szparagami w wersji oczywiście maksymalnie odchudzonej. Ja roladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych szparagów - serek homogenizowany naturalny - sól, pieprz Marynata do mięsa: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżeczka musztardy - oregano, bazylia - ząbek czosnku Pierś podzielić
Zgrabne GotowanieZapewne nie raz macie ten problem: mam pierś z kurczaka, ale co z niej na obiad? Dziś mam dla Was propozycję na smacznie przyrządzoną pierś drobiową. Pieczona w piekarniku, w pysznej marynacie ostro- słodkiej. Mięso jest przepyszne, kruche, delikatne. Idealne na obiad, kolację albo pokrojone w plasterki na kanapki. Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki(...)piersi z kurczaka * 3 łyżki miodu płynnego * 3 łyżki musztardy sarepskiej * 3 łyżki ketchupu łagodnego * 4-5 łyżek oleju * sól * 1 łyżeczka tymianku suszonego (użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka ostrej papryki (użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu) Wykonanie: W misce wymieszać miód z musztardą, olejem i ketchupem. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać. Do marynaty dodać
Zrób to smaczniemusztardy francuskiej 100 g zielonej pasty curry 3 łyżki sosu tajskiego słodko-pikantnego Składniki: 1 kg piersi z kurczaka płatki owsiane ser żółty Przygotowanie: Piersi dzielimy na pół tak aby otrzymać dwa cienkie filety. Filety zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia smażymy je na patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki tej metodzie nie musimy
ClauditteMissCookingjajkiem i szparagami to wyborne połączenie dla smakoszy lekkiej kuchni. Chodźmy gotować! 2 dania 30 minut 2 piersi z kurczaka 10 szparagów suszona bazylia sok z połowy cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz 2 łyżki startego parmezanu 2 jajka Zrobić marynatę: do miski wlać oliwę z oliwek (około 3 łyżki) dodać sól, pieprz, suszoną bazylię (około 1 łyżeczki) oraz
Ania i Marcin gotująprostu bardzo zależy aby zjadał zdrowe i wartościowe produkty w tym naszym pokręconym świecie :) A teraz do rzeczy Blondynko. Zacznę od marynaty, którą sama sobie wymyśliłam. Składniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe(...)sól czosnkowa z ziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Gałązkę rozmarynu obrywamy z listków i siekamy, po czym wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę do grilla i mieszamy wszystko razem. Osuszona pierś kroimy na cienkie paseczki, które wrzucamy do naszej marynaty, musimy wymieszać mięso w taki sposób
Blondynka Gotujenatarcia ziemniaków sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka 1/2 łyżeczki białego pieprzu sól odrobina gałki muszkatołowej marynata do kurczaka: wędzona ostra papryka słodka papryka łyżka miodu olej pieprz ziołowy Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy 2 lub 3 plastry mięsa. Na około 2-3 godziny przed grillowaniem marynujemy kurczaka
Życie zaczyna się w kuchnipieprz – 1 szczypta– chili – 1 szczypta– słodka papryka – 1 szczyptaDODATKOWO:– olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki.Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. ( Musimy to zrobic , gdyż wtedy mięso
Ostra na SłodkoMięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i aromatyczna. Jako dodatek polecam ziemniaki i dowolną surówkę. Składniki: 2 piersi Marynata 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka majeranku 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 łyżki
Ala piecze i gotujeprzyprawa do szaszłyka, suszone oregano i pietruszka (ilość według uznania) (użyłam przypraw Skworcu ) * 6 patyczków do szaszłyków Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę nie większą niż 1,5 cm. Olej wlać do miski, wymieszać z przyprawami. Do marynaty włożyć pokrojone piersi drobiowe, wymieszać tak by marynata pokryła mięso. Odstawić miskę do lodówki na około godzinę. W tym czasie
Zrób to smaczniewersji jest mało kaloryczne a przy tym bardzo smaczne. Tak, dietetycznie nie znaczy wcale niesmacznie. Polecam gorąco. Składniki: 3 piersi z kurczaka pół brokuła 2 cebule pęczek szczypiorku ząbek czosnku 3 łyżki ricotty sól, pieprz marynata 6 łyżek oliwy z oliwek 6 łyżek musztardy francuskiej 2 łyżki tymianku Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż tak, żeby powstał cienki pas mięsa. Składniki
Pobite gary Barbaryświadomość , że nie koniecznie wyjdzie jak ,powinno Proste i smakowite w sam raz na obiad Składniki na 3 osoby : 3 ćwiartki z kurczaka ( lub innych , dowolnych części , byle nie piersi,są zbyt chude do tego przepisu ) marynata : 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka, mielonego chilli ( można mniej lub zmienić na ostrą paprykę ,my lubimy ogniście ) 1 łyżka cukru ( zapewnia, chrupkość
Ogrodnik w podróżyskomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko
Smak mojego domuskomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko
Smak mojego domuserdecznie po przepis . Składniki kapusta pekińska ( połowa ) 1 puszka kukurydzy 1 podwójna pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe 1 duża cebula 3 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz czarny 3 plastry ananasa Marynata do mięsa 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki pierzu ziołowego(...)łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju Wykonanie Na wstępnie pierś z kurczaka kroję w kostkę i marynujemy nasze mięso wszystkich naszych przyprawach powyżej wymienionych , dokładnie wymieszać , następnie odstawić na kilka godzin aby smaki się przegryzły . Po kilku godzinach kiedy nasze mięso dobrze się zamarynowało
Mój SmakMiód nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia 1 grubszy plaster boczku wędzonego szczypta sproszkowanego czosnku
cukrem pudrem posypanełyżka sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego
kuchnia doskiczosnku, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu, sól,pieprz) przyprawa do kurczaka łyżeczka sosu z papryczek piri-piri masło + oliwa do smażenia Przygotowanie : Pierś kurczaka przedziel na pół, oczyść i zamarynuj przez 1h w marynacie z przypr. do kurczaka, sosu piri piri i łużki oliwy. Podsmaż ją z obu stron na złoty kolor na maśle z odrobiną oliwy
Mechanik w kuchnimęża na wyjazd..a rano na wspólne śniadanko Bułka z kurczakiem i camembertem SKŁADNIKI 4 zwykłe bułki 4 piersi z kurczaka 1 camembert 2 pomidory sól, pieprz, zioła do marynaty, oliwa z oliwek, świeża bazylia, czosnkowa oliwa z oliwek Oczyścić kurczaka, delikatnie utłuc. Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie
MarciochaKucharzycurry - pieprz, sól Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańcza, kurkumę, curry, pieprz oraz szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni. Smacznego
Fit-aminadziesiątkę. Myślę, że nadadzą się na niejedno spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół. Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek na około 2 cm plastry (wyszło
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki