końcu wróciłam z zakupów ze świeżymi dorszami więc decyzja zapadła. Postanowiłam przygotować wariant z mieszanką smaków raczej niż dominującym smakiem ryby. Zneutralizowałam go dodając paprykę, dymkę i makaron jajeczny. Zupa jest smaczna i pożywna - z powodzeniem może samodzielnie stanowić lekki obiad czy kolację. Miłośnikom ostrej kuchni polecam doprawienie ulubionym ostrym, azjatyckim sosem
Milion Smakówgości coraz częściej na moim stole. Szukając do czego jeszcze może pasować soczewica poza daniami kuchni azjatyckiej trafiłem na cannelloni. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałem - połączenie warzyw i makaronu, oraz sosu beszamelowego daje naprawdę ciekawy efekt
Milion SmakówBardzo prosty i szybki przepis na pyszny makaron. To przykład tego, że z zaledwie kilku składników można zrobić smaczny obiad, lunch czy kolację. Połączenie niczym nie zaskakuje, bo oliwa, czosnek, pomidory i oliwki pojawiają się razem w niejednym daniu i stanowią nie od dziś dobre połączenie. Tutaj też sprawdzają się świetnie, a dodatek sera z niebieską pleśnią jest dla nich
Milion Smakówłyżeczki soli (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładko :) Następnie dodajemy sól, pieprz. Musicie pesto porządnie posolić, bo pesto słabo doprawione dodane do makaronu może być bez smaku. Przechowujemy w lodówce, wierzch pesto polewamy oliwą
Delicious Titbitszamknięte wyjmujemy. Całość zalewamy winem i dusimy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki. Do sosu dodajemy nie do końca ugotowany makaron i dokładnie mieszając trzymamy na wolnym ogniu jeszcze 3 minuty. Smacznego
Bon Ton Italiapiękny przede mną, bo aż 4 dni wolnego mam! I zamierzam się uczyć! Żeby już zdać to prawko i mieć więcej czasu na blogowanie. Przechodząc do zdjęć : * pyszny, zielony makaron! * uwielbiam awokado * kawa być musi! * pyszne warzywa na kolację * grill rodzinny * bez * uwielbiam konwalie! * róże z jabłek na Światowy Dzień Pieczenia Koniecznie polubcie Babeczki
Magiczne Życie Martyoraz szczyptę cynamonu, który nada zupie przyjemny aromat. W miseczce rozrabiamy w małej ilości wody 1 kisiel wiśniowy. Wlewamy na wrzątek. Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub kluseczkami. Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno
Walijskie Pichceniektórego od czasu do czasu chętnie zaglądamy. Lokalem tym jest pizzeria, której właścicielem zresztą jest Włoch z krwi i kości. W menu owej pizzerii prócz szeregu pizzy i makaronów spotkać można również sałatkę polio. Mój przepis jest odwzorowaniem właśnie tej receptury z tamtejszej karty dań. W sałatce jest wyczuwalny delikatny posmak sosu czosnkowego, jednak każdy zamawiający otrzymuje jego dodatkową porcję
Kuchenne aromatyTradycyjne bolognese w niecodziennej i bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo! Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania Na dużej
Pyry na GazCałość umieszczamy w piekarniku i pieczemy ok 15 minut w temp 200 stopni. Na 3 minuty przed wyciągnięciem z pieca posypujemy danie serem mozzarella oraz bazylią. Najlepiej smakuje z makaronem. Pycha
upichconaoliwy. Do zmiksowanych produktów dodajemy podsmażony szpinak oraz garść startego sera. Podczas całego procesu miksowania dodajemy stopniowo szczyptę soli, pieprzu, oliwę virgin i jogurt naturalny. Można serwować wymieszane z makaronem z dekoracją ze startego sera. Smacznego
upichconagrejpfrut, płatki owsiane z mlekiem Produkt spożywczy Masa porcji (g), każda porcja dostarcza 240 kcal Indeks sytości (%) Krakersy 49 71 Kabanos 74 81 Sernik wiedeński 79 87 Makaron bezjajeczny gotowany 142 90 Pączek 58 97 Orzechy laskowe 38 97 Płatki kukurydziane z mlekiem 173 99 Jabłko 522 106 Ciasto drożdżowe 83 116 Ryż biały gotowany 206 119 Kasza jęczmienna gotowana
Powiedz dietom niemięsna, natomiast jej smażonym odpowiednikiem są klopsy. We Włoszech takie rozróżnienie nie przyjęło się i oba warianty (swoją drogą szalenie popularne, a mniej znane za granicą od pizz i makaronów) naszą to samo szanowne określenie – polpetta. W ojczyźnie Dantego przyrządza się je na mnóstwo sposobów, w tym z ryżem, skorupiakami czy skórką pomarańczy. Oto jeden z wybornych przepisów
Bon Ton ItaliaMakaron gotuję w osolnej wodzie z dodatkiem oleju. Odlewam i przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję posiekany kawałek pora, paprykę, przyprawy i żółty ser. Zapiekamy aż ser się roztopi
prawdziwe jedzenie