zrozumieć, teraz wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Różne smaki, kolory, może niezbyt to wszystko zdrowe ale smaczne z pewnością. Dla starszych gdy były małe przygotowywałam kisiel na bazie kompotu malinowego. Uwielbiały go. Teraz poszłam krok dalej, kompot zamieniłam na mrożone owoce, duuużą ilość tych owoców. Wyszło z tego CUDO, kisiel meeega owocowy, ogromnie wciągający, wprost przepyszny, to moje małe uzależnienie
Smaczne Zdrowebyć :) Pierwszą partię zrobiłam w ostatnią sobotę i już od poniedziałku mogliśmy się cieszyć ich niezwykłym i codziennie innym smakiem. Od tej pory każda kanapka koniecznie z pomidorkiem (najchętniej malinowym) i ogóreczkiem małosolnym :) Polecam :) Składniki:1 kg ogórków gruntowych,1 litr wody,1 łyżka soli,kilka gałązek świeżego koperku,3 ząbki czosnku,5 cm chrzanu, Ogórki myjemy i ciasno układamy
Delicious Titbitsprzyszedł czas na deser. Rafał wybrał kawałek kruchego ciasta - Tarta cytrynowa (7zł) Kruchy spód przełożony cytrynowym nadzieniem, a do tego lekka beza. Jakby tego było mało towarzyszył jej sos malinowy i kleks bitej śmietany. Kawałek odpowiednio duży, by zaspokoić swoją ochotę na słodycz. Ja, jako zwolenniczka czegoś lżejszego i zdrowszego, zdecydowałam się na świeżo wyciskany koktajl... Jabłko-kiwi ze świeżym
Sajkofanka smakumargaryny 200 g cukru 4 szt jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czekolada mleczna lub gorzka 5 łyżek nalewki malinowej 1 szk malin do ciasta maliny i jeżyny do dekoracji Polewa 50 g margaryny 1,5 łyżki mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem
Ala piecze i gotujetwarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny Galaretka z musem 1 szt galaretka malinowa 80 g jeżyn 120 g malin 2 łyżki cukru maliny i jeżyny do dekoracji Przygotowanie: Spód: herbatniki zmiksować w blenderze dodać roztopione letnie masło. Wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy, dociskając
Ala piecze i gotujelody truskawkowe. Proste, szybkie i tanie! Przyznacie mi rację, nie ma łatwiejszych lodów do zrobienia! Moje pozostałe przepisy na lody: Najlepsze lody owocowe bez maszynki Przepis na lody malinowe (bez maszynki) Domowe lody miętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe Najlepsze lody czekoladowe z truskawkami (deser lodowy) Najlepsze domowe lody owocowe Lody bananowe – pyszny deser Lody truskawkowe Lody domowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcały czas mieszać aby krem się nie przypalił. Ostudzić. Dekoracja: v likier Alchermes ( włoski likier o intensywnej czerwonej barwie), lub czerwona galaretka rozpuszczona w ½ wody, rozcieńczony sok malinowy. v cukier krysztal Kazde ciasteczko stanowi połówkę brzoskwini, które możemy nadziewać kremem budyniowym ( crema pasticcere) lub nutellą. Złożone brzoskwinki zanużayć w likierze, pozwalić aby ciasteczka napily sie go dowoli, lekko
Mia Cucina Sofietaprażymy je, dość często mieszając – pilnując by się nie spaliły. Po upływie czasu pieczenia figi układamy na talerzu i podajemy polane sosem śmietankowo-miętowym oraz z odrobiną konfitury malinowej i posypujemy prażonymi migdałami. Idealnie komponują się również ze świeżymi liśćmi mięty. Smacznego
Symfonia Smakówoprószone cukrem pudrem... Składniki: 3 jajka, szklanka mleka, 2 szklanki mąki pszennej, łyżka kakao, szklanka jagód i malin (mogą być mrożone), szczypta soli, łyżka cukru waniliowego, 150g jogurtu malinowego. Przygotowanie Mleko zmiksować z jajkami. Stale miksując, dodawać po łyżce przesianej mąki i kakao oraz cukier waniliowy i szczyptę soli. Następnie dodać jogurt, krótko zmiksować. Dodać
Z miłości do słodkości24x27cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g półtłustego twarogu, 250 g śmietanki 30%, 7 czubatych łyżek cukru, 3 łyżki żelatyny, 400g malin (mogą być mrożone), galaretka malinowa. Mrożone maliny rozmrozić i odsączyć na sicie. Ser zmielić, śmietankę ubić na sztywno, wraz z cukrem dodać do sera, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Lekko przestudzić, dodać
Z miłości do słodkościmieszkania, bylo cieplo i przyjemnie. Az trudno uwierzyc, ze na dworze panuje sroga zima. Gdy szlam rano po zakupy to troche zmarzlam. Po powrocie rozgrzalam sie herbata z sokiem malinowym. Wysprzatalam kuchnie i z lektura ostatniego numeru "Maxi cuisine" zasiadlam w fotelu.Od razu w oko wpadl mi deser, ktory wydal mi sie idealny na ten dzien. Malo z nim roboty
Przysmaki Karolkiwrocilo do normy. Stracilam nadzieje, ze placek da sie jeszcze uratowac, ale dopieklam je tak jak nakazywal przepis.Na szczescie ciasto jakos znioslo te wszystkie niedogodnosci i wraz ze sokiem malinowym smakowalo tak jak to sobie wyobrazalam. Tego mi wlasnie bylo trzeba.Cisto z jagodami i malinamiskladniki: 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 0,5 szklanki maki pszennej 1 lyzeczka proszku do pieczenia
Przysmaki KarolkiCzasem nachodzi mnie na slodkie zachcianki, ale nie takie ze sklepu, to byloby zbyt proste.Czasem tez okazuje sie, ze zaraz przyjda niespodziewani goscie, a w domu
Przysmaki Karolkiczekoladową nakładamy warstwę różową. Wygładzamy i przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Do osobnej miseczki odkładamy różową masę na środkową warstwę, dodajemy do niej rozgniecione maliny. W razie potrzeby dosładzamy. Masę malinową rozprowadzamy na biszkopcie i przykrywamy kolejnym krążkiem ciasta. Ściągamy obręcz tortownicy. Pozostałą różową masą dekorujemy cały tort - górę i boki. Ciasto przechowujemy w lodowce
Przysmaki Karolki