maliny - 13477 przepisów (strona:515/899)

Malinowo - bananowy deser bez pieczenia 103

Ekspresowy ale niezwykle smaczny deser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji.  Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do deserów, tortów czy ciast. Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Wykończone posmakiem bananów i kakao. Poezja. Składniki: 2-3 banany 2 opakowania mascarpone 200 ml musu malinowego, który powstał z dżemu malonowego przetartego przez

Życie zaczyna się w kuchni
Babeczki leśny mech 86

mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 puszki mleka kokosowego light (śmietanki kokosowej) 1 opakowanie serka mascarpone 5 łyżek eytrytolu lub ksylitolu* owoce np. borówki, truskawki, maliny, granat Wykonanie: Ciasto:  Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik nagrzać do 180 ºC . Jajka wbić do miski, dodać

Healthy food explorer
Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy 66

mnie to ilość wyciśnięta z 4 sztuk) skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut

Mienta blog
Fantastyczna tarta bakewell – mazurek migdałowy 81

minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu (niekoniecznie w lodówce). Uwagi: 1) Dżem lub konfitura do ciasta powinien być kwaskowy 2) Do nadzienia można dodać też garść świeżych lub mrożonych malin dla urozmaicenia 3) Możemy przygotować kruche ciasto z większej ilości składników (1,5x) i z części przygotować na górze kratkę typową dla mazurka Wpis zawiera lokowanie produktów Dr. Oetker "Ze świata

Poezja smaku
Wiosenna karpatka 108

cytryny zmienia kolor na bordowy. Sok z jarmużu? Jeszcze nie próbowałam. Z warzyw dobry jest sok z dyni, czerwonego buraka i marchwi. Z owoców do barwienia najlepiej sprawdza się malina, może też być dojrzała truskawka, owoc czarnego bzu czy leśnej borówki.   Czasami łączenie różnego rodzaju soków może przynieść ciekawe efekty, dając nam nowy kolor.   Zielony naturalny barwnik

Leśny Zakątek
Pudding czekoladowy z chia 87

porcje  Składniki: 700 ml mleka 50 g syropu daktylowego 2 łyżki kakao 100 g nasion chia ziarenka z połowy laski  wanilii świeże lub mrożone owoce - użyłam malin Przygotowanie: Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao. Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć. Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia

Niezły Młynek
Nocne racuchy 93

szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 duże jajko 7 g suszonych drożdży instant (lub 20 g świeżych, ale należałoby zrobić rozczyn) ½ łyżeczki soli 2 nieduże jabłka (można też użyć malin czy rabarbaru w sezonie) olej do smażenia Do dużej miski (ciasto urośnie) wsypujemy mąkę, cukier, drożdże suszone oraz sól. Wlewamy mleko i dodajemy jajko. Całość mieszamy łyżką, aż do połączenia

Poezja smaku
Pudding czekoladowy z chia 93

porcje  Składniki: 700 ml mleka 50 g syropu daktylowego 2 łyżki kakao 100 g nasion chia ziarenka z połowy laski  wanilii świeże lub mrożone owoce - użyłam malin Przygotowanie: Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao. Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć. Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia

Niezły Młynek
Mini pancakes 75

jajko rozmiar L – 2 łyżeczki cukru pudru – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – odrobina oleju do smażenia – do podania: syrop klonowy, miód lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajko, cukier puder i proszek do pieczenia. Wszystko krótko zmiksuj aż uzyskasz

nietylkopasta.pl
Muffinki z czekoladą w środku 73

wgłębieniach w foremce. Możecie je rozciąć na rogach, aby lepiej się ułożyły lub formować na szklance. Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffinki z czekoladą w środku Drukuj przepis Porcji: 6 lub 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego jajko 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki

Kuchnia Bazylii
Ciasto Oreo z bananami 163

Oreo: 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 30 lub 36% 40g ciasteczek Oreo 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 bananów 4-5 łyżek dżemu lub konfitury z wiśni lub malin 2-3 łyżki soku z cytryny         *** Przygotowujemy ciasto czekoladowe: w garnuszku roztapiamy masło. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę *** *** Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej

Blog z Apetytem
Babeczki orzechowe 93

Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 25 min. Ja podałam je posmarowane dodatkowo masłem orzechowym + udekorowane całymi orzechami. Sprawdź również przepis na inne babeczki: Babeczki czekoladowe z malinami Babeczki drożdżowe z nadzieniem Babeczki czekoladowe z granatem Piernikowe babeczki marchewkowe Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama

Czarnawisienka
Czekoladowy deser a’la tiramisu 73

czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 2 podwójne espresso 1 łyżeczka cukru 50 ml Amaretto kilka – kilkanaście podłużnych biszkoptów lady fingers ulubione drobne owoce np borówki, truskawki, maliny gorzkie kakao W rondelku doprowadzamy do wrzenia niewielką ilość wody. Zdejmujemy z palnika. Stawiamy na nim szklaną lub metalową miskę i umieszczamy w niej połamaną na kostki czekoladę. Uwaga! Dno miski

Smaki Na Talerzu
Przechowywanie żywności 71

tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na