mogli wykorzystać także ugotowany ryż z poprzedniego dnia. Są to lekkie, wegetariańskie obiady dla całej rodziny. Zawsze staram się mieć zapasy suchych produktów w swojej kuchni, takich jak makaron, ryż oraz kasze, dlatego z okazji kwarantanny nie robiłam jakiś szczególnych zakupów. Z ryżu najchętniej wybieram zawierający więcej błonnika ryż brązowy, a także ryż do risotto o krótkich, okrągłych ziarnach
Chilli Czosnek i OliwaKocham kluchy 😍. Każde! Czy to zwykły makaron, czy to kopyta czy też leniwe. I na słodko i na wytrawnie. Mogłabym je jeść na okrągło, tylko wtedy nie wiem co na to powiedziałaby moja waga ? 😃 Tym razem zapraszam Was na kopytka z burakami. To klasyczne kopytka do których dodałam po prostu buraki. Ich smak zmienił się bardzo delikatnie, natomiast uzyskały
Kulinarne przygody GatityDzisiaj podsuwam Wam pomysł na szybki obiad który może być nawet na dwa dni, a można cześć zamrozić lub na drugi dzień podać np. z makaronem jako łazanki. Składniki na 4 osoby: 1 mała główka młodej kapusty pół pętka kiełbasy mogą też być kawałki boczki, mięsa, pieczeni itp. 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju 1/2 pęczka koperku 4 ziarnka ziela
Gotowanie...to proste !czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros (może być też kebab lub przyprawa do kurczaka) 1 jajko 1,5 szklanki płatków śniadaniowych
Kulinarne S.O.S.czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros (może być też kebab lub przyprawa do kurczaka) 1 jajko 1,5 szklanki płatków śniadaniowych
Kulinarny S.O.S.kotlety mielone. I wiecie co? Smakują wszystkim, nawet dzieciom i zatwardziałym mięsożercom Robiliście zapasy? Ja przyznam się, że może nie za duże, ale mam kilka toreb z mąką i makaronem A ciecierzycę miałam od dawna, tylko jakoś tak nie po drodze nam się układało. Ponieważ niebawem (mam nadzieję), planuję mały remont kuchni, staram się opróżniać różne jedzeniowe schowki i wykańczać
Mieszam w GarnkuKONSERWY PRZECHOWYWAĆ W CIEMNYM CHŁODNYM MIEJSCU. ZAKONSERWOWANE W TEN SPOSÓB PRZETRWAJĄ KILKA MIESIĘCY A NAWET LATA. SERWOWAĆ PODGRZANA Z MAKARONEM, RYŻEM LUB ZIEMNIAKAMI. SMACZNEGO
Pani M - kuchnia smakowitaMACE. NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ JE NA ROZGRZANYM OLEJU. USMAŻONE PULPETY PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA Z SOSEM I DUSIĆ RAZEM, POD PRZYKRYCIEM, 15 MINUT. GOTOWE PODAWAĆ POSYPANE KOPERKIEM, Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW, MAKARONU LUB RYZU. SMACZNEGO
Pani M - kuchnia smakowitaMąkę ziemniaczaną mieszamy z 3 łyżkami wody i wlewamy do sosu, aby go zagęścić. Gdy sos jest gotowy, można wyjąć mięso z folii, pokroić i podawać najlepiej z kaszą, makaronem lub ziemniakami. Smacznego
Prosto z Kotłamozzarelli. 12. Zwijamy szczelnie roladki i spinamy wykałaczkami. 13. Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. 14. Pieczemy 45 minut w temperaturze 190℃. Roladki można podawać z makaronem, ryżem lub z ziemniakami. Doskonale pasować będą też kopytka lub włoskie gnocchi :) Smacznego
Prosto z KotłaDoprowadzamy do wrzenia. 9. Całość dusimy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, czyli do czasu, aż warzywa będą miękkie. Leczo można podawać z makaronem lub ryżem, ale równie dobrze można je jeść bez dodatków :) Smacznego
Prosto z Kotłamożna zagęścić bardziej lub mniej, dlatego w czasie wlewania mieszamy i kontrolujemy gęstość sosu. 13. Podgrzewamy, mieszając ok 1-2 minuty. Podajemy z białym lub brązowym ryżem, albo z makaronem chińskim sojowym, pszennym lub ryżowym. Danie po wierzchu można posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi i świeżą kolendrą. Smacznego
Prosto z Kotłapiekarniku u mnie w pikantnej, mocno przyprawionej wersji. Soczyste i mocno pomidorowe. Nieco lżejsza wersja bez dodatkowego tłuszczu i stania przy patelni czy garnku. Do podania z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Składniki Na klopsiki: 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 ząbki czosnku 1/4 papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 słodkiej papryki
Krylowa Kuchniaboczkiem lub posypane cukrem. Ja preferuję wersję wytrawną, najlepiej odsmażone na masełku na złoto. Moja córeczka odziedziczyła po mnie "kluskowy apetyt", więc zajada się wszelkiego rodzaju kluchami, pierogami i makaronami. Hania ma zaledwie dwa i pół roku, ale już z wielką chęcią pomaga mi w kuchni. 1.5 kg ziemniaków 2 szklanki mąki krupczatki (poj. szklanki 250 ml) + do podsypywania
Krylowa Kuchniadbającym o linię, ponieważ jego kremowa konsystencja jest zasługą naturalnego serka, a nie tłustej śmietany, no i nie trzeba zagęszczać go mąką, bo jest wystarczająco gęsty . Danie podałam z makaronem (a jakże, przecież je uwielbiam), ale równie dobrze będzie smakować z ryżem czy z ziemniaczanym puree. I jeszcze jedno, z chęcią danie zjedzą również dzieci, bo sos jest łagodny
Krylowa Kuchnia