Składniki: 1 szklanka malin 1/2 szklanki maślanki naturalnej 2 łyżki otrąb Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksować dokładnie i podawać :) Smacznego!!!
Kuchnia domowa AniPianka malinowa to ciasto, które zauroczy każdego, kto lubi maliny. Pianka nie wymaga pieczenia, więc idealnie wpasowuje się w upalną pogodę, która nas ostatnio nawiedziła. Jest to delikatny i dość mało kaloryczny deser, gdyż do uzyskania piankowej struktury zamiast wysokokalorycznej śmietanki użyłam białek, które zawierają niewiele kalorii. Ciasto jest dość szybkie w przygotowaniu, również jeśli chodzi o czas tężenia
Smakołyki BerenikiFala tropikalnych upałów powraca ,a więc dzisiaj kolejna porcja domowych lodów LODY MALINOWO - JEŻYNOWE Składniki: 330 ml śmietany 30 % 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
Bon appetit mon amieKruche, słodkie ciasteczko i wytrawna, lekko kwaśna konfitura jeżynowo - malinowa. Piękny kształt i wyśmienity smak. Idealne na Święta. Z prawdziwą wanilią i aromatyczną cytryną. Rozpływają się
Kuchnia Pani WiosnySezon na maliny wciąż jeszcze trwa i dlatego malinowe ciasto wjechało na nasz stół. Do wypieku użyłam mąki samorosnącej, ostatnio jestem nią zauroczona, natomiast jeśli takiej
Moje Małe CzarowanieDzwoni mąż: "Kupić lody?" Ja: "Możesz kupić chyba, że chcesz, żebym zrobiła malinowe? Mogę zrobić w każdej chwili". Mąż: "To zrób. Ja już jadę". I tym
Mania WypiekaniaCzekoladowy spód brownie, aksamitna, kremowa masa serowa, zwieńczenie lśniącą polewą malinową. Czego można chcieć więcej? Dla mnie idealne połączenie. Poszczególne warstwy ciasta doskonale ze sobą
Smakowity Blog KulinarnyJednak mój rukolowy drink nie może zostać zakwalifikowany ani jako przystawka, ani jako deser. Więc potraktuję go jako słodki dodatek do całego zestawu. Na
Malinowe PocałunkiPrzedstawiam przepis mojej mamy na pyszną malinową tartę, przygotowaną specjalnie na spotkanie w tajemniczym ogrodzie :) Poniżej znajdziecie przepis i kilka zdjęć z tego zaczarowanego spotkania :) ~ ~ Składniki
My Culinary Artmlecznej 100 g czekolady deserowej Mus czekoladowy z malinami, to delikatny jak puszek, lekki deser z dodatkiem malin. Czysta przyjemność dla każdego łasucha :) Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Maliny zmiksować blenderem razem z cukrem pudrem. Dodać żelatynę i całość dobrze wymieszać. Tak przygotowany mus malinowy wlać na dno pucharków. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce ubić
Świat Domowej KuchniOstatni eksperyment z kremem patissier wyszedł tak świetnie, że postanowiłam przygotować z nim kilka deserów. Pierwszy z nich zaprezentuję Wam już dziś. Jest to krucha tarta - na cieniutkim cieście - z dżemem porzeczkowym, kremem malinowo-kokosowym i świeżymi malinami. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, jednak należy pamiętać, że w momencie gdy krem ma się ostudzić trzeba czekać aż to nastąpi
Słodkie Przyjemnościdodatku działają leczniczo. Doceniam je przede wszystkim za dostępność w moim ogródku. To mój ulubiony dodatek do deserów, dlatego dzisiaj na szybko zrobiłam lodowca oczywiście z malinami :) Nic, tylko jeść! Składniki: 2 opakowania biszkoptów 3 opakowania galaretki malinowej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 2,5 łyżki żelatyny 1 kg malin Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuszczamy
Niezły MłynekTo jest chyba najlepsze ciasto, jakie udało mi się zrobić a wszystko dzięki koleżance, która je przyniosła do pracy. Od razu wzięłam przepis i postanowiłam je
Bernika - moj kulinarny pamietnikszybki deser, który smakuje jak szarlotka, a jest o wiele łatwiejszy i szybszy w przygotowaniu SKŁADNIKI 2 jabłka, 1 płaska łyżka kisielu malinowego Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 1 łyżka wiórek kokosowych, 3 łyżki cukru Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, wiórki kokosowe WYKONANIE Foremki żaroodporne smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
słodki bratekSkładniki: 1 opakowanie budyń śmietankowy , 0,5 litra mleko 2 % , 1 opakowanie galaretka malinowa , 300 gram maliny Sposób wykonania: Budyń ugotować wg przepisu który jest
Darcia w kuchniOwoców coraz więcej...kuszą Nas by użyć je do deserów, ciast...Co jednak gdy jesteśmy na diecie i nie chcemy odmawiać sobie tych przyjemności? Polecam Wam przepis na ciasto mega malinowe, przepyszne...Dla chcących bez grama cukru. Ale cukier oczywiście możemy dodać- to dla tych którzy nie wyobrażają sobie ciasta bez cukru. Ozdoby na ciasto otrzymałam ze sklepu SŁODKI ŚWIAT
Z Majeczką w kuchninieziemski, niezapomniany. Można robić małe, duże, płaskie i bardziej napuchnięte. Malutkie nadają się świetnie jako przekąska przed telewizorem lub deser po obiedzie, natomiast duże można przekroić, posmarować ulubionym dżemem i zabrać w plener. Moją ukochaną wersją są te z dżemem malinowym oraz z aronii. A Tobie jaki najbardziej odpowiada? :) Spakuj ze sobą proziaka do szkoły, pracy, na uczelnię lub delektuj
Czarnawisienka