maliny - 13977 przepisów (strona:15/932)

Tartaletki z malinami 182

stopniach. Masa śmietankowa: 2 duże jajka 180 g kwaśnej śmietany 18% 100 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 100 g cukru 1,5 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: Maliny – ilość wg uznania Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować. Masę przelać na podpieczone spody (mogą być ciepłe). Dodać maliny otworkami do góry. Piec ok. 20 min. w 180 stopniach na złoty kolor. Smacznego

Fabryka pomysłów
Kruche z malinami 361

odstawiamy do wystygnięcia. Pianka: Białka ubijmy na sztywną pianę. Dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder i proszek budyniowy.  Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo:  koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45  minut w temp. 180 C. Smacznego

Słodkości i nie tylko
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 253

kokosowego lub zwykłego oleju - 1/4 szklanki mleka owsianego (lub zwykłego) - szczypta soli - 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia - 1-2 szczypty sody - 2 średnie jajka ("M") - owoce (u mnie maliny, po 2-3 na jedną muffinkę) Składniki kruszonki: - 35g mąki orkiszowej białej - 20g zimnego masła - 20g ksylitolu - 1 łyżeczka ksylitolu z prawdziwą wanilią - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki zagnieść(...)sypkimi i całość mieszamy, energicznie i niezbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto rozkładamy do papilotek do muffinek (najlepiej użyć łyżki do nakładania lodów). W każdą muffinkę wcisnąć lekko maliny i posypać przygotowaną wcześniej kruszonką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.18-20 minut, do lekkiego zarumienienia, (z termoobiegiem). Smacznego

Smaczne Zdrowe
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI - ZE STEWIĄ 786

mnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego) - 5 białek - szczypta soli - 1/4 szkl ksylitolu - 60 kropli stewii fluid - 2 op. budyniu waniliowego bez cukru Dodatkowo : - 400g malin ( dałam mrożone) Białka umieścić w misie miksera i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodać kroplami stewię ( tak by dobrze wymieszała się z białkami). Pod koniec dodać(...)ksylitol. Piana powinna być gęsta i błyszcząca. Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać . Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
JOGURTOWIEC NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE Z MALINAMI I ERYTRYTOLEM 484

zawartością tłuszczu) w      temp.pokojowej - 280-300g erytrytolu - szczypta soli - 5 białek, w temp.pokojowej - 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (80g) Dodatkowo: - 400g świeżych lub mrożonych malin (lub innych owoców) - mielony ksylitol (lub puder trzcinowy) do oprószenia ciasta  W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać powoli erytrytol łyżka(...)dużych oczkach (lub rozkruszyć gdy nie było zmrożone) i delikatnie wyłożyć nim spód blaszki (ja ugniatam). Na kruche ciasto wyłożyć całą masę jogurtową i wyrównać. Na masie delikatnie poukładać maliny (u mnie mrożone, nie rozmrażam ich). Na górę wyłożyć startą drugą część schłodzonego ciasta. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ok.50 minut na termoobiegu. Można pozostawić w uchylonym piekarniku

Smaczne Zdrowe
Rolada biszkoptowa z malinami wg Wojtka 214

minut Składniki : 2 jajka 3,5 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania 1/2 słoika dobrej konfitury malinowej świeże maliny do dekoracji listki mięty ( melisy ) do dekoracji 2-3 łyżki masła Nastawić piekarnik na 200 * C . Jajka miksować z cukrem na puch ( tak ok. 10 minut) . Dodać mąkę i proszek(...)cukrem pudrem . Masło utrzeć ( łyżką ) z 3 łyżkami cukru pudru.  Na wierzch rolady nałożyć ,, wężyk ,, kremu ( można ozdobnie szprycą do tortu - a można łyżeczką ) .   Na kremie ułożyć maliny . Udekorować listkami mięty lub melisy . Wstawić na trochę do lodówki .Kroić ostrym nożem w grubsze plastry . Rolada ma jak dla mnie atrakcyjna ze względu na to , że konfitura malinowa jest

Buniabaje w kuchni
Pavlova z malinami i hibiskusem 152

wierzchu puszysta śmietana i sezonowe owoce. Deser - marzenie. Każdy kocha bezy! Ja to wiem :-) Zainspirowana przepisem na hibiskusowy puder na blogu Kucharnia , postanowiłam przygotować podobny z hibiskusa i malin, tylko zamiast przygotowywać czekoladki, przygotowałam bezę :-). Cudownie fioletową bezę (ocet zakwasza środowisko, dlatego nie jest różowa)! Zwieńczeniem deseru jest słodko-kwaśny sos z granatów i malin. Pavlova zniknęła tak szybko

Pora coś zjeść
KOKTAJL Z ARONII I MALIN. 211

garbniki, aronia jest mało soczysta i ma charakterystyczny, cierpki smak. Jednak idealnie nadaje się na przetwory - dżemy, soki, galartki, czy też na takie koktajle. KOKTAJL Z ARONII I MALIN. /autorski;/ dla 2-4 osób szklanka aronii szklanka malin 500 ml kefiru 3-4 łyżki miodu (użyłam miodu nawłociowego*) Owoce płuczę pod bieżącą wodą. Miksuję przy pomocy blendera z kefirem

W kuchni Karmel-itki
Sernik z malinami 177

Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny sernik, idealny do kawy. Składniki: - 25 dag malin świeżych bądź mrożonych Ciasto: - 1/2 kostki masła - 1 i 1/3 szklanki mąki - 3 łyżki cukru - 1 żółtko - 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: - 6 jajek - 2/3 szklanki cukru - 1 budyń waniliowy - 1/2 kostki stopionego masła - 50 dag mielonego twarożku - 2 torebki cukru waniliowego(...)cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego pomocnika jakim jest obieraczka do skórek

Zainspirowana w kuchni
Puszysty omlecik z malinami 174

składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 garść malin do posypania cukier puder odrobinka masła do smażenia Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijać i dodać żółtka oraz cukier waniliowy a potem mąkę. Patelnię rozgrzać z odrobinką masła. Wlać masę jajeczną, na wierzchu posypać malinami. Gdy omlet

Monia miesza i gotuje
Tarta z malinami 181

margaryny 1 żółtko  1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 2 tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 350 g malin Ze składników zagnieść ciasto jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kule owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i przełożyć(...)kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Tort bezowy z kremem pistacjowym 58

prawdziwa uczta dla zmysłów! Wyobraź sobie kruche, delikatne blaty bezowe, które niemal topnieją w ustach. Do tego krem o głębokim, orzechowym aromacie pistacji – intensywny i wyrazisty. Całość uzupełniają soczyste maliny i chrupiące kawałki pistacji. W tym roku upiekłam na swoje urodziny tę wersję tortu bezowego. Jednym z moich ulubionych deserów jest klasyczna beza pavlova z mascarpone i owocami, ale odkąd(...)poznałam smak bezy połączonej kremem pistacjowym i przełamanej lekko kwaśnym smakiem malin, zakochałam się w tym połączeniu! Tort pistacjowy bezowy (lub pistacjowa pavlova ) to mój TOP spośród wszystkich deserów bezowych, dlatego od razu dzielę się z Wami przepisem. Składniki potrzebne do przygotowania Przygotowanie tortu bezowego z kremem pistacjowym i malinami nie jest trudne, ale wymaga koncentracji i poświęcenia chwili czasu

Wiszniówka
Bezowe serca z malinami 80

także wyglądem. Jej delikatność i lekkość sprawiają, że jest uwielbiana przez wielu miłośników słodkości na całym świecie. Z okazji święta zakochanych przygotowałam bezowe serca udekorowane kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Do przygotowania bezy użyłam dodatkowo odrobiny różowego barwnika w żelu, dzięki czemu serduszka wyszły jeszcze bardziej urocze. Aby beza się udała, należy długo i wytrwale ubijać białka, w innym wypadku(...)głos Danie: Wypieki Kuchnia: Francuska Trudność: Średnie Ilość 10 sztuk Przygotowanie 40 min. Pieczenie 1 godz.  10 min. Kalorie 330 kcal Walentynkowe bezowe serca nadziewane kremem i malinami. Bezy z kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Romantyczny deser. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BEZOWE SERCA 4 białka w temperaturze pokojowej 200 g drobnego cukru 1 łyżeczka

ProstePesto.pl
Domowy sok malinowy. 105

Domowy sok malinowy. Ten skoncentrowany sok z malin jest idealnym dodatkiem do herbaty , znakomity do budyniu i innych deserów . Sok malinowy jest nie tylko smaczny ale i zdrowy. Wspaniałą rzeczą jest to, że możesz przygotować sok malinowy w domu przy użyciu wyciskarki wolnoobrotowej. Technologia przygotowania soku z malin nie jest trudnym procesem i nawet początkujący kucharz sobie z tym poradzi(...)Maliny są aromatycznymi i soczystymi owocami, bardzo lubianymi przez dzieci i dorosłych. Maliny działają przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, przeciwbakteryjnie i ściągająco. Mają działanie uspokajające, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce. Wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają procesy starzenia się. Maliny posiadają również właściwości przeciwnowotworowe. Witaminy występujące w malinach to: A, B6, C, E, K, niacyna, tiamina, ryboflawina, kwas

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto jogurtowe z malinami 96

Ciasto jogurtowe z malinami to idealny pomysł na letni deser. Super puszyste, wilgotne, maślane ciasto i orzeźwiające, słodkie maliny to przepyszne połączenie. Ciasto jogurtowe z malinami – idealne letnie ciasto Lato to czas owocowych ciast i deserów. Dojrzałe, słodkie i soczyste czereśnie, wiśnie, porzeczki czy maliny są wymarzonym dodatkiem do słodkości. W upalne dni odchodzimy nieco od ciężkich ciast(...)chętniej jemy lekkie, puszyste i orzeźwiające desery. Właśnie takie jest ciasto jogurtowe z malinami. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Zakalec – jak go uniknąć? Ciasto jogurtowe, zwłaszcza z owocami, jest niestety obarczone ryzykiem powstania zakalca. Są na szczęście sposoby, by go uniknąć. Przy przygotowywaniu ciasta warto trzymać się poniższych zasad: Składniki muszą być w temperaturze pokojowej . To najważniejszy krok, którego

Na-talerzu.pl