makarony - 24536 przepisów (strona:1287/1636)

Leśna kuchnia CZOSNACZEK ( pesto, salatka ziemniaczana) 237

Czosnaczek należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się dość pikantnym smakiem (zawiera olejek gorczyczny), a jego liście po roztarciu między palcami wydzielają charakterystyczny czosnkowy aromat. Bez problemu

Kasia Sarna
ZUPA ZE SZPINAKIEM 257

Poniższa zupa powstała z końcówek produktów, które chciałam już szybko zjeść, aby nie zajmowały miejsca i się nie zepsuły. Zdaję sobie sprawę, że potrawa ma bagienny

Kasia Sarna
KOTLETY Z MAKARONU 281

Staram się unikać smażenia, ale czasem mam ochotę na typowo polski zestaw obiadowy : ziemniaki z koperkiem, surówką i kotletami :) Wczoraj zjadłam właśnie taki obiad. Na pierwsze

Kasia Sarna
SPAGHETTI A LA BOLOGNESE 373

Nie pamiętam czy kiedykolwiek w życiu jadłam prawdziwe bolognese. Podejrzewam, że nie, ponieważ będąc dzieckiem (czyli w moich wszystkożerczych latach) odrzucało mnie od wszelkich sosów, zwłaszcza

Kasia Sarna
Lasagne bolognese 215

Klasyka gatunku Oryginalnie wykonana nie ma sobie równych. Co prawda oryginał wiąże się również ze sporą porcją kalorii, dlatego niezbyt często ją przyrządzam, ale zdecydowanie nie

Pasja tworzenia
mix kasz na mleku z bananami na syte śniadanie... 183

Składniki: woda 1 szklanka, mleko 2 szklanki, kasza manna 2 łyżki, kasza kus-kus 4 łyżki, stewia 4 tabletki, masło 1 łyżeczka, sól - szczypta, sok z

W Mojej Kuchni Lubię
Kopytka z kurkami w sosie śmietanowym z winem 217

Cześć ! Kopytka z kurkami w sosie śmietanowym z dodatkiem wina, to zdecydowanie moje sezonowe comfort food. W tym sezonie jakoś nie mogę nacieszyć się kurkami. W

Moja pasja smaku
Fusilli ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem – omnomnom… 188

W dzieciństwie selery kojarzyły mi się zupełnie niekulinarnie. Selerami nazywało się inaczej “obwarzanki” na rajstopach, kiedy te były za duże albo niezbyt dobrze założone i marszczyły

Wiszniówka
Spaghetti „ośmiornica na zielonej plaży” 197

Co dzieci najczęściej bardzo chętnie zjadają? Parówki! Czego nie lubią na swoich talerzach? Zielonych warzyw. Jak sprawić, aby jedno i drugie „pochłaniały” równie ochoczo

Wiszniówka
Szpecle (Spätzle lub Knöpfle) 232

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szpecle to mączne kluseczki wywodzące się z niemieckiej kuchni południowych landów. Spätzle to dłuższe kluseczki, knöpfle są bardziej okrągłe – …

My Blueberry Corner
Spaghetti z pesto bazyliowo- pomidorowym, migdałami 211

Skoro pesto może być z bazylii albo z suszonych pomidorów to zapewne można to połączć. Większość moich ulubionych smaków w jednym miejscu ;-) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia

Proponowane wyszukiwania