makarony - 24536 przepisów (strona:1117/1636)

WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 173

dodawałam do tej zupy wcale śmietany, wystarczyła mi sama feta. Zupę rozlewamy do miseczek, przed podaniem posypujemy pokruszonym serem feta i posypujemy obficie koperkiem. Można podawać z ziemniakami, makaronem, ale można również samą, dla mnie sama była najlepsza. Smacznego

Smaczne Zdrowe
MASURIA HOTEL & SPA 168

ilość osób z wykupionym odpowiednim pakietem). BASEN - duży, z cieplutką wodą , brodzikiem oraz jacuzzi oraz akcesoriami  do wodnych zabaw dla najmłodszych takimi jak piłki , rękawki, kamizelki, deski i makarony do pływania. Bezpieczeństwa na basenie pilnuje ratownik, który podobno (nie korzystaliśmy z tej usługi) udziela lekcji pływania.  Strefa (bezpłatna) SAUN   Dobrze wyposażona SIŁOWNIA KLUB MALUCHA - wyposażony klocki, książeczki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Polpette al sugo 201

ułożyć na patelni klosiki, podsmażyć całość, podlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać z makaronem typu spaghetti i chrupiącą świeżą bagietką albo oryginalną ciabattą. Buon appetito

Wino Francja Kuchnia
Pulpeciki drobiowe z cukinią i pomidorami 274

pokrojone pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: cukinia , indyk , pomidory

https:KKuchniaMniam
Sezamowe chipsy z jarmużu 185

jest zalecany dla osób z chorobami tarczycy. Jarmuż można przyrządzić podobnie jak szpinak, czyli podsmażyć lub zblanszować. Poza tym wzbogaci smak sałatek i dań warzywnych z ryżem, kaszą czy makaronem. Dużą sławą cieszą się także chipsy z jarmużu. To zielone warzywo jest również jednym ze składników potrawy kuchni irlandzkiej o nazwie colcannon, ale do tego tematu jeszcze powrócę w osobnym

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego 189

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Co powiecie na zastąpienie makaronu kaszą gryczaną - w prostej zapiekance z mięsem mielonym, pieczarkami i sosem pomidorowym?  Uwierzcie, że połączenie jest rewelacyjne! Zapiekanka posmakuje miłośnikom kaszy oraz tym, którzy za nią nie przepadają. Taka wersja na pewno do nich przemówi, bo d anie jest naprawdę bardzo smaczne i niezwykle

Di gotuje
Rosół drobiowy - ozonowanie żywności 259

zmniejszyć ogień, zdjąć powstałe szumy, dodać liście i ziela angielskie. Gotować na małym ogniu przez kilka godzin. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Podawać gorący z makaronem i posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Do ozonowania produktów na rosół użyłam tego  ozonatora. Podczas gotowania od razu czuć było różnicę – woda była smaczniejsza, mięso pozbawione wszelkich „zapaszków”, które

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bezmięsny obiad 226

Krokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą

NA MOIM TALERZU
Indyk w warzywach 189

przykryć pokrywką i smażyć krótko Prawie miękkie warzywa dodać do usmażonego mięsa i pogotować chwilę razem.              Do takiego dania pasuje ryż lub makaron, u mnie było to danie samodzielne

Proste Potrawy
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 172

warzywną , którą miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet.  Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia smaku i miska kremowej, warzywnej dobroci jest gotowa do spożycia

Grunt to przepis!
Pesto z jarmużu (z pestkami słonecznika) 200

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Idealnie nadaję się do dań z makaronu, warzyw - czy nawet mięsa. Jarmuż ma wiele witamin i składników mineralnych, więc warto włączyć go do swojej diety. 100g jarmużu 1/3 szklanki oliwy (nie co więcej) 20g pestek słonecznika 1 ząbek czosnku 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1/3 łyżeczki soli 1 szczypta pieprzu naturalnego Wszystkie składniki

Di gotuje
Tagliatelle z cukinii ze szparagami i szpinakiem 199

niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji: 160 kcal/11 g białka

greenscarf
Smaki Kuchni Włoskiej - moja encyklopedia o kuchni włoskiej 148

solidne podstawy jak przyrządzić solidny wywar, dobre spaghetti czy pastę z warzyw. Za to jest to kopalnia wiedzy o produktach wykorzystywanych głównie w kuchni włoskiej. Historia makaronu, rodzaje, zastosowanie, dobry przepis na niego, kurcze aż w głowie mi się zakręciło, tak wiele rodzajów, tyle nazw. Dodatkowo informacje co znaczą same nazwy. Rodzaje mięsa, serów, oliwy, ziół, warzyw, owoców, kawy, wina

Blondynka Gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 6.05.2016 r. 209

następujące propozycje: Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli Jajka zapiekane Carpaccio z buraków Pesto z naci marchwi Sałatka ze szparagów białych i zielonych Ryba w zielonej herbacie Pieczona owsianka Makaron z warzywami w pomidorowym sosie Ryż z kurczakiem na zielono Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom akcji za smaczne propozycje :) wszystkich chętnych zapraszam do wspólnego

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania