marchewka - 20163 przepisów (strona:685/1345)

Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata 282

temat poczytacie  w  Księdze Mistrza Oyakata . Soy Sauce Ramen Oyakata  to japońska zupa z makaronem o wyrazistym smaku sosu sojowego, wzbogacona mieszanką suszonych warzyw: szczypiorku, kukurydzy, marchwi i pora. Przygotujemy ją w kilka minut, wystarczy tylko wszystkie składniki zalać wrzątkiem, wymieszać i odczekać trzy minuty. W kubku znajduje się makaron, saszetka z przyprawą i warzywa

Kulinarne przygody Gatity
LEKKA SAŁATKA ŚWIĄTECZNA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI + FILMIK 191

PRZYGOTOWANIE :  Brokuł dzielimy na różyczki, marchew obieramy i kroimy w plastry. Warzywa gotujemy na parze na półmiękko. Studzimy, z marchewki odkładamy 2 kawałki na trzonki choinki, resztę drobno kroimy.  Jajka gotujemy i obieramy.  Ryż gotujemy, odcedzamy, studzimy.  Do miski przekładamy ryż, odcedzonego tuńczyka, przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Na kwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa marchewkowa z chili 177

drugie śniadanie a jak Wy ją potraktujecie zależy wyłącznie od Was. Po czasie spędzonym na dworze idealnie rozgrzewa. Składniki: na 4 porcje 100 g fileta z kurczaka 300 g marchwi 100 g korzenia pietruszki 50 g korzenia selera 50 g ryżu białego Papryczka chili świeża Sól 40 g almette śmietankowe Natka pietruszki Wykonanie: Filet z kurczaka gotujemy w około 1itrze

Smaki Ewy
Parzybroda na pieczonym kurczaku 130

language:#0400;} Jeśli zostaną wam resztki pieczonego kurczaka, polecamy wykorzystać go w ten sposób. Składniki 300-350 g mięsa z pieczonego kurczaka 1 łyżka smalcu z gęsi 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 cebula 4-5 ziemniaków średniej wielkości 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wrzątku kapusta pekińska (około

R'n'G Kitchen
Sałatka Leśna polana 734

ogórki konserwowe  60g żółtego sera  1 podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz  przyprawa gyros olej  szczypiorek  koperek  majonez Sposób wykonania: Marchew i ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać

Cukiernia Pychotki
Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni. 216

parmezanu lub innego sera 100 g masła (często zmniejszam ilość) szczyptę soli i pieprzu *Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler . Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami

Słodkie okruszki
PIECZONY SCHAB, ZIEMNIAKI I COLESŁAW – wspomnienie smaków dzieciństwa! 196

świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * papryczka chili * pieprz czarny świeżo mielony * papryka ostra wędzona * sól COLESŁAW: * biała kapusta – 1 mała główka * cebula – 1 szt * marchew – 1 szt * Majonez Kielecki – 6-7 łyżek * mleko – 0,5 szkl * cukier puder – 4 łyżeczki * sok z cytryny – 3 łyżki * sól, pieprz – do smaku SPOSÓB

Ostra na Słodko
Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 165

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim Składniki: Dorsz – 500g Marchew – 5 sztuk Pietruszka – 3 sztuki Seler – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Przecier pomidorowy – 250g Sól, pieprz, czosnek Papryczka chili – szczypta Ciasto francuskie – jedno opakowanie Wykonanie

Kuchnia Bon Appetit
Barszcz ukrański na zakwasie 187

ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka masła ghee 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: obraną, pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu w garnku, w którym gotujesz zupę w międzyczasie obrać buraki, marchew, pietruszkę i seler i pokroić w kostę. Dorzucić do cebuli i podsmażyć razem. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, następnie zalać bulionem i zagotować w międzyczasie obrać i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szynka w galarecie 515

zielona natka pietruszki - cytryna 1. Łączymy ze sobą składniki sosu i smarujemy nim plastry szynki, zwijamy i układamy na głębokim półmisku. Można ułożyć wokoło ugotowaną i pokrojoną w plastry marchew.  2. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, a następnie schładzamy ją do temperatury pokojowej i zalewamy szynkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. 3. Przed podaniem wierzch dekorujemy plastrami

Apetyczna babeczka
Dymfoki.. 195

razu doprawiłam solą), a mięso razem (dodałam tylko zgnieciony czosnek 4 sztuki).. Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty..na samym dole położyć skórę z boczku i następnie warstwami.. ziemniaki, marchew, mięso i tak do samej góry, plus na końcu znów liście kapusty.. ja podlałam jeszcze nieco białym winem bo piwa było szkoda :-) Dusić w żarze przez około dwie godziny

Gaździnka warzy
Zupa gulaszowa z kurkami 324

ostra, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek granulowany 2 łyżki smalcu 3-4 łyżki mąki  3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Szynkę, paprykę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plastry. Kurki rozmrażamy. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy mięso, bardzo mocno, do zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i kurki, smażymy chwilę, po czym zalewamy 3 litrami wody. Dodajemy marchewkę i przyprawy

Szefowa kuchni
Poltino czyli od zbioru po gotowy produkt 125

dostęp do sezonowych owoców i warzyw, a co za tym idzie pomaga w utrzymaniu zdrowej i zbilansowanej diety.  Gama produktów jest bardzo szeroka i oferuje tradycyjne mrożonki jak marchew, szpinak czy kalafior po dania gotowe, które znacznie ułatwią i skrócą czas przygotowania szybkiego zdrowego posiłku.  A zatem zapraszam na pole szpinaku, a następnie do fabryki.  Miałam możliwość

Apetyczna babeczka
Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą 173

zamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki jagnięcej -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym -1 pomidor -1 mała marchew -1/4 szkl. wody lub bulionu -1 kawałek pora -1 cebula -rozmaryn -tymianek -sól, pieprz -4 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Cebulę pokroić w piórka, por w kawałki, czosnek przecisnąć przez

Zielona Kuchnia
ZUPA DYNIOWA Z KURCZAKIEM 141

Odstawiam na 10 minut do lodówki, następnie smażę na złoty kolor. Dynię przekrawam na pół, wybieram miąższ z pestkami, obieram ze skórki, kroję w kostkę. Cebulę kroję w piórka, marchew i czosnek w plastry. Do garnka wlewam 2 łyżki oleju, na rozgrzanym podsmażam cebulę i czosnek dodaję resztę warzyw oraz paprykę słodką.podsmażam 5 minut, mieszając. Zalewam bulionem, gotuję

słodki bratek