makarony - 24536 przepisów (strona:682/1636)

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 183

Składniki: 1 opakowanie makaronu fettucionne Czaniecki, 1 podwójna pierś kurczaka, 3-4 suszone pomidory suszone w oleju, 1/2 sera feta, 500 g świeżego szpinaku, 300 ml kremówki, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis.  Przygotowanie:     Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną pierś kurczaka i przyprawioną. Następnie dodajemy(...)opłukane liście szpinaku, dusimy, aż do odparowania wody ze szpinaku. Kolejno dodajemy pokrojone suszone pomidory i sera feta. Zalewamy kremówką i podgrzewamy do zgęstnienia. Dodajemy makaron i przyprawiamy

Aga w kuchni
Spaghetti ze szpinakiem i ricottą 169

Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki, 2 łyżki masła, 1 ząbek czosnku, 250 g świeżego szpinaku, 150 g serka ricotta, 200 ml kremówki, zioła prowansalskie Kamis, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:      Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy szpinak z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy serek ricotta(...)kremówkę. Podgrzewamy, aż do rozpuszczanie się serka. Przyprawiamy i mieszamy z makaronem

Aga w kuchni
Świderki w sosie pomidorowym 187

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 opakowania makaronu świderki Czaniecki, 300 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich Kamis, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis, szczypta chilli Kamis, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:         Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W rondelku gotujemy makaron(...)dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem

Aga w kuchni
Spaghetti carbonara 2 173

Składniki:  1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g wędzonego boczku, 1 cebula, natka pietruszki, sól marska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:        Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc tłuszczu. Dodajemy drobno prokrojony boczek wędzony i cebulkę. Podsmażamy, aż boczek będzie chrupiący. Następnie w miseczce mieszamy(...)kremówkę z żółtkami. Dodajemy makaron do boczku i zalewamy śmietaną. Mieszamy, aż do zgęstnienia. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki

Aga w kuchni
Makaron wegetariański 155

Składniki: 450 g mrożonych warzyw na patelnie, 1 opakowanie makaronu fettuccione Czaniecki, 1/2 passata di pomodoro De Cecco, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki suszonej bazyli Kamis, 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Kamis, szczypta chilli, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na łyżce masła podsmażamy cienkie plasterki czosnku. Dodajemy warzywa na patelnie(...)przykryciem. Gd warzywa będą miękkie zalewamy je sosem - passata di pomodoro. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, bazylią i suszonymi pomidorami z czosnkiem. Podgrzewamy ok. 7 minut. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy

Aga w kuchni
Penne w sosie szpinakowym 164

szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki: 400 g świeżego szpinaku, 1 łyżka masła, 200 g makaronu rurka ukośna pełny przemiał Czaniecki, 200 ml kremówki, sól, pieprz. Przygotowanie:      Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na maśle podsmażamy liście świeżego szpinaku. Następnie(...)szpinak przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem i zalewamy go kremówką. Podgrzewamy, aż śmietanka odpoaruje i zgęstnieje. Takim sosem szpinakowym polewamy makaron

Aga w kuchni
Makaron z tuńczykiem 202

Składniki: 300 g makaronu świderki Czaniecki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal , 1 jogurt naturalny 300 ml, koperek, sól, pieprz. Przygotowanie:    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na patelni zalewamy makaron jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekany koperek. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy odcedzony tuńczyk i przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Nakładamy do miseczek

Aga w kuchni
Makaron z łososiem 171

Składniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, 400 ml kremówki, kilka pomidorków daktylowych, 100 g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 1 puszka łososia w oleju Graal, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy szpinak. Następnie dodajemy połówki pomidorków daktylowych. Zalewamy schłodzoną kremówką i przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec(...)dodajemy kawałki łososia z puszki i odcedzony makaron. Mieszamy

Aga w kuchni
Zapiekanka z patelni 222

Składniki: 250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki, 300 ml kremówki, 1 puszka kukurydzy Develey, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem. Przygotowanie:      Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej(...)ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem

Aga w kuchni
Makaron z borowikami 179

Składniki: 1 szklanka świeżych prawdziwków (borowików), 1 podwójna pierś kurczaka, 300 ml kremówki, 250 g makaron tasiemka Czaniecki, 3 łyżki oliwy Oliviana, sól, pieprz. Przygotowanie:     Grzyby gotujemy ok. 3 minutek. Następnie kroimy je w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na oliwie podsmażamy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i solą. dodajemy grzybki(...)dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zalewamy kremówką i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Przyprawiamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i mieszamy

Aga w kuchni
Makaron z łososiem i cukinią 255

SKŁADNIKI: 1 mała cukinii, 1 marchewka, 1 opakowanie makaronu fettuccine Czaniecki, 1 puszka łososia Graal, 300 ml kremówki, kilka listków świeżej bazylii, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię i marchewkę kroimy w cienkie plasterki wzdłuż warzywa, najlepiej zrobimy to obieraczką do warzyw. Takie paseczki warzywne gotujemy ok. 3 minutek na parze(...)patelni podgrzewamy kremówkę, dodajemy kilka listków świeżej bazylii, sól i pieprz. Podgrzewamy do odparowania. Na talerz wykładamy makaron, warzywne paski, kawałki łososia i polewamy całość sosem śmietanowym. Dekorujemy listkami świeżej bazylii

Aga w kuchni
Makaron z grillowaną karkówką. 199

można te mięsko użyć. W moim przypadku jest to karkówka wieprzowa zamarynowana: w oliwie, odrobinie octu, majonezu i z przyprawą do grilla. Składniki: 200 g grillowanej karkówki 100 g makaronu pełnoziarnistego 1 pomidor sól, pieprz koperek Przygotowanie:  Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie przez ok. 8-10 min.  Karkówkę kroimy w mniejsze kawałeczki, także postępujemy z pomidorem(...)dużej ilości oleju podgrzewamy karkówkę i pomidora przez ok. 5-7 minut.  Na talerz wykładamy makaron, robimy wgłębienie i wykładamy mięso. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym koperkiem. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Fusilli z odrobiną Euforii 204

klasyczny włoski obiad. Makaron z sosem pomidorowym rygorystycznie robionym w domu. Bazylia. Parmezan. Euforia! Ale jako, że ostatnio jestem troszkę przygnębiona, postanowiłam lekko zmodyfikować klasykę i dać coś od siebie..a właściwie dać coś od Ziarenkowo. W ramach współpracy z firmą, jak już wcześniej pisałam , otrzymałam fantastyczne mieszanki ziaren prażonych. Dziś będzie euforyczny,nie bez przyczyny, poprawiający humor,makaron włoski(...)Pestki dyni to bogactow kwasu foliowego,magnezu,cynku,fosforupotasu,miedzi i żelaza, obfituje w witaminy E,B1 i B2. Ot dlaczego wybrałam dla włoskiego dania właśnie EUFORIĘ. Sos do makaronu przygotowałam w domu.Tak jak robłam to na Sycylii przez klika ładnych lat. Składniki -kilka soczystych pomidorów -1 papryka czerwona -1papryka igołomska -czosnek -sół, oliwa z oliwek, listki bazylii Wszystkie

Z Kuchni Do Kuchni
Minestrone 225

Minestrone -  zupa  na bazie  warzyw , głównie  cukinii , fasolki szparagowej,  marchwi , zielonego groszku oraz  szpinaku . Jest podawana na różne sposoby: z drobnym  makaronem , ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa  minestra  (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej spożywana potrawa w wielu rejonach Włoch. Nie ma ścisłego przepisu(...)posól, popieprz do smaku, dodaj czosnek, bazylie. Gotuj do miękkości- w razie potrzeby uzupełnij wodę. Nakładaj na talerze- dodaj oliwę z oliwek. Można ja jeść z chlebem lub z makaronem, jak kto woli. Ja do pierwszej wersji nie dalam nic, a do drugiej dodałam makaron . Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 185

przecież wszystkiego na hormony się zwalić nie da: street food. Naparzyłam się na wszelkiego rodzaju programy o jedzeniu z ulicy, ślina mi ciekła jak buldogowi. Śniły mi się burgery, makarony, robaki w cukrze, gotowane kukurydze i inne cuda na patyku. Przecież te dwa i pół miliarda ludzi, którzy dzień w dzień korzystają z ulicznego jedzenia nie może się mylić. Podążając(...)zastrzelony trzy dni przed emeryturą i jak jesteś mistrzem karate, to przeciwnicy odłożą pistolety i pozwolą ci się zmasakrować, no i w tych filmach jest jedzenie w pudełkach, konkretnie makarony. Panie i Pany przed Państwem makaron z krewetkami za zł 28. Tu zaczęłam żałować, że nie mamy takiego sprzętu jak w CSI. Możesz powiększać do ukitranej śmierci, żeby zobaczyć jakiś

ladykitchen