malinowe - 6058 przepisów (strona:61/404)

Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) 240

Orzeźwiający, słodko-kwaskowy, idealny mrożony deser na letnie dni. Domowy Sorbet Malinowy to świetna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Jego smak jest wyjątkowy a podany z bitą śmietaną to wprost poezja dla podniebienia. Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) - Składniki: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody sok z połowy cytryny łyżka wódki (w wersji dla dzieci(...)można pominąć) Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) - Sposób przygotowania: Wodę podgrzewamy a następnie dodajemy cukier i energicznie mieszamy do rozpuszczenia i zagotowania wody. Gotujemy ok. 5 minut do momentu lekkiego zgęstnienia syropu. Studzimy. Maliny miksujemy blenderem a następnie starannie przecieramy przez sito w celu pozbycia się pestek. Do musu malinowego dodajemy sok z cytryny i wlewamy przygotowany

Słodka Strona
Ravioli z wody pomidoowej z ricootą i suszonymi pomidorami. 188

Składniki: 4-5 większych dojrzałych  pomidorów 1/4 łyżeczki soli  2g agaru 150 ml octu balsamicznego 2 g agaru 2 szkl liści bazylii 3/4 szkl

Malinowe Pocałunki
Babeczki kokosowe z bitą śmietaną. 200

...leniwe chwile przerwał telefon... - Hej. Jesteś w domu? - Tak. - To za godzinę jestem. Ucieszyła się, że przynajmniej chociaż godzinę będzie mogła porozmawiać z kimś kto ma

Malinowe Pocałunki
Różowy Shrek 142

gramów cukru waniliowego 4 łyżki cukru szczypta soli masa różowa : różowy sok Pysio albo Kubuś (900 ml) 3 śmietankowe budynie (bez cukru) malinowa pianka i wykończenie : pół litra zimnej kremówki (30 %) 2 różowe galaretki (u mnie malinowa) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie delicji (ja użyłam Paryskich(...)Biedronki :)) 1 galaretka różowa (u mnie malinowa) Wykonanie : Biszkopt : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 20 x 20 cm (użyłam kwadratowej blaszki o wymiarach 25 x 25 cm). 3. Ubij pianę z białek i szczypty soli. Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep

cucinare
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 171

Sezon malinowy uważam za rozpoczęty - poniżej prosty przepis na ciasto, które kusi wyglądem, urzeka smakiem a zarazem jest bajecznie proste w przygotowaniu. Przepis pochodzi z blogu Modne gotowanie z Life Latte Składniki na ciasto (na formę 25x35 cm) : 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli(...)Pianka : 2 galaretki malinowe 1 szklanka wody 400 gram smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : dowolna ilość malin świeżych lub mrożonych i 3 galaretki malinowe Wykonanie : Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy mikserem pianę z białek ze szczyptą soli a następnie dodajemy cukier i ubijamy dalej. W trakcie ubijania dodajemy po żółtku

cucinare
Wegański chlebek bananowy 189

... Dni coraz krótsze, chłodniejsze wieczory, niemrawie wychodzące z ziemi zimowity .. Fakty, które niezaprzeczalnie informują o nadchodzącej jesieni. Sama myśl o tym sprawiała, że już tęskniła za

Malinowe Pocałunki
Drożdżówka sypana ze śliwkami 130

Dziś u mnie ciasto z serii "klasyka gatunku" . No bo jak tu w czasie sezonu śliwkowego  nie zrobić drożdżowca z tymi owocami ??? No nie da

Malinowa Kawiarenka
Waniliowo - maślane babeczki z czekoladą. 229

... dający się we znaki upał sprawiał, że siły opuszczały wszystkich domowników. Gustaw szukał chłodnego miejsca na podłodze. Ona  nie narzekała jednak, sięgając pamięcią do tych

Malinowe Pocałunki
Wegański tort czekoladowo-malinowy 377

przez co może sprawiać wrażenie pracochłonnego, w rzeczywistości jest bardzo prosty. To ciasto, jak każde z dodatkiem kakao, ma wyrazisty czekoladowy akcent i konkretną fakturę nieco jednak przełamaną świeżością malinowej konfitury. To ona sprawia, że ciasto nie jest suche, a wilgotne i cudownie rozpływające się w ustach. Wierzch delikatnego ciasta spoczywa pod równie delikatną błyszczącą polewą, która jednak nigdy(...)twardnieje, jakby wprost czekając na zatopienie w niej soczystych malinowych kąsków, obecnych tu nie tylko dla dekoracji.  Składniki: Ciasto:  2 szklanki pszennej mąki  2/3 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody  ½ łyżeczki soli  1 ½ szklanki brązowego cukru  2 szklanki mleka sojowego  ½ szklanki neutralnego w smaku oleju (np. ryżowego

Roślinna - blog wegański
Styropian czyli sernik bez sera 230

Takie  oto ciasto dziś u mnie  ... wygląda jak sernik smakuje jak sernik , a sera w nim nie ma ni grama. Skąd nazwa tego ciasta

Malinowa Kawiarenka
Malinowe ciasto z waniliowym obłoczkiem na cynamonowym spodzie 176

płatków śniadaniowych 60g rozpuszczonego masła JASNA WARSTWA: 300ml kremówki 200g serka waniliowego ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody MALINOWA WARSTWA (+ wierzch) 500g malin 2 galaretki malinowe 3 łyżki cukru Przygotowanie: SPÓD: Płatki śniadaniowe zmielić w blenderze. Dolać masło, wymieszać, wylepić dno tortownicy o średnicy 18cm. Schłodzić w lodówce. JASNA(...)Śmietankę ubić, dodać pod koniec ubijania cukier puder, a następnie serek waniliowy i ziarenka wanilii. 1/2 masy wyłożyć na cynamonowy spód. Resztę zostawić w misce. Tortownicę schować do lodówki. MALINOWA MASA: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Część malin odłożyć na wierzch ciasta. Resztę zblendować, dodać cukier i 1/2 galaretki. Wylać na jasną, waniliową

Cakes By Kejt
Babeczkowa wyspa skarbów. 189

Wpis ten powstał na potrzeby konkursu. Jest identyczny jaki został wysłany do organizatora. W rolach głównych występuje:  Cukier trzcinowy nierafinowany Królewski - 3/4 szklanki  W

Malinowe Pocałunki
Sałatka z wątróbką i sosem malinowym z lagerem 183

myślą o Was :-). Składniki: 300 g  mieszanki sałat 500 g wątróbki drobiowej 1 łyżeczka musztardy  dijon czerwona cebula 2 łyżki czerwonego octu winnego 3 łyzki soku malinowego 3 łyzki oliwy z oliwek sól i pieprz opcjonalnie: kilka świeżych malin 1. W rondelku mieszamy oliwę, sok malinowy, ocet winny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Gdy płyn zacznie lekko bulgotać(...)czekamy około 3-4 minuty. Ani na chwilę nie przestajemy mieszać, gdyż sos łatwo przypalić. RADA: Kiedy ostygnie i okaże się, że jest zbyt gęsty, możemy dolać troszkę soku malinowego i wymieszać. 2. Wątróbkę obieramy z żyłek i błonek. Następnie myjemy i odsączamy. 3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, gdy już będzie gotowa, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. N a talerzach

Perfect home life
delikatny tort z malinową nutką 588

wystygnięcia. Masło ucieramy na pulchną masę i stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Na koniec opcjonalnie powolutku wlewamy spirytus. Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. dodatkowo: 1 galaretka malinowa 1 słoiczek malin z sokiem Maliny wraz z sokiem podgrzewamy dodajemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na paterze układamy jeden blat biszkoptu jasnego, smarujemy(...)kremem. Następnie układamy jeden blat różowego biszkoptu, smarujemy go ok. 2 łyżkami dżemu malinowego na którym rozsmarowujemy krem. Na kremie układamy jasny biszkopt, również smarujemy go ok. 2 łyżkami dżemu malinowego i rozsmarowujemy na nim krem. Następnie układamy różowy biszkopt, smarujemy go kemem na który układamy ostatni jasny biszkopt. Do reszty kremu dodajemy pozostały dżem, mieszamy do połączenia się

Domowy Smak Jedzenia
Deser malinowo-brzoskwiniowy 197

Lato w pełni. Upały nieco zelżały choć dalej ciepło więc dzisiaj coś chłodnego z owocami czyli deser malinowo-brzoskwiniowy. Składniki: Galaretka malinowa: - 200g świeżych (lub mrożonych) malin - 35g cukru pudru - 6g żelatyny -20ml wody Mus brzoskwiniowy: - 2 brzoskwinie - 40g cukru pudru - 100g serka mascarpone - 150g śmietanki 30% - 6g żelatyny - 20ml wody Dekoracja (opcjonalnie): - 1 brzoskwinia - kilkanaście borówek - kilka listków(...)mięty Składniki na 4 porcje. Najpierw zaczynamy od galaretki malinowej. Maliny blendujemy z cukrem pudrem. Następnie rozpuszczoną w wodzie żelatynę dodajemy do malin i wszystko razem mieszamy. Gotową galaretkę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki aby żelatyna stężała. Kiedy galaretka stężeje bierzemy się za mus. Obieramy ze skórki brzoskwinie, połowę jednej brzoskwini kroimy w małe kosteczki, a pozostałe półtorej

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania