marchewka - 20163 przepisów (strona:704/1345)

Makaron z wołowiną i warzywami 164

łyżeczka cukru sól Składniki marynaty połączyć ze sobą i dodać do pokrojonej w cienkie paseczki wołowiny. Odstawić na 30 minut. Pieczarki i dymkę pokroić na plasterki, czosnek posiekać a marchew pokroić w słupki. W woku rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim cebulę, marchewkę i pieczarki, następnie przełożyć warzywa na talerz. Wok oczyszczamy, rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju, podsmażamy czosnek uważając

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z opieniek 150

sałatkę grzybową. Można użyć do niej innych grzybów jednak najbardziej polecam opieńki:) Sałatka z opieniek 1 kg ugotowanych grzybów 1 szkl oleju 1/4 szkl octu 3 cebule 5 średnich marchewek 3 łyżki keczupu pikantnego 1 łyżeczka vegety sól, cukier, pieprz do smaku Cebulę pokroić w piórka, marchew obrać, starkować na grubych oczkach i poddusić na oleju 5 minut. Dodać resztę

Pieguskowa Kuchnia
Tarta rybna na francuskim cieście 170

płaska łyżka stołowa mąki pszennej ponadto ser pleśniowy 1 opakowanie ciasta francuskiego Mięso ryby wraz z jedną cebulą zmielić przez drobne sitko. Drugą cebulę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Przygotowane warzywa podsmażyć na oleju zmieszanym z masłem do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Przełożyć do miseczki i odstawić do całkowitego ostudzenia. W międzyczasie ubić białko

Pieguskowa Kuchnia
GALARETA W „JAJKACH” 157

delikatnie skorupkę z szerszego końca i delikatnie wylać zawartość do miseczki (jajka nie będą mam potrzebne tylko wydmuszka). Puste wydmuszki wyparzyć we wrzątku i osuszyć. Groszek i kukurydzę odcedzić, marchewkę i mięso z wywaru pokroić w drobną kostkę. Żelatynę zalać 1/3 szkl zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Odmierzyć 0,5 litra bulionu, przecedzić go przez sito wyłożone gazą. Zagotować

Pieguskowa Kuchnia
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa 185

cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut. PIECZONE WARZYWA marchewka bataty szparagi cukinia sól, pieprz, ulubione zioła olej Warzywa obrać pokroić w słupki, doprawić do smaku. Dodać odrobinę oleju, wymieszać i odstawić na kilka minut. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 158

mrożonego lub świeżego rozdrobnionego szpinaku 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej 3 łyżki oleju mąka pszenna sól Farsz filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 6-7 pieczarek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, czosnek granulowany 3-4 łyżki sosu uniwersalnego jasnego marki Łowicz olej Sos 30 dag sera mozarella 5 łyżek sosu uniwersalnego jasnego

Pieguskowa Kuchnia
Kiszona cukinia 147

listkiem laurowym. Całość zalewamy wodą z solą. Odstawiamy, zwykle na drugi dzień, gdy jest ładna pogoda, kiszona cukinia jest gotowa. W ten sposob można przygotować inne warzywa np. plasterki marchewki, rózyczki kalafiora, rzodkiewki itp. Dla urozmaicenia można połaczyć żółta cukinię z zieloną. Z jednej cukinii otrzymamy dwa słoiki o pojemności przedstawionej na zdjęciu

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z fasolki 283

Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki

czarrna od kuchni
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 173

wszystkim na czas i chwilę przed jedenastą już myślałam o powrocie do domu i wygodnej kanapie, której wołanie słyszałam nawet z odległości tych stu kilometrów. Jeszcze tylko musiałam wyciągnąć marchewkę z zamrażarki, gdy nagle szefowa wydarła się na całą piekarnię: Gdzie ona jest? No tu jestem, już idę przecież... Zaciągnęła mnie do biura tłumacząc, że przyszło zamówienie na jakieś dziwne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bardzo delikatne gotowane klopsy z cukinią, pyszne 177

sitku, lekko posypać solą. Zostawić na 30 minut. Wycisnąć wodę z cukinii. Na patelni rozgrzać mało, wrzucić posiekaną cebulkę. Smażyć aż cebulka zmięknie, wtedy dodać cukinię, grzybki pokrojone drobno, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i posiekany drobno czosnek. Smażyć chwilkę około 1 minuty, cały czas mieszać. Na koniec wlać wodę na patelnię i dokładnie wymieszać. Do garnka wlać

Kuchnia Pokoleń
Sałatka tajska z dresingiem orzechowym / Thai salad with peanut dressing 333

orzechowym (4 porcje) Składniki na sałatkę: 1 1/2 szklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub rozdzielonego widelcem 4 szklanki posiekanej kapusty lub sałaty lodowej 2 marchewki, starte lub pokrojone w cienkie plasterki 1 ogórek, z usuniętymi pestkami i pokrojony w plasterki 2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki wraz ze szczypiorkiem 1/4 szklanki uprażonych na suchej patelni

karmelowy
Zupa z kurkami i fasolką szparagową - wegeteriańska 197

smakuje obłędnie. Najmniejsza nawet ilość kurek nada niebywałego, wykwintnego smaku. Ta zupa to smak lata! Koniecznie do przygotowania, bardzo polecam! Bez dokładki się nie obędzie! Składniki: 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/4 pora 1 łyżka masła+1 4-5 ziemniaków około 300 g zielonej fasolki szparagowej 300-400 g kurek sól, pieprz bulion warzywny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ostra zupa z kurczakiem, mango i papryczką Komodo Dragon 165

Ingredients 500 ml buliony drobiowego 200 g filetów z kurczaka 120 g fasolki szparagowej zielonej 180 ml mleka kokosowego 1/2 papryczki Komodo Dragon 1 dojrzałe mango 2 marchewki 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka masła klarowanego 1/2 limonki pieprz czarny sól Dodatkowo 150 g makaronu ryżowego Instructions Szalotkę, marchew

Wędrówki po kuchni
Rosół wołowy, taki jaki pamiętam z dzieciństwa 178

przykryte. Zagotować i zdjąć całe szumy. Zmniejszyć ogień, dolać wodę i doprawić solą do smaku. Gotować 1,5 godziny na bardzo małym ogniu. Mięso musi być już prawie miękkie. Marchewki, korzeń pietruszki obrać i pokroić, por umyć i zostawić w całości. Seler obrać i zostawić cały kawałek. Natkę pietruszki związać i dodać do zupy. Po ugotowaniu wyrzucić ją. Cebulę obrać

Kuchnia Pokoleń
pyszna,zdrowa zupa w 30 minut z mleka i ziemniaka 161

ziemniaków 2 cebule 2 marchewki woda z gotowanych ziemniaków 4-6 ząbków czosnku mleko do smaku świeże zioła do smaku ,u mnie pietruszka, bazylia,kolendra sól do smaku   szczypta kurkumy garść jarmużu -opcjonalnie Najłatwiejsza zupa ziemniaczana z mlekiem w 30 minut Wszystkie składniki zupy, na pewno masz w kuchni , więc możesz zacząć gotować ją niezwłocznie. Dzięki tej zupie możesz

w mojej kuchni