marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:183/253)

PAŁKI KURCZAKA CUD MIÓD 291

już wspominałam nieraz pałki z kurczaka to ulubiony element drobiowy na Naszym stole,dlatego staram się urozmaicać jego podanie. Napewno zasmakuje Wam ta propozycja na niezwykle orzeżwiający lekki smakSkładniki:10 pałek z kurczaka2 cytrynykilka gałazek rozmarynu3 łyżki miodupól szklanki sosu sojowego2 łyżki oleju rzepakowegosól,pieprz Kamiszioła prowansalskieWykonanie:Pałki nacieramy solą i pieprzem,ziołami prowansalskimi. Sos sojowy mieszamy z miodem, sokiem(...)jednej cytryny,olejem tak przygotowana marynatą smarujemy pałki, odstawiamy na min. 2 godz do lodówki. Po tym czaie wykładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy kawałkami drugiej cytryny i rozmarynem. Zapiekamy pod przykryciem ok 30 minut, po tym czaie odkywamy i zapiekamy znów 30 minut. Podajemy obłożone świeża cytryną i rozmarynowymi gałązkami

Z Majeczką w kuchni
Satay-musztardowy kurczak w towarzystwie chrupiących warzyw 3153

Pyszny kurczak w musztardowej marynacie na patyczkach. Danie można przygotować na grillu lub patelni grillowej. składniki: 500-600 g piersi z kurczaka marynata 2 łyżki musztardy sarepskiej 5 łyżek oliwy 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka marynaty teriyaki sałatka warzywna 1 czerwona papryka 4 ogórki gruntowe 1 młoda cebulka kilka liści sałaty lodowej lub strzępiastej oliwa do skropienia warzyw(...)odrobina soli ziołowej do smaku Przygotować marynatę do mięsa. Wymieszać musztardę, sok z cytryny, oliwę i marynatę teriyki. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w paski i włożyć do marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso i odstawić na minimum godzinkę a najlepiej na noc do lodówki. Następnie zamarynowane paski kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków i grillować ze wszystkich stron

Monia miesza i gotuje
Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 138

Mogliśmy skosztować też przepysznych, przygotowanych przez Pana Jerzego Pasikowskiego dań  z kurczaka i gęsi: Waterzol (waterooi) z kurczaka, danie pochodzące z kuchni flamandzkiej, którego głównym składnikiem są: udka kurczaka, duża ilość porów i selera naciowego, wino białe typu Chardonnay, oraz śmietana 36 %, oraz dużej ilości żółtek, które służą do zaciągania potrawy. Obowiązkowym dodatkiem do tego dania jest makaron(...)mieszance ziół, świeżego tymianku, tłuczonego pieprzu, goździków i liści laurowych i czerwonego wina. Następnie szpikowano piersi słupkami boczku. Dalej było grillowanie i duszenie wraz z Bouquet garni z marynatą.                   Zorganizowano też dla nas konkurs grillowania, podzielono nas na 4-osobowe zespoły Moja grupa składała się z samych kobiet: Joli z bloga

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wieprzowina z warzywami i makaronem chińskim 215

torebek tutaj możemy jednak dowolnie ustalić proporcje stosownie do własnych upodobań. W przepisie używamy również słonego sosu sojowego, dlatego ostrożnie obchodźmy się z dodatkową solą. Przyprawy użyte do sporządzenia marynaty, która razem z mięsem w całości trafia na patelnię, wystarczą ilościowo zarówno do samego mięsa jak i dodanych na koniec warzyw oraz makaronu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą(...)jest tylko szybkie podsmażenie mięsa na samym początku. Nie jest to więc „stir-fry na szybko” i musimy uzbroić się w nieco cierpliwości – szynka wieprzowa to nie filet z kurczaka i potrzebuje ok. 45 minut powolnego duszenia. Również dodanym na koniec warzywom pozwólmy podusić się spokojnie na niedużym ogniu przez 10-15 minut. Dzięki temu zdarzą zmięknąć, ale wciąż zachowają

Kulinarna Pokusa
Kotlety z udka kurczaka w chrupiącej panierce 80

delikatność. Jeżeli pytasz co na obiad z kurczaka? Albo szukasz pomysłu na udka kurczaka, kotlety w panierce będą idealne. Kotlety z udek kurczaka to nie tylko smaczna propozycja na obiad. To także bardzo ekonomiczne danie. Jeżeli szukasz pomysłu co na tani obiad lub co na tani obiad z udkami kurczaka? Znudziły Ci się już udka pieczone , smażone lub gotowane. Kotlety(...)kotlety z kurczaka? Kotlety z udek jak i z innych części kurczaka najlepiej smażyć na oleju o neutralnym smaku lub klarowanym maśle. Jak zrobić kotlety z udek? Z czym podawać kotlety z kurczaka? Co zrobić z mięsa z udek bez kości?  Zapraszam na przepis 🙂 Przepis na kotlety z udka kurczaka w chrupiącej panierce  udka kurczaka 3 sztuki jajka

Dieta moja pasja
Biała kiełbasa z cebulą i piwem w sosie musztardowym 114

jakość białej kiełbasy, zdecydowanie odradzam oszczędności na tym składniku) 2 spore cebule lub 4 małe 125 ml jasnego piwa( najlepiej wybieraj piwo niepasteryzowane) 4 łyżki oleju do smażenia Marynata do białej kiełbasy 3 łyżki oleju 1 łyżka musztardy majeranek sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biała kiełbasa z cebulą i piwem- Przygotowanie Cebulę obierz, następnie pokrój ją w talarki, wrzuć(...)cebuli. Kiełbasę wraz z cebulą zalej całym odmierzonym jasnym piwem. Przygotuj marynatę do białej kiełbasy. Do niewielkiej miseczki wlej 3 łyżki oleju, jedną łyżkę musztardy, sól, pieprz oraz majeranek do smaku, następnie wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj. Za pomocą pędzelka dokładnie posmaruj białą kiełbasę przygotowaną wcześniej marynatą. Włóż naczynie żaroodporne do rozgrzanego wcześniej piekarnika i piecz w 180 stopniach Celsjusza

To Musisz Wiedzieć
Wegetariański bibimbap z tofu 90

nasz bibimbap z tofu, spróbuj bibimbap z kurczaka Składniki: Opakowanie 4 małe marchewki 2 duże garści szpinaku 2 jajka 8 grzybów (brązowe pieczarki, pieczarki białe, shitake) 1 szklanka ryżu, kaszy gryczanej niepalonej, kaszy orkiszowej 1 łyżeczka suszonego czosnku 3 łyżki oleju 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego Sól Marynata do tofu 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki tartego

Niedzielny kucharz
KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH + FILMIK 94

jest soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.  SKŁADNIKI :  1 kg skrzydełek lub piersi z kurczaka  200 g płatków kukurydzianych ( corn flakes )  sól, przyprawa do kurczaka ziołowa  1 jajko  2 duże łyżki majonezu  2 duże łyżki pikantnego ketchupu  blaszka wyłożona papierem do pieczenia(...)PRZYGOTOWANIE :  Skrzydełka przecinamy na pół, piersi kroimy w paseczki. Mięso doprawiamy do smaku przyprawami. W misce mieszamy jajko, ketchup i majonez.  Kawałki mięsa maczamy w marynacie i następnie w pogniecionych na małe kawałki płatkach.  Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg. Kawałki mięsa podajemy ciepłe

Kulinarne Fantazje Marioli
Udka pieczone z ziemniakami 121

soku z cytryny, - 3 łyżki oleju, - sól. Składniki marynaty wymieszać, dokładnie obtoczyć w niej udka i odstawić na parę godzin do lodówki. Ja odstawiłem na całą noc. Ziemniaki obrać i pokroić na łódeczki, posypać solą i pieprzem. Całość ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec do miękkości i zrumienienia kurczaka, około godziny w nagrzanym piekarniku

Przepisy Mikołaja
Nowe orientalne przyprawy Knorr 166

cytrynową. Przyprawa doskonale pasuje do owoców morza, wołowiny, kurczaka, ryżu i ryb. Jest też doskonała do zup, dipów i sosów. Garam Masala to autentyczny smak Indii. Aromatyczna przyprawa w której króluje imbir, cynamon, pieprz i kardamon. Na pewno nada ona ciekawego smaku wielu daniom mięsnym i warzywnym. Udoskonali smak sosów czy marynat :-) Koreański Grill to smak Koreii. Tutaj królują wyraziste

kruche babeczki
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 137

Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby  danie nie znudziło się rodzinie. Nie byłam fanką indyka, ale życie zmusiło mnie do polubienia jego mięsa. Moje dziecko nigdy nie chciało jeść wędlin ani czerwonego mięsa (wyjątkiem są kotlety mielone;)  Jedynym akceptowanym mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie

Codziennik Kuchenny
Maślankowe udka z piekarnika 207

Wymieszać wszystkie przyprawy z olejem i natrzeć nóżki kurczaka. Użyj przypraw ze sporym nadmiarem, tak by mięso nie pozostało bez smaku, ponieważ maślanka rozcieńczy ich działanie. Mięso ułożyć w naczniu i zalać maślanką tak, by całkowicie były przykryte. Naczynie przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki wyjąć mięso z marynaty ( nie otrzepywać i nie odsączać) i ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cebulowe skrzydełka z grilla. 202

gości.  SKŁADNIKI: 1/2 kg skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej,  2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Do marynaty wkładam skrzydełka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie sojowym z warzywami 341

ryżu Filet z piersi kurczaka myjemy i  kroimy w kosteczkę. Marynujemy przez 20 minut  w soku z cytryny, chili, harissie, 2 łyżkach sosu sojowego.  Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki i pieczarki. Podsmażamy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dodajemy mięso z marynatą. Dolewamy jeszcze 3 łyżki sosu sojowego.  Smażymy

VioletoweKucharzenie
Fasolka czerwona z mięsem 178

innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :) Zapraszam :) 80 dag mięsa z uda indyka  Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g)  Pomidory krojone w puszce (400 g)  2 łyżki suszonej włoszczyzny  3 listki laurowe  5 ziela angielskiego  Natka pietruszki  Łyżka majeranku  Przyprawy do marynaty ( wg własnego smaku)  Knorr

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania