Składniki:1 kalarepa1 marchewka1 jabłkosól i cukier do smakusok z cytryny Sposób przygotowania:1. Owoce i warzywa obieramy.2. Wszystko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Całość mieszamy
Kuchnia domowa AniPoza kiszonymi robiłam też sałatkę szwedzką z ogórków. Skorzystałam z przepisu Margarytki. Nieznacznie go zmodyfikowałam. Wyszło mi 10 słoiczków małej wielkości.Składniki:2-2,5 kg
Kuchnia domowa Anigalaretki. Zapraszam :)Składniki:Biszkopt (blaszka 24x36cm):4 jajka2 łyżki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki olejuMasa pomarańczowa:1 duża butelka soku typu Kubuś (marchewka-jabłko-brzoskwinia)3 budynie waniliowe / śmietankoweMasa śmietanowa:500 ml śmietanki 30%1 galaretka pomarańczowaDodatkowo:2 opakowania delicji2 galaretki brzoskwinioweSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy biszkopt, pieczemy
Kuchnia domowa Anikapusty z pomarańczą Surówka z kiszonych ogórkówSurówka z marchewki na ostroSurówka z marchewki na słodko Surówka z marchewki i pomarańczySurówka z marchewki z porem i jabłkiem Surówka z marchwi z żurawinąSurówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty z koperkiemSurówka z młodej kapusty z pomidorami Surówka z pomidorów i ogórków Surówka z pora Surówka
Kuchnia domowa AniPrzepis na zakwas już jest to teraz pora na barszczyk czerwony - czysty, idealny do uszek, paluszków lub kapuśniaczków.Składniki:1 marchewka1 pietruszkakawałek selera2 litry wodysólpieprz 1
Kuchnia domowa Anilaurowyziele angielskie Sposób wykonania:1. Zaczynamy od fasoli. Fasolę przepłukać, zalać wodą, zagotować i odstawić, by napęczniała (taka podgotowana fasolka potem szybciej zmięknie). Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, marchew, selera i pietruszkę starte na tarce jarzynowej i gotować do miękkości.2. Kapustę świeżą poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości.3. W tym samym czasie kapustę kiszoną przelać wodą
Kuchnia domowa Aniwody, to też będzie wiadomo, chodzi o to, by ciasto było bardzo elastyczne i dobrze się rozwałkowało na cieniutki placek. Składniki na farsz:kapusta kiszona (może być z marchewką)suszone grzybycebulaSposób przyrządzenia:W garnku gotujemy kapustę do miękkości, którą wcześniej bardzo drobno pokroiłam. W osobnym garnku gotujemy, także do miękkości, namoczone dzień wcześniej suszone grzyby (gotujemy
upichcicW tym roku sprawiliśmy sobie na święta glazurowaną szynkę na stylu typowo brytyjskim :) Sama już nie wiem czy to przepis podobny do wersji Gordona Ramsaya
Delicious Titbitsprzepiórek, bardzo delikatny, dietetyczny i baardzo smaczny. Ja przygotowuję je w garnku ok.5,5lSkładniki:- 1 tuszka perliczki lub 6 przepiórek- 1-2 duże korzenie pietruszki- 3-4 marchewki (najlepiej karotki)- 2-3 łodygi selera naciowego- kawałek pory (daję zarówno kawałek jasny jak i ciemny)- kilka gałązek natki pietruszki- sól himalajska lub morska- woda źródlana lub filtrowana- pokrojona taka pietruszki
Smaczne ZdrowePasztet to mięsko. Dużo mięska i jeszcze trochę mięska. Zauważcie zdrobnienia, więc pewnie rzecz dzieje się w Krakowie. Otóż nie! Rzecz dzieje się w górach. A
ladykitchenrozgrzewamy, przy pomocy pędzelka smarujemy odrobiną oleju. Wrzucamy kotlety i smażymy 5 minut z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 5 minut, żeby mięso "odetchnęło". Karmelizowane warzywa: marchewki pietruszki sól, pieprz suszony tymianek oliwa z oliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Przy pomocy pędzelka
My Culinary Artświęta już tuż tuż :-) Składniki: 500 g filetu z dorsza 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 cebule białe 1 pietruszka 1 seler 3 marchewki 250 g suszonych pomidorowych suchych (bez zalewy) garść żurawiny 2 łyżki mąki pszennej olej rzepakowy sól, pieprz, papryka słodka, cytryna 1 liść laurowy Sposób
pieprzny smaczekSylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Dania na Sylwestra. Menu na Sylwestra. Menu sylwestrowe, dania sylwestrowe, przekąski sylwestrowe. Drinki na Sylwestra. Finger Food. Koreczki. Grzanki
Kulinarne PrzebojeBarszcz czerwony to jedyna zupa, którą spożywam tylko raz w roku - na Wigilię. Zawsze kazałam sobie gotować ogromny gar wigilijnego barszczu, który jadłam przez całe Święta
W kuchni KatieWegetarianka i święta. To da się pogodzić!Ryba po grecku to w naszym wigilijnym zwyczaju klasyk. Jednak tyle w niej Grecji, co we mnie Hiszpanii, niemniej
W kuchni Karmel-itki