marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:160/253)

Pieczone podudzia z kurczaka 236

łyżek oleju (lub oliwa z oliwek) Sposób wykonania: Do miski wsyp przyprawę do kurczaka, słodką paprykę, majeranek, sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz 2 łyżki oleju. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Następnie należy olejem skropić podudzia i rozsmarować przygotowaną wcześniej marynatą, tak aby równomiernie pokryć całe mięso. Mięso przykryć folią i włożyć na co najmniej godzinę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Curry z kurczakiem 171

Jamiego Olivera .   Curry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 papryczki chili  1 łyżeczka starego imbiru 1 łyżka żółtej pasty curry olej do smażenia + 1 łyżka do marynaty 1 łyżeczka kurkumy sól  Wykonanie: Pierś myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
CHRUPIĄCE UDKA KURCZAKA Z PIEKARNIKA 168

łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka soli morskiej 1 mała puszka pędów bambusa 2 łyżki sosu sojowego Udka kurczaka z piekarnika przepis. Przygotowanie chrupiących udek kurczaka: Krok 1. Udka kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki. Czerwoną paprykę umyć i pokroić w paseczki. Pędy bambusa osączyć z zalewy (nie wylewać zalewy(...)Zamarynowane udka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne przestrzenie wpełnić warzywami, polać pozostałą w naczyniu marynatą. Udka pieczemy przez około 1,5  godziny w 170 stopniach, na środkowym poziomie piekarnika. W trakcie pieczenia kilka razy polewać sosem spod kurczaka, wytworzonym podczas pieczenia.   Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: udka kurczaka z piekarnika, tłuczone ziemniaki z koperkiem

Moja Książka Kucharska
Sałatka warzywna z kurczakiem babci Basi 141

twardo mała surowa marchewka zielony ogórek pół puszki kukurydzy 200 g jogurtu greckiego zielony koperek 2 ząbki czosnku czerwona cebula Wykonanie : Kurczaka marynujemy w ulubionych przyprawach co najmniej na 2-3 godziny przed przygotowaniem (najlepiej zostawiamy go w marynacie na cała noc). Grillujemy go na patelni i studzimy. Kroimy na paski. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, kroimy na ćwiartki. Opłukaną

Pysznosci Babci Basi
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 139

czosnkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Dynia świetnie smakuje na surowo, wystarczy przygotować prostą marynatę i cieszyć się smakiem tego warzywa. Do tej pory przygotowałam dyniowe przepisy w formie surówek, zapiekanek czy grzanek. Surówka z dyni

Moja smaczna kuchnia
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie 121

głowy miałam też drugiego dnia :D Przyznam szczerze, że do tej pory nie łączyłam owoców z mięsem (poza udkami w morelowej marynacie). A w jednym zestawie konkursowym jest śliwka :) spróbowałam i nie żałuję :) I tak oto przygotowałam pierś kurczaka o bardzo ciekawym posmaku. Podane z kaszą gryczaną polaną sosem stanowią świetną odskocznię od codziennej kuchni. Składniki: 1 duża pierś kurczaka

Kolorowy Przepisownik
jogurtowy kurczak 311

mięta wkładamy do lodówki na ok. pół godziny w międzyczasie kroimy pomidora i ser, mieszamy z umytą i osuszoną sałatą kurczaka wyjmujemy z lodówki i układamy na folii aluminiowej, tak aby udało nam się do zawinąć, zalewamy marynatą jogurtową i wstawiamy do nagrzanego na 180' piekarnika. pieczemy w zależności od wielkości piersi 30-40 minut. upieczoną pierś wyjmujemy z piekarnika

Luźna Kuchnia
Udka z kurczaka pieczone 169

   Podamy prosty sposób na przygotowanie kurczaka.Mogą to być udka lub kurczak podzielony na części.Zaletą jest to, że mięso nie wymaga wcześniejszego obsmażania

Maminek kulinarny
SMAŻONE PODUDZIA Z KURCZAKA 199

dodać olej dwie łyżki , wymieszać wszystko ze sobą.Podudzia umyj,osusz,dokładnie natrzeć marynatą  , odstawić do lodówki na 1.5 godziny.Mięso smażymy na małym ogniu , aż się zrumieni że wszystkich stron,przykryć pokrywką nie smażyć 40 minut ,od czasu do czy przewracając pod pokrywką kurczaka na drugą stronę.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z kurczaka z mozzarellą i pomidorem 278

pietruszką Knorr 2 podłużne pomidory 1 duża kulka mozzarelli Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, można rozciąć na pół przez środek, a następnie rozbić.  Do miseczki wlewamy oliwę  i dodajemy do niej obie kostki bulionowe.  Całość mieszamy  a następnie maczamy w marynacie filety.  Pomidorki obieramy i kroimy na plasterki, ser mozzarella kroimy(...)plasterki.  Na filecie wyciągniętym z marynaty układamy plasterek pomidora na nim plasterek sera, ponownie pomidor i ser.  Całość zwijamy w rulonik z podsmażamy na patelni do zrumienienia z każdej strony.  Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy 5 minut. Testowany zestaw pomógł przygotować pyszny obiadek. Kurczak był soczysty i bardzo łatwo go przygotować, nie potrzebujemy dodatkowych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chrupiące ociupinki drobiowe. 147

pociąć w kawałki, nakłuć, musztardę, miód, sok z cytryny dokładnie wymieszać, połączyć z mięsem, mięso w marynacie zostawiamy na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc), płatki kukurydziane rozkruszamy w woreczku wałkiem na małe kawałki, łączymy z tartą bułką i parmezanem, kawałki kurczaka panierujemy, smażymy na wolnym ogniu

Kuchnia Beaty
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 239

śmietany 30% 100 g suszonej żurawiny Helio Łyżeczka konfitury z żurawiny Stovit 60 g obranych pistacji Helio 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy się za rozcinanie na plecach lub brzuchu i wypruwanie z kości nie uszkadzając skóry, począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od rozcinania piersi i po kościach(...)sznurkiem. W miseczce rozgniatamy ząbki czosnku i łączymy z musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
pierś w marynacie z soli wędzonej i papryce chilli... 183

pierś z kurczaka, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1,5 łyżeczki sól wędzona Royal Brand, 1 łyżeczka papryka chilli suszona Royal Brand, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia pierś opłukać, osuszyć i przeciąć na 2 sztuki olej wymieszać z solą wędzoną i suszoną papryką chilli całe piersi bez rozbijania namoczyć w marynacie

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 139

czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania