bardzo chlapie. Często mieszaj. Tak przygotowany sos może podchodzić wodą na talerzu, więc opcjonalnie zagęść go łyżką mąki rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody/sosu. Podawaj z czym chcesz - z makaronem, do zapiekanki, do mięsa... I obiad gotowy! Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function
Anioszek w kuchnitemperaturę pokojową, powinny dojść w 5 minut. Najlepiej sprawdzić jednego pod koniec pieczenia, przecinając na pół. Nie może być różowy. Pasują do ziemniaczków, ale ja wyjątkowo podałam z makaronem, bo nie miałam ziemniaków, a już nie miałam możliwości pójścia do sklepu, oraz z sosem pomidorowym . Już wcześniej wiedziałam, że dobrze skomponują się z sosem pomidorowym, bo niespełna rok temu
Anioszek w kuchniwstawiamy do piekarnika na 30 min – temp 220 ° C. Brytfannę wyjmujemy z piekarnika, wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem do miękkości składników (ok. 20min). Doprawiamy. Podawać z grubym makaronem lub ugotowanym na sypko ryżem. Kurczak po cygańsku Ten przepis pochodzi z książki: SMACZNEGO
peggiwkuchniwcześniej pora. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę, doprawiając do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Przed końcem gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Jeśli nie macie warzyw i sosu w słoiku możecie użyć: 1 średnią marchewkę - obraną i posiekaną 1 średnią pietruszkę - obraną i posiekaną 1/4 średniego selera - obranego i posiekanego
peggiwkuchnipodlewamy ok ½ szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem lub kaszą. Gulasz z indyka SMACZNEGO
peggiwkuchniczasie dodajemy kapary, możemy dolać łyżeczkę zalewy z kaparów i ewentualnie pietruszkę posiekaną. Dusimy jeszcze przez 5-10 min od czasu do czasu do czasu mieszając. Podajemy z makaronem pappardelle lub innym grubym
Piekielna Kuchnia PatiPyszna kombinacja ze schabu. Uwielbiam tajski sos i tu własnie dodałam go do tej potrawy. A jeszcze w połączeniu z makaronem ryżowym to już niebo w gębie jak to się mówi. Ogólnie danie szybkie i smaczne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSkładniki 300 g makaronu spaghetti 1 brokuł 1 filet z kurczaka 2 łyżki pesto orzechowego olej z orzechów włoskich 1 papryczka pepperoni 5 dkg pestek słonecznika sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Spaghetti orzechowe
czarrna od kuchniwcześniej przygotowanego rożka z papieru do pieczenia, szczelnie zawinąć, żeby czekolada się nie wylała, odciąć czubek rożka (1 mm) i cienkim strumieniem szybko wylewać na zamrożone podłoże. Plastyczny makaron zwinąć formując gniazdko i już :) Porcja: forma do tarty około 18-20 cm Składniki: Kruche ciasto pistacjowe 75 g zmielonych na mączkę pistacji (kilka pistacji pozostawiamy w całości
SzczyptaSmaQprzygotowania pizzy polecam sos pomidorowy z ziołami , który ostatnio przygotowałam i wykorzystałam do dania makaronowego z pappardelle . Niedługo na blogu pojawi się także wersja ostrego sosu do makaronów, pizzy i nie tylko. Buon appetito! Ciasto na pizzę Składniki: 2 łyżeczki drożdży w proszku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli 2 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej
Moja smaczna kuchniaprzyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa od szynki (waga po oczyszczeniu) 500g mięsa z łopatki wieprzowej (waga po oczyszczeniu) 300g słoniny (waga
Karo in the KitchenGotowane i pieczone ziemniaczki, ryż, makaron - i tak od zawsze. Czasem kasza gryczana... Nie ulegaj rutynie, zrób kuskus do obiadu ! Banalnie prosty i gotowy w kilka chwil. Pasuje doskonale do drobiu oraz ryb. A na zimno, staje się daniem na kolację lub do lunch boxu. Składniki: 120 g kuskusu 100 g mrożonej mieszanki - marchew mini z groszkiem pęczek kolendry
kolorowotorcikowoobrać warzywa, poporcjować mięso), a rano nastawić go do gotowania. Rosół będzie spokojnie i delikatnie gotować się, a my zajmiemy się czymś innym. Nie namawiam Was do przygotowywania swojskiego makaronu , choć czasem warto. Tym bardziej, ze można go zrobić znacznie wcześniej i przechowywać wysuszony. Kiedy kuchenne zajęcia już rozplanowane, wtedy pora na przejrzenie zastawy stołowej i sztućców . Jest
Codzienna kuchnia niecodziennapieczarkami. A całość dopełnia śmietankowo- serowy sos. Jak dla mnie pycha. Tylko trzeba pamiętać o dobrym doprawieniu sosu. Myślę, że również będzie smakowała z innymi warzywami czy makaronem a nawet kurczakiem. Następnym razem wypróbuję taką wersję ;-) Zapraszam!!! Składniki: ok. 2 kg. ziemniaków, 400 ml śmietany 30%, 2 serki śmietankowe ( po 100g każdy), 200 g boczku wędzonego
Passion of CookingGęsta zupa z czerwonej soczewicy. Pomimo dodania dużej ilości pomidorów, soczewica dalej pozostaje wyczuwalna. Zupa nie wymaga dodawania makaronu czy ryżu ponieważ jest wystarczająco gęsta. Jednak jeśli chcemy zjeść ją jako samodzielne danie to możemy podać np. z pieczywem. Na zdjęciu z bułeczkami marchewkowymi . SKŁADNIKI / 4 porcje: * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 litr wywaru warzywnego (u mnie wywar warzywny
Mohiella