sama złodyczspód biszkopt lub ciastka biszkoptowe (ja miałam ciastka) masa makowa: 2 szklanki maku 1 1/2 kostki masła 8 jajek 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru olejek migdałowy masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Na dno tortownicy lub blaszki wyłożyć biszkopt lub biszkopciki. Mak sparzyć i zmielić, następnie dodać do niego jajka
Jadło i czytadłopudru 350 ml ulubionych lodów (ja użyłam miętowo-czekoladowych, w przepisie są pistacjowo-marcepanowe) galaretka (użyłam agrestowej, ale można dopasować smakiem do lodów) 2 banany opakowanie kakaowych ciasteczek z masą śmietanową (typu oreo) 1. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. 2. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i mieszamy. Dodajemy mascarpone i miksujemy
NA MOIM TALERZUjajek, szklanka cukru, ½ szklanki mąki, ½ szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Masa truskawkowa- 1 kg truskawek, szklanka cukru, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez cukru; Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany tortowej 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny; 10 dag płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia
Pobite gary BarbaryTorcik idealny np. na przyjęcie dla małej księżniczki. Delikatność masy śmietanowej i orzeźwiający smak malin sprawiają, że ciasto jest lekkie, nieprzesłodzone i każdy z chęcią sięgnie po następny kawałek. Różowy Tort Malinowy - Składniki:Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru(...)pieczenia cukier waniliowy różowy barwnik w proszku (według uznania)Masa: 300 g malin (mogą być mrożone) 500 ml śmietany kremówki
Słodka Stronatego względu powinien smakować większości degustujących. :-) Niezbyt słodki, bo takie właśnie lubimy. Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru 2 śmietan fixy 1 tabliczka mlecznej czekolady Owocowy wierzch: 2 kiwi 100g czerwonych winogron 3 mandarynki 1 nieduży granat 1. Białka
Szefowa kuchniłyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 250 g masła Masa kakaowa: 0,5 l śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: dwie galaretki cytrynowe paczka delicji Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puch. gdy połącza się
ciastkarnia na kruchym spodzie