zrobiłam głównie z lejkowca dętego. Dorzuciłam kurki, podgrzybki i prawdziwki. Nadzienie możemy zrobić dowolne np. z mięsa z rosołu i warzyw Ciasto wałkowałam na dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą o średnicy 10cm. Wydawać by się mogło, że farszu jest dość dużo, ale na tę ilość ciasta w sam raz. Kapusty kiszonej nie gotuję do żadnego farszu
Leśny Zakątekjedno z dań, które lubię przygotowywać na rodzinny obiad. Cóż może być łatwiejszego - gotuję gulasz, smażę chrupiące placki i podaję razem. Powiem więcej, gulasz paprykowy świetnie pasuje również do makaronu, więc z jednego gulaszu można mieć obiad na dwa dni;) Polecam także inne przepisy: placek po węgiersku placek po zbójnicku Gulasz paprykowy i placki po węgiersku Składniki (na 8 porcji
Obiad gotowywsypujemy groszek bez zalewy, podlewamy szklanką wody. 6. Na koniec mąkę rozrabiamy mąkę w małej ilości wody i zagęszczamy sos. 7. Danie podajmy z ryżem lub makaronem. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilapomidorów lub passata pomidorowa. Te produkty mogą być bazą to bardzo wielu potraw i nie wymagają długiej obróbki. Wystarczy dodać trochę warzyw, zioła, przyprawy, do tego kasza/ryż czy makaron i pożywny obiad jest gotowy w oka mgnieniu. Artykuł Pomidorowa potrawka z pieczarkami pochodzi z serwisu Healthycreations - zdrowe odżywianie jest prostsze niż myślisz
Healthycreations.plwody i wlać do zupy. Ponownie zagotować i chwilę jeszcze zostawić na ogniu. Zupę posłodzić według uznania. Zupę owocową podawać (na ciepło lub zimno) z oddzielnie ugotowanym makaronem lub gęstą kaszą manną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa owocowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparybyło u mnie – po przyjściu z kościoła wszyscy zasiadaliśmy do stołu, a Babcia lub Mama przynosiły wazę gorącego domowego rosołu i podawały go ze zrobionym przez siebie makaronem. Jako singielka nie gotowałam drobiowego rosołu , teraz z Moim Bartkiem często go robimy, w końcu jesteśmy Małą Rodziną. Składniki na rosół 1 kurczak o wadze 1,5-2 kg włoszczyzna
niecodziennikparyrosołu, a następnego zjedliśmy je z boczkiem, papryką i cebulką. W obu obiadach małe kluseczki świetnie się sprawdziły, a to danie smakowało na pewno lepiej niż gdybyśmy wykorzystali makaron. Warto więc poświęcić trochę więcej czasu na przygotowanie posiłku, przygotować szpecle z boczkiem i papryką i cieszyć się w pełni domowym obiadem. Składniki na szpecle z boczkiem i papryką Szpecle
niecodziennikparywarstwę sosu beszamelowego, położyć płaty lasagne i posmarować je sosem. Rozłożyć połowę ugotowanych szparagów, polać sosem, na nich ułożyć lasagne i pokryć je sosem beszamelowym. Wyłożyć szparagi, sos, warstwę makaronu i resztę beszamelu. Lasange ze szparagami zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem ) przez 30-35 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Lasagne ze szparagami pochodzi z serwisu
niecodziennikparytermoobiegiem ) przez ok. 60 minut . W czasie pieczenia kilkakrotnie obracać. W razie konieczności dolać trochę ciepłej wody. Ćwiartki kurczaka faszerowane pieczarkami można podawać z ziemniakami, makaronem i dowolną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ćwiartki kurczaka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyprzełożyć z powrotem do garnka. Wlać rozrobiony w połowie szklanki zimnej wody kisiel, zagotować. Zupę owocową ze śliwkami doprawić do smaku cukrem, podawać na ciepło lub zimno np. z makaronem lub gęstą kaszą manną. Można także dodać kwaśną lub słodką śmietanę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa owocowa II pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparypomarańczowy, wsypać skórkę z pomarańczy, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zupę dyniową z pomarańczą można ozdobić kleksami z oleju balsamicznego i podawać z grzankami lub drobnym makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa dyniowa z pomarańczą pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparywlać mleczko kokosowe. Ponownie postawić na ogniu, zagotować. Na koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą. Zupę dyniową z mleczkiem kokosowym podawać z ulubionymi dodatkami – grzankami, groszkiem ptysiowym, makaronem lub prażonymi pestkami dyni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyupływie godziny duszenia, gotować ok. 20 minut – aż papryka zmięknie. Na koniec potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Forszmak lubelski podawać z dodatkiem np. gotowanej kaszy gryczanej, makaronu lub ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Forszmak lubelski pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparysię warzyw i gotować 10-15 minut. Odstawić z ognia, dodać bazylię, zblendować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary