Przepis na : deser
To jest chyba najlepsze ciasto, jakie udało mi się zrobić a wszystko dzięki koleżance, która je przyniosła do pracy. Od razu wzięłam przepis i postanowiłam je zrobić na długi weekend i nie żałuję, bo tak dobrego ciacha dawno nie jedliśmy. Jest genialne i bardzo wydajne. Wychodzi go cala masa. Polecam z czystym sumieniem. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Ciasto super, szkoda tylko, że takie pychotki to istne bomby kaloryczne.
Witamczym można zastąpić serek Bieluch i w jakiej ilości ? serkiem homogenizowanym czy twarożkiem?
Zapowiada się pysznie. Wydrukowałam przepis i mam nadzieję, że niebawem zagości i na moim stole :)
Bieluch ma zwarta konsystencje i neutralny smak. Przełamuje słodycz śmietany, wiec ja bym raczej zastąpiła go albo serkiem homogenizowanym ale naturalnym, zadnym waniliowym, albo serkiem do chleba tez naturalnym typu filadelfia albo z turka lub piatnicy. Każdy który nie jest zbyt płynny, a który np można dodać do kremu i nie rozrzedzi nam smietany. Ewentualnie mascarpone, ale wtedy nie dodawać cukru pudru.
czekam z niecierpliwoscia, i bardzo sie ciesze ze ty akurat sie tym ciastem zainteresowalas. zobaczyc go na twoim blogu to bedzie cos.
U nas w cukierni podobne sprzedają jako Pychotkę, ale na pewno nie ma ono tego kremu z Bielucha :) Jest piękne! I musi być pyszne :)
oj tak pyszne, a akrem jest mało popularny bo wymyślony przez znajoma.
Wow, jakie piękne! Z pewnością smakuje świetnie :) Częstuję się ochoczo kawałkiem :)
A ja się zastanawiałam, co to są te "bieluchy"... ;) Musiało być pyszne :)
Dziekuje za swietny przepis. Zrobilam jako tort,podzielilam ciasto na 3 warstwy, pieklam w trzech tortownicach naraz, wyszedl przepiekny, wysoki tort urodzinowy, smakowal wszystkim, nawet francuskim gosciom, niezbyt przyzwyczajonym do galaretki. Jedyne co zmienilam to owoce, dalam mieszanke "czerwone owoce" z malinami, porzeczkami, wisniami, i galaretki, jedna z czarnej porzeczki a druga wisniowa. Super ! Pozdrawiam, Edyta K.
wow dziękuje niezmiernie mi milo, ciesze sie ze mogłam sie przyczynić do twojego sukcesu kulinarnego:) pozdrawiam
ja piekę normalnie gora - dol. piekę osobno jedna blaszka potem druga, gdy próbowałam razem na rożnych poziomach to jedna była upieczona a druga nie.
JEST SUPER MOZNA BEZ OBAW PIEC WYSZLO REWELACJA A SMAK yyyyhhhhyyyy PYSZNY JUZ PARE RAZY PIEKLAM I KAZDY SIE PYTA O PRZEPIS DZIEKUJE SERDECZNIE ZA PRZEPIS CIASTA ANIA;)))
ZROBIŁAM WCZORAJ TO CIASTO JEST ....BOSKIE....KOLEŻANKI W PRACY STWIERDZIŁY ,ŻE JEST PRZEPYSZNE I POPROSIŁY O PRZEPIS.U MNIE W DOMU CIASTO PRZYJĘŁO SIĘ W 100 %DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA PRZEPISANETA;}}
czy pianę piec razem z biszkoptem? biszkopt urośnie?czy najpierw podpiec sam biszkopt, wystudzić go, nałożyć pianę i piec jeszcze raz?
biszkopt i piane na beze piecze sie razem w dwóch turach jako dwa placki. czas pieczenia jest krotki wiec pieczemy razem.
Witam, ciasto prezentuje się niesamowicie i pewnie też tak smakuje :D Trafiłam tutaj w poszukiwaniu przepisu na Malinową Chmurkę, którą zostałam niedawno poczęstowana. Myślę, że trafiłam idealnie! Mam tylko jedno pytanie, czy próbowałaś czymś zastąpić fix'y albo je w ogóle wyeliminować z przepisu ? Tak się zastanawiam nad żelatyną ...Pozdrawiam serdecznie :)
fixow nie eliminowalam nigdy, mozesz dac zelatyne mysle ze spokojnie da rade. mozna tez sprobowac nic nie dawac, np angielskie kremowki sa tak mocne ze do nich nie trzeba nic dodawac a pieknie sie trzymaja po ubiciu.
Wszystkie przepisy i zdjęcia cudowne -mam pytanie -czy gdy na jednej warstwie biszkoptu położę maliny to mogę je nakryć drugą warstwą biszkoptu? -Chciałbym się dowiedzieć czy te owoce nie będą przeszkadzać ? -czy nie wypadną ? gdy się obciąży je drugim blatem -nigdy nie piekłem -ani nie przygotowywałem ciast -Andrzej --przepraszam
nic nie wypadnei bo zanim pan polozy ten drugi biszkopt a biszkopty sa bardzo ceniutkie to zamrozone maliny szybko spowoduja zastygniecie galaretki ktora je zespoli i nie nie wypadnie. naprawde to tylko trudno wyglada ale ciasto jest proste. do dziela, prosze sie nie bac. jedyny trudny moment to rozprowadzenei ciasta na biszkopty na blaszce.
Z braku drugiej blaszki do pieczenie upiekłam wszystko razem tzn.bezę miałam tylko na górze po upieczeniu przekroiłam.Ciasto poezja smaku w święta będzie powtórkaPozdrawiamJulka
Upiekłam na święta-ciasto pierwsza klasa na stałe zagości u mnie w domu.Zamiast malin których cena mnie przeraziła,zrobiłam z mieszanką owoców leśnych.Kasia
A ja upiekę za tydzień na imprezę urodzinową synka bo to ciacho wygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje :) pozdrawiam Klaudia