chęć na wykorzystanie resztek lodówkowych. I tak oto powstała przez zupełny przypadek przepysznościowa pasta do kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie. Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo mały pęczek natki pietruszki mały pęczek koperku pół opakowania sera feta 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Z makreli pozbywamy się skóry(...)niej pokrojone w drobną kostkę jajka, poszatkowane zioła, rozdrobniony ząbek czosnku, pokruszoną fetę i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Podobne przepisy: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka
Kardamonovyzioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski(...)Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, dodajemy do jajek. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi
Kardamonovyskąd biorę pomysły. Czasami zaglądam do lodówki, szybka analiza i jest. Tak też było i w tym przypadku. Trochę w tym przypadku, ale tylko trochę. Składniki: 1 wędzona makrela 1 opakowanie serka wiejskiego 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, serek wiejski, majonez, chrzan, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna
KardamonovySałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli. Szybka i pyszna sałatka na dzień dobry. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Kochani, panują u nas egipskie ciemności. Leje deszcz i ogólnie nie jest wesoło. Ale to my jesteśmy panami naszego samopoczucia i wydaje mi się, że moja propozycja nie tylko Was wzmocni, ale wprowadzi trochę kolorów na szare dni. Robimy(...)pyszną sałatkę z makreli i grillowanej cukinii z Waszymi ulubionymi dodatkami. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Składniki na sałatkę: - Pokrojona w plastry ugrillowana młoda cukinia - kawałki wędzonej makreli - garść ulubionych sałat - pomidor pokrojony w cząstki - czarnuszka - olej z białego maku Olejowe Smaki
Z Kuchni Do KuchniPasta z makreli i sera Pasta z makreli to danie, które w moim domu było od zawsze. Nigdy nie przepadałem za pastą z makreli chociaż była smaczna, bo zawsze zostały jakieś ości, tym razem ich nie było bo robiła ją Agnieszka, która ma lepszy wzrok od mojej may i dokonała cudu - wyzerowała ości! Brawo Aga. 👉Jak zrobić(...)PASTĘ Z MAKRELI❓ Bardziej istotne niż fakt jak zrobić pastę z makreli jest jak ją podać! Od kiedy stosuje Dietę Rozdzielną pasta z makreli nie wchodziła w grę bo nie można podać jej na pieczywie. Potem wpadliśmy na pomysł by robić kanapki na ogórku z papryki lub podawać coś na listku sałaty. Dzięki
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKupując ryby wędzone wykorzystuję je przeważnie do zrobienia kanapek. Tym razem jednak postanowiłam zrobić coś innego, a ponieważ miałam ugotowany ryż to powstała sałatka ryżowa z makrelą. Taka sałatka to pomysł na smaczne jedzonko dla osób lubiących wędzone ryby. Wielu z nas nie lubi takich ryb, wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ moja córka należy do takiego grona. Muszę jednak(...)przyznać, że sałatka ryżowa z makrelą jej zasmakowała i nawet stwierdziła, że jest całkiem dobra. Tak więc czasami warto spróbować czegoś, za czym nie przepadamy. Ja do zrobienia tej sałatki wykorzystałam wędzoną makrelę, ale może to być również inna ryba wędzona, np. dorsz lub pikling. Sałatka ryżowa z makrelą to świetny pomysł na rodzinną kolację lub inną okazję. Można
Danka PichciSałatka z makreli to wspaniały dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Makrela jest tania i zdrowa. Jej delikatne i bardzo smaczne mięso zawiera mnóstwo korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3, a także wiele witamin i składników mineralnych. Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ(...)MAKRELI Składniki 1 duża makrela wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić mięso widelcem. 2. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki, cebulę oraz paprykę również pokroić w kostkę. 4. Przygotowane składniki
Alle Dobre!Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna Składniki średniej wielkości makrela wędzona 3 ogórki konserwowe(...)pęczka szypiorku 1 mała cebula 3 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Błyskawiczna pasta z makreli – przepis Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy. Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta kanapkowa a tym razem z makreli. Bardzo smaczna, delikatna pasta, która posmakuje każdemu ! Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pasta z makreli Nasza pasta, idealnie kremowa. Składniki : 1 duża makrela sól oraz pieprz 5-6 jajek 5-6 ogórków kiszonych 2 średniej wielkości cebule czerwone(...)łyżki majonezu Przygotowanie: Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się
Sprawdzone przepisy kulinarnePasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie, albo na kolację. Makrela jest bogata w białko, ale nie to jest jest kluczowym składnikim. Ta biała ryba zawiera w sobie bardzo cenne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te znacznie zmniejszają(...)ryzyko wystąpienia miażdżycy, a także zapobiegają różnym chorobom serca. Jak widać warto jeść makrelę, jak i inne białe ryby. Pastę z makreli polecam mimo wszystko jeść z białym pieczywem z odrobiną masła. Niestety z pieczywem razowym nie smakuje tak dobrze. Składniki 2 średnie makrele (łącznie ok. 450 g) 3 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 pęczku szczypiorku 1/2 cebuli sól pieprz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co akurat było pod ręką. Najlepiej taka pasta smakuje mi ze świeżą bułeczką i oprószona dodatkowo posiekanym szczypiorkiem :) Jeśli lubicie tego typu pasty(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli wędzonej i jajek – Składniki: 1 wędzona makrela – ok. 230 g 5 jajek 1 mała cebula – ok. 60 g 3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
Kulinarne Przebojepewno częściej sięgacie po makrelę wędzoną – szkoda, że zdecydowanie łatwiej kupić ją niż taką świeżą. Świeże makrele są cudownym kąskiem – pachną morzem, jodem i kryją w sobie soczyste, bogate w zdrowe tłuszcze mięso. Pieczona makrela to szybki obiad lub kolacja – ta upieczona jest na śródziemnomorską nutę, podana z sosem pomidorowym który genialnie łagodzi jej mocny smak i tłustość ryby. Czosnek(...)rozmaryn i cytryna świetnie podkreślają charakterystyczny smak pieczonej makreli. Makrela nie przepada za smażeniem – sama w sobie jest tłustą rybą i dodawanie do niej kolejnej porcji tłuszczu moim zdaniem mija się z celem. Do pieczenia wybierajcie jak najmniejsze, równej wielkości ryby, najlepiej o wadze do 360- 380g – tak samo jak w wypadku wędzonych, tak świeże makrele im są mniejsze
Karo in the KitchenGdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela, więc tatar z makreli wędzonej i awokado kłębił się w moich myślach już podczas wędzenia. Składniki: - 2 średnie makrele wędzone na ciepło - 1 dojrzały owoc awokado - 2 szalotki - sok z ½ cytryny - 3 łyżki oleju(...)lnianego - natka pietruszki - pieprz cytrynowy Makrele wędzone pozbawiamy skóry i ości, kroimy w kostkę – przekładamy do miski. Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do makreli. Skrapiamy połową soku z cytryny, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz olej lniany. Delikatnie mieszamy, aby nie zburzyć struktury ryby. Awokado przekrajamy na połówki, wyjmujemy pestkę (co zrobić z pestką ? – KLIK ), kroimy w kostkę
mojewypiekiinietylkoPyszna i kremowa pasta na kanapki z makreli, jajek na twardo i suszonych pomidorów. Prosta w przygotowaniu, idealna na śniadanie lub kolację. Posmarujesz nią kanapki, grzanki, pieczywo tostowe. Do podania możesz wybrać dodatek świeżych lub konserwowych warzyw, liście sałat, świeżych ziół jak posiekana natka, rukola lub koperek. To prosty i szybki sposób na inne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia(...)Zapraszam po mój sprawdzony przepis na kremową i dobrze doprawioną pastę z makreli. SKŁADNIKI: 1 makrela – waga ok. 300 g 3 jajka ugotowane na twardo 4 suszone pomidory 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy ½ małej cebulki 1 czubata łyżka kremowego serka naturalnego, np. Almette, Twój Smak sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotowane na twardo obieram
Zasmakuj Kuchnirobię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki, tuńczyka z puszki, czasami wędzoną makrelę, prawie zawsze staram się dorzucać do nich jakieś świeże zioła. I parę tygodni temu wybraliśmy się do sklepu rybnego, który oczarował mnie swoim asortymentem. Nie jest to niestety asortyment stały(...)używam do tego typu past rozdrabniarki, do której wrzucam po prostu rybę z serem i jogurtem, miksuję (nie za drobno) i potem dodaję resztę składników. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej
KardamonovyJajka faszerowane makrelą to jeden z wielu pomysłów na przygotowanie jajek na wielkanocny stół. Trudno sobie wyobrazić święta Wielkanocne bez jajek, dlatego każdy stara się je podawać na różne sposoby. Najpopularniejsze to są oczywiście jajka w majonezie, ale jest też wiele innych możliwości. Bardzo często robię jajka faszerowane różnymi pastami, wybór jest duży. Wystarczy kilka prostych składników i jajka(...)gotowe. Jajka faszerowane makrelą to szybka i prosta przystawka, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Wędzona ryba świetnie współgra ze smakiem jajka, a szczypiorek nadaje paście trochę ostrości i wyrazistości. Robiąc jajka faszerowane makrelą musimy dokładnie wyjąć wszystkie ości z ryby, aby później podczas jedzenia nie było przykrych niespodzianek. Jajka faszerowane makrelą będą miały mniej lub bardziej wyrazisty
Danka Pichcirobię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki, tuńczyka z puszki, czasami wędzoną makrelę, prawie zawsze staram się dorzucać do nich jakieś świeże zioła. I parę tygodni temu wybraliśmy się do sklepu rybnego, który oczarował mnie swoim asortymentem. Nie jest to niestety asortyment stały(...)używam do tego typu past rozdrabniarki, do której wrzucam po prostu rybę z serem i jogurtem, miksuję (nie za drobno) i potem dodaję resztę składników. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej
KardamonovyPasta z makreli i jajek to szybki pomysł na smaczną, zdrową kolację. Pasta kanapkowa z makreli to typowy klasyk, znana jest praktycznie w każdym domu. Szybki przepis na Klasyczna pasta jajeczna Składniki wędzona makrela 2 jajka pęczek szczypiorku 2 cebule – dymki 2 ogórki kiszone -> kiszone czy kwaszone sól pieprz 1 łyżka majonezu Pasta z makreli i jajek(...)przepis Makrelę obieramy i pozbawiamy ości. Następnie najlepiej jest dokładnie posiekać taką makrelę, wtedy wykryjemy wszystkie ości. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy cebulę, ogórki kiszone. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z odrobiną majonezu oraz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pastę z makreli najlepiej podać ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na najlepszy paprykarz z makreli, jaki można zrobić w domu. Zdrowa przekąska na śniadanie lub kolację, a gdy jest jeszcze ciepły, to pyszny i sycący obiad dla całej rodziny. Smak minionych czasów w nieco lżejszej odsłonie. W dawno minionych czasach znany wszystkim paprykarz szczeciński jadło się bardzo często. Wtedy bardzo smakował, gdyż nie było dużego wyboru. Pamiętam(...)skusiłam się na jego wypróbowanie. Paprykarz w puszce był robiony z mielonych ryb, ryżu, koncentratu pomidorowego, cebuli, przypraw i dużej ilości oleju. Chcąc przypomnieć tamten smak, zrobiłam paprykarz z makreli, ale nieco w lżejszej wersji. Według mnie smak udało mi się odtworzyć, tylko z mniejszą ilością tłuszczu. Wykorzystałam niezbyt tłustą wędzoną makrelę i dałam zdecydowanie mniej oleju. Olej był użyty
Kuchcik gotujePasta z wędzonej makreli na pyszne i zdrowe śniadanie lub lekkostrawną kolację. Rybna przekąska, której przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Jeśli tylko dostanę wędzoną makrelę, szczypiorek i koperek to bez większego zastanowienia przygotowuję pastę. Najlepiej smakuje świeżo wędzona dzika makrela, gdyż jest delikatniejsza i mniej tłusta. W sklepie najlepiej wybierać sztuki mniejsze i pytać, czy nie były transportowane(...)stanie zamrożeniu. Z doświadczenia wiem, że zamrażana wędzona makrela po rozmrożeniu jest wodnista i niezbyt smaczna. Ilość dodanego do pasty majonezu zależy od stopnia tłustości kupionej makreli i swoich upodobań. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut Składniki na pastę z wędzonej makreli: 2 wędzone makrele 2 ogórki kiszone 3 jajka ugotowane na twardo 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem mała
Kuchcik gotujePasta jajeczna z makrelą i groszkiem przypadnie do gustu każdemu kto kocha wędzone ryby. Przygotowuje się ją dość szybko. Jedyne co zajmie nam nieco czasu, to oddzielanie makreli od ości – tutaj musicie zachować ostrożność, szczególnie wtedy, kiedy pastę będziecie podawać dzieciom. Oprócz wędzonej makreli będziecie potrzebować także jajek, groszku z puszki, odrobinę szczypioru, odrobinę majonezu oraz dużą ilość pieprzu(...)Solić pasty nie musicie, ponieważ sama makrela nadaje dość słonego posmaku. Jednak to zależy od Waszych smakowych upodobań, ja mam wrażenie, że w 90% przypadków wszystko dla mnie jest niedosolone Pasta jajeczna z makrelą i groszkiem będzie smakować najlepiej ze świeżym pieczywem. Jeżeli lubicie, możecie przed posmarowaniem pieczywa, posmarować go także masłem. Jednak pamiętajcie, że to od razu zwiększa ilość
Kuchnia BazyliiJeżeli lubicie pasty rybne, a w szczególności pasty z makreli wędzonej, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszną pastę z makreli z oliwkami i serem. Pasta ta idealnie smakuje z pieczywem, można ją również podać w wersji imprezowej na ulubionych krakersach, lub w wytrawnych tarteletkach. Polecam Składniki: – 1 makrela wędzona (u mnie 400g) – 200g ogórka zielonego(...)cebula czerwona – 100g oliwek zielonych – 4 jajka ugotowane na twardo – 100g sera żółtego (u mnie gouda) – 120g jogurtu naturalnego typu greckiego – przyprawy wg smaku Makrelę dokładnie obrać z ości. Jajka i ogórka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Oliwki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć
Smaki ArminePasta z makreli wędzonej Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, ponieważ to świetna alternatywa dla zwykłych kanapek z wędliną czy serem. Dziś na kolację pasta z wędzonej makreli. Makrela to pyszna i zdrowa rybka, zawiera bardzo dużo kwasów omega-3 i omega-6, które mają działanie przeciwnowotworowe, obniżają zawartość cholesterolu i stymulują pracę mózgu. Jest również bogata(...)wspomagający system odpornościowy selen oraz witaminy z grupy B. Warto więc sięgnąć po tą rybę. Pastę z makreli podaję najczęściej z pieczywem lub tostami. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Składniki potrzebne do przygotowania pasty z makreli: 1 makrela wędzona, pęczek dymki, 3 jajka 2 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania pasty z makreli
Gotuj Się Kto Możeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek to bardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo zdrowe, sama makrela to bogate źródło kwasów Omega-3, witaminy D oraz składników mineralnych takich jak selen, fosfor, czy potas. Pasta z makreli i jajek Składniki: 1 Makrela ok. 350g 1 Cebula 3 Jajka 1 Ogórek(...)kiszony 2 Łyżki majonezy Sól Pieprz Przygotowanie: Z makreli usuwamy wszystkie ości, oddzielamy mięso od skóry i kroimy na drobne kawałki. Cebulę i ogórka kroimy w bardzo drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę, albo ścieramy na tatce. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy dwie łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i lekko solą – pamiętajmy, żeby
Księga-SmakuPASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE Kanapka – dobra sprawa, ale czy zawsze musi być z wędliną albo serem? W ramach urozmaicenia mam propozycję – pastę z makreli. Prosta, dietetyczna, do zrobienia w 15 minut. Potrzebujesz dosłownie trzech składników i ochoty na makrelę. A sandwich is always good, but does it always have to be with ham and cheese(...)proposition is a smoked mackerel paste. Simple, diet, made within 15 minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese
Martyna CooksWędzone ryby są nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe. Powinniśmy zatem jeść ich jak najwięcej. Pasta z wędzonej makreli Wędzona makrela ma bardzo intensywny smak. Nie każdemu zapewne głównie właśnie dzięki niemu przypada ona do gustu. Przyznaję jednak, iż w połączeniu ze składnikami, których użyłam do pasty smak makreli bardzo złagodniał. Zarówno cebula jak i cytryna nadały jej bardzo(...)wyrazistego lecz nie intensywnego smaku. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 1/2 średniej wielkości makrela wędzonona 1/2 średniej wielkości czerwona cebula 1 łyżeczka musztardy Dijon 1/8 łyżeczki białego pieprzu 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Cebulę obrać i pokroić
mecooksDziś przedstawiam kolejny pomysł na sałatkę jajeczną z makreli i porami, która świetnie sprawdzi się na kanapki dla całej rodziny. Ostatnio powróciłam do past i sałatek śniadaniowych, chyba poczułam wiosnę A makrela, jak wiadomo, zdrowa jest, więc nie ma się co ograniczać. Sałatka wyszła pyszna, wędzona makrela, jajka i pory, co mogłoby pójść nie tak? Przepis znalazłam na blogu Quchnia(...)prostu . Jeżeli lubicie tego typu smarowidła na kanapki, polecam także przepis na pastę z makreli z suszonymi pomidorami , jest boska, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z makrelą i porem (4 porcje) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 1 wędzona makrela 1 mały por, pokrojony w plasterki 3 łyżki majonezu sól
karmelowyPASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE Kanapka – dobra sprawa, ale czy zawsze musi być z wędliną albo serem? W ramach urozmaicenia mam propozycję – pastę z makreli. Prosta, dietetyczna, do zrobienia w 15 minut. Potrzebujesz dosłownie trzech składników i ochoty na makrelę. A sandwich is always good, but does it always have to be with ham and cheese(...)proposition is a smoked mackerel paste. Simple, diet, made within 15 minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese
Martyna Cookspieczona makrela Będąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają tutaj za najsmaczniejszy. Sądziłem że z ust potomka wikingów, padnie nazwa któregoś z ogromnych arktycznych drapieżników - zębacza, czarniaka, molwy czy też halibuta. Ku memu ogromnemu zaskoczeniu, gospodarz nieco kpiarsko się uśmiechając ( co już samo w sobie, było u Norwega dosyć dziwne), odparł(...)jego żona najbardziej z ryb cenią sobie makrelę. Nie od razu uwierzyłem, sądziłem że albo ze mnie żartuje, albo nie zrozumiałem go i Norweg mówi o jakimś nie nieznanym mi gatunku ryby. Widząc moje niedowierzanie i brak zrozumienia gospodarz wyszedł, by po chwili wrócić z atlasem ryb, w którym wskazywał wyraźnie i nieodwołanie na niewielką, niepozorną makrelę. Stwierdził przy
Miód i pieprz