marchewka - 20163 przepisów (strona:1100/1345)

Zupa ze szpinakiem i wędzonym dorszem 208

szklanki mleka - może być śmietana ok. 1 litr bulionu łyżka masła lub oliwy/oleju przyprawy: lubczyk, sól, pieprz Najpierw ugotowałam bulion warzywny, czyli na wrzątek wrzuciłam kawałek marchewki, pietruszkę, kawałek włoskiej kapusty, 1/2 selera, 1/2 kalarepki i 1/2 czerwonej papryki. Gotowałam do miękkości warzyw, po czym bulion odcedziłam i wykorzystałam do zupy, a warzywa wrzuciłam w porze kolacyjnej na rozgrzaną patelnię

Zdrowa Kuchnia Sowy
Placki ziemniaczano-cukiniowe pod szpinakową kołderką 167

dodatki.  Miałam szpinak, więc pomyślałam, że można spróbować jak się będzie komponował z plackami; zrobiłam go podobnie jak w daniu z fasolką , tylko bez sera. Placki z dodatkiem marchewki czy, jak teraz, cukinii są zdecydowanie pulchniejsze i delikatniejsze w smaku. Uwaga! Danie mało raczej zdrowe, mimo dodatku cukinii i szpinaku;) Chcąc je uzdrowić należałoby placki piec w piekarniku

Zdrowa Kuchnia Sowy
Na taką pogodę, to tylko curry:) 170

Curry wzorowane na przepisie Marty Gessler z Wysokich Obcasów. Zmieniłam warzywa na całkiem zimowe, bo w przepisie był szpinak, marchewka (nie lubię) i kalafior, a także pomidory, których o tej porze roku nie kupuję. Ja dałam pietruszkę, seler, kapustę włoską i pora, a pomidory wzięłam z zimowych zapasów słoikowych. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 153

mieści 300g produktu. Wartość energetyczna 100g produktu to: 127kcal, tłuszcz 4,6g, węglowodany 1,5g Sos jest wyrazisty w smaku i ostry. Oto moje danie - zrobiłam frytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia:  Jako

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 192

kcal. Zapraszam na stronę internetową firmy:  http://www.sonko.pl/ Tu znajdziecie mnóstwo ciekawych informacji i porad. A takie danie przygotowałam - ryż z kotlecikiem z piersi kurczaka i świeża tarta marchew z odrobiną śmietany. MOJA OPINIA: Ryż smaczny, prosty w przygotowaniu. Nie musimy martwić się, że będzie się kleił, on zawsze wyjdzie idealnie sypki. Niezastąpiony w kuchni, zarówno do dań obiadowych

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 156

łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca marchew, cebula Pieczarki oczyścić, obgotować ( przez 10 min. ) w osolonej wodzie. Ugotować zalewę. Do każdego słoiczka włożyć plastry marchewki i cząstki cebuli, liścia laurowego, ziele angielskie, gorczycę. Obgotowane pieczarki układać luźno w słoikach i zalać gorącą zalewą. Zamknięte słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. Polecam robić

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 212

łyżki mąki przyprawa do ryb olej Filety pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą i mąką. Wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć na nim rybę. 2 cebule 3 marchewki pietruszka seler 3 ziemniaki 50 g suszonych śliwek 1/3 kostki masła Cebulę pokroić w piórka, warzywa w plastry - usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Podsmażone warzywa wyłożyć do naczynia

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 242

Wszak to wtorek, a nie czwartek - ale nic mi innego do głowy nie przyszło.. Taka pomidorowa na szybko. POMIDOROWA ZUPA - przepis 1,5 l wody 2 kostki rosołowe marchew - starta na tarce ( szybciej się ugotuje ) kawałek selera - te starty cebulka liście laurowe szklanka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki koncentratu 1 łyżka śmietany Sól, pieprz do smaku. Makaron Wielicki

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 174

jakiś czas, może z czasem przekonają się to jej smaku. Przepis - zupa z czerwonej soczewicy Składniki: około 1,5 litra wody 1 kostka rosołowa drobiowa 1 dość duża marchewka kawałeczek selera 1/2 cebuli 2 średnie ziemniaki 1 szkl. soczewicy natka pietruszki 2 ząbki czosnku ziele angielskie,liście laurowe, sól do smaku Wykonanie: Wodę zagotować, dodać ziele angielskie, liście laurowe, cebulę

kolorowotorcikowo
karkówka w pomidorowym sosie 156

Przepis: 500 g karkówki 2 średnie marchewki 30 dag pieczarek 1 duża cebula 4łyżki sosu pomidorowego przyprawa w płynie MAGGI sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić w plastry - rozbić. Olej rozgrzać, mięso podsmażyć, żeby się zarumieniło. Cebulę pokroić w piórka - dodać do mięsa. Marchew pokroić w plastry - dorzucić do mięsa. Dusić, aż cebula się rozpadnie, a marchew będzie miękka

kolorowotorcikowo
zupa z młodej kapusty 139

Składniki : 1 kapusta młoda 1 cebula 2 młode marchewki koperek woda 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki sól, pieprz olej rzepakowy np RAPSO kwaśna śmietana Kapustę poszatkować, obgotować w wodzie - odcedzić. Gotować 2-3 minuty. Przełożyć do garnka, zalać wodą. Ilość wedle uznania - zależy czy wolicie gęstą czy rzadką zupę. Dodać pokrojoną marchew - gotować do miękkości warzyw. Cebulę zeszklić

kolorowotorcikowo
Zupa pomidorowa z mięsno-pieczarkowymi pulpecikami 169

Zupa pomidorowa 1,5 litra wody 500 g sok pomidorowy zagęszczony - ja kupuję w Biedronce - uważam, że jest bardzo dobry 1 cebula 2 ząbki czosnku marchewka 1,5 kostki rosołowej drobiowej - nie mam czasu bulionu gotować, ale jak chcecie - gotujcie :) łyżeczka bazylii suszonej, lub siekanej świeżej ewentualnie sól i pieprz do smaku łyżka oliwy lub dobrego oleju do smażenia Olej

kolorowotorcikowo
Kasza gryczana z warzywami sezonowymi 221

Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej 3-4 małe młode marchewki 2 młode małe pietruszki 2 małe plastry selera 1 cebula czerwona 10-12 pomidorków koktajlowych garść migdałów  natka pietruszki i selera 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę

kolorowotorcikowo
Tartaletki z warzywami sezonowymi 161

Odstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować. Wycina koło, wylepić nimi foremki. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Upieczone korpusiki wyjąć ostrożnie z formy. Farsz: 2 marchewki 1 czerwona cebula 4 pieczarki 2 ziemniaki w łupinkach kawałeczek selera 1/2 małego kabaczka garść orzechów wołoskich olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, tymianek Na patelni rozgrzać olej. Warzywa pokroić

kolorowotorcikowo
Pierogi z soczewicą i grzybami w barszczyku zatopione 198

układać na ściereczce oprószonej mąką. Zagotować wodę, posolić. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Na wrzącą wodę wrzucać pierogi, gotować do wypłynięcia. Barszczyk czerwony czysty: 1 kg buraków ćwikłowych 1 duża marchew  1/2 pietruszki 5 ząbków czosnku 2 cebule 1 l wody ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny cały, majeranek ewentualnie koncentrat barszczu czerwonego, np  Jamar Warzywa umyć, obrać, pokroić

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania