Zmniejsz ogień do minimum, dodaj masło, czekoladę, serek mascarpone, cały czas mieszając gotuj ok 3 minut. Gotową masę pistacjowo-czekoladową ostudź i wymieszaj z makaronem. Udekoruj posiekaną pistacją, malinami i świeżą miętą Smacznego
Niezły Młynekmożna użyć owoców mrożonych. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: biszkopt z 3 jajek 300 ml śmietanki kremówki 36 % 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki winogronowe owoce- truskawki,maliny,borówki Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy mikserem.Wylewamy na wystudzony biszkopt i wkładamy do lodówki. Na zastygniętą piankę rozsypujemy umyte
Przepisy mojej mamyPrzepyszna tarta na kruchym spodzie z bitą śmietaną z dodatkiem białej czekolady. U mnie maliny i borówki,ale z każdymi owocami będzie wyśmienita Zainspirował mnie przepis u Tysia gotuje,link poniżej http://www.tysiagotuje.pl/2018/07/tarta-z-borowkami-i-kremem-mascarpone.html Z tego przepisu zrobiłam kruchy spód tarty ,a resztę zrobiłam według własnego pomysłu. Składniki: Spód: 200 g mąki 100 g margaryny 2 łyżki cukru
Przepisy mojej mamygotowe biszkopty. Mój spód ponownie niechlubnie powstał z gotowej mieszanki do wypieku biszkopta Delecta - użyłam połowy paczuszki. Jak już wspomniałam przy okazji przepisów na tort z cytryną i maliną w tle, biszkopt ten jest bezawaryjny - wychodzi zawsze i jest naprawdę smaczny. Z uwagi na taśmową ostatnio krzątaninę przy wypieku tortów i serników, spieszyłam się. Oczywiście posiadając czas i dobre
Kronika Piekarnikaofertę produktów importowanych z Włoch - sosy, makarony, wędliny, słodycze. W moje ręce trafiła paczka z kilkoma produktami do spróbowania. Był w niej słoik barszczu czerwonego na wywarze warzywnym , maliny w syropie, powidła ze śliwki węgierki, suszone borowiki, ciasteczka owsiane z czekoladą oraz paczka włoskich ciastek z gwiazdkami. Pierwsze wrażenie - bardzo ładnie ozdobione słoiki z owocami i barszczem, przypominają
Obiad gotowysłodka śmietanka 30%, jak i wegańskie śmietanki roślinne. Kisiel możemy podać także z dodatkiem kremu z serka mascarpone lub serka śniadaniowego. Przed podaniem kisiel można także posypać np. świeżymi malinami, które idealnie pasują do żurawiny, płatkami migdałowymi, pistacjami lub wiórkami kokosowymi. Skąd pochodzi kisiel z żurawiny Kisiel żurawinowy to popularne danie u naszych wschodnich sąsiadów - na Ukrainie i Białorusi. Dzisiaj
Korniszonkisłodka śmietanka 30%, jak i wegańskie śmietanki roślinne. Kisiel możemy podać także z dodatkiem kremu z serka mascarpone lub serka śniadaniowego. Przed podaniem kisiel można także posypać np. świeżymi malinami, które idealnie pasują do żurawiny, płatkami migdałowymi, pistacjami lub wiórkami kokosowymi. Skąd pochodzi kisiel z żurawiny Kisiel żurawinowy to popularne danie u naszych wschodnich sąsiadów - na Ukrainie i Białorusi. Dzisiaj
Gotujemy i jemyudogodnienie w dzisiejszych czasach?! Ja ostatnio miałam okazje przetestować kilka produktów z tego właśnie sklepu i powiem szczerze, nie zawiodłam się. Dzięki uprzejmości sklepu mogłam przetestować syrop z malin, pigwę idealną do herbaty, zakwas buraczany który będzie wyśmienicie pasował do barszczu wigilijnego. Zajadałam się także kapustą z grzybami to gotowe już danie, które podaje się w restauracji
Radość kipiąca uśmiechem.słodkiego w piekarniku. Nie oznacza to jednak, że nie można go przygotować w chłodniejszych miesiącach. Sernik na zimno zazwyczaj przygotowuję z galaretką i owocami. Zazwyczaj są to truskawki, banany, maliny, borówki czy tak jak w tym przypadku granat. Sernik na zimno możemy przygotować w różnych wariantach smakowych i kolorystycznych. Wszystko zależy od tego, jaką galaretkę oraz jakie owoce wybierzemy. Sernik
Przepiski.plsłodkich jabłek. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem, syropem owocowym, konfiturą owocową lub miodem z dodatkiem świeżych owoców. Do placków zamiast jabłek możesz dodać posiekane gruszki, banany, maliny, jagody lub borówki. Racuchy z jabłkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 jabłka 1 jajko 3 łyżki cukru z wanilią 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej
Zasmakuj Kuchniszpinaku ( rozdrobnionego ) 350 ml śmietany kremówki 36% 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu ( opakowanie 9 g ) 250 g drobnych owoców ( np malin, borówek amerykańskich czy granatu ) przepis Do miski przekładamy jajka, dodajemy cukier i całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Do masy jajecznej wlewamy olej i wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Następnie
Smakowite DaniaSzukasz innych pysznych ciast? Zobacz też przepisy: – sernik pomarańczowy – tort piernikowy – sernik tradycyjny – sernik z rodzynkami – sernik z wiśniami – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO SERWOWO-MAKOWE Przygotowanie: 2 h 10 minut Składniki spód: 200 g mąki pszennej
nietylkopasta.plprzyznam się, że trochę zgłupiałam po lekturze, bo niektóre informacje nie zgadzają się z tym o czym czytałam już wcześniej, np w kwestii owoców - autorka dopuszcza jedzenie malin czy jagód, co mnie bardzo cieszy bo wcześniej sądziłam, że w pierwszym etapie dozwolone są tylko grejpfruty, a tu taka miła niespodzianka. Kwestią sporną są dla mnie także orzechy, czy dnia. Póki
Cynamonowe szczęścieNastępna chmurka na moim blogu, ale tym razem z jagodami. Prawdę powiedziawszy już gubię się w tym, by określić która jest smaczniejsza, czy z wiśniami, czy z malinami, każda na swój sposób jest najlepsza. Moje Wypieki podsunęły każdemu z nas smaczny pomysł na eleganckie ciastko. Nie robiłam tej chmurki ze świeżych jagód a z przetworzonych. [...] Artykuł Jagodowa chmurka pochodzi
Pieprzyć z Fantazją