nadal zima. Część wchłonęliśmy, część zawekowaliśmy. Jarzynowa z burakami wyszła baaaardzo spoko. Jeżeli lubicie barszcz i zajadacie się zupami, zróbcie koniecznie. Za jakiś czas wyczaruję może podobną z makaronem. Składniki: 1,5 l wody 300 ml zakwasu z buraków 3 ziemniaki 2 buraki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki pół małego selera 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka
KardamonovyKlasyczne, znowu bez udziwnień. Można je jeść z czymś, można i bez niczego. Mogą być postawą makaronu, sosu, dodatkiem do kasz, mięs, pieczywa, co Wam tylko przyjdzie do głowy. Dobór ziół – dowolny. Bawcie się. I jeszcze jedno, kolejność smażenia warzyw pozostawiam Wam. Niektórzy smażą najpierw cebulę z czosnkiem, potem dodają pieczarki. Ja robię odwrotnie. A jakoś tak. Składniki
KardamonovyPyszna i prosta. Wiecie z czym ją zjedliśmy? Z makaronem z suszonymi pomidorami i oliwkami. Miskę z surówką postawiłam na stole bez przekonania. I tyle ją widzieli. Składniki: 1 biała część pora pół puszki kukurydzy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól pieprz Pora dokładnie myjemy i kroimy w cienkie półplasterki, wrzucamy do miski. Dodajemy
Kardamonovywersja fasolowej bardzo przypominała mi w smaku minestrone. W sumie jakbym dodała do niej jakiś makaron i sypnęła parmezanem można by ją tak nazwać. W tym czasie w lodówce mieliśmy fasolową od babci. Smaki tak różne, jak różne mogą być pokolenia. Obie zupy jednak były w dechę. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego pół szklanki fasoli 2 małe marchewki
Kardamonovyktórych głównym składnikiem był kurczak i seler naciowy. Poszperałam, pomyślałam i jest. I tak na dobrą sprawę można tutaj kombinować do woli: kurczaka zastąpić indykiem, ryż kaszą lub makaronem, żurawinę rodzynkami, zrezygnować z majonezu, dodać por i co tylko chcecie. Zresztą, co ja Wam tutaj – sami wiecie co lubicie najbardziej. A co do przyprawy do gyrosa, można dostać
KardamonovyPrzyspieszam obecnie z zaległymi przepisami, których jeszcze parę mam w zapasie, bo od grudnia zacznie się publikacja świątecznych potraw. Tak, w sobotę mam grzybową i makaron z makiem. Takie życie. A może jakieś śledzie lub pasztet, zobaczymy. Obecna „potrawa” była dodatkiem do pieczonego łososia jurajskiego. I już, oto cała historia. Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur pęczek koperku pęczek
Kardamonovycoś poszło nie tak, więc zaczęłam czytać o nich w internetach. I natknęłam się na przepisy z kostkami z kaszy manny. Wczoraj je zrobiłam. To świetna alternatywa dla ziemniaków, makaronów i ryżów. Fajna odmiana. Ps. Resztę jaka mi została, zjadłam z mlekiem. Pyyyycha. Składniki: 2,5 szklanki wody 1 szklanka kaszy manny sól Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy
Kardamonovywszystko smażymy bez pokrywki powoli około 10 minut (do zgęstnienia sosu) – passata lubi być porządnie przesmażona. Na koniec sos doprawiamy solą i pieprzem. Artykuł Podstawowy sos pomidorowy do makaronu pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyczasu mieszamy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie trochę wody. Przed podaniem można dodać do pulpetów parę liści bazylii. Tego typu pulpety można jeść z różnymi dodatkami. Z makaronem, ziemniakami (od razu przypomniała mi się szkolna stołówka sprzed 30 lat), kaszą. Ja najbardziej jednak lubię z ciemnym ryżem. Polecam też do nich (poza wcześniej wspomnianą kapustą kiszoną) surówki z dodatkiem
Kardamonovymordowania kapusty. Jeżeli lubicie kaszę, spróbujcie takiej opcji. Jest na pewno zdrowsza od oryginalnej. Kasza, wiadomo… Jeżeli chodzi o sos do gołąbków, wykorzystałam przepis na sos pomidorowy do makaronu , ale nie dodałam do niego oregano. Składniki: 750 g mielonego mięsa z indyka pół szklanki suchego białego ryżu pół kapusty włoskiej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka poszatkowanej
Kardamonovybardzo smaczny. Do sosu używamy oliwy z oliwek i odrobiny octu jabłkowego, jednak możecie go pominąć jeśli będzie miał dla Was zbyt intensywny smak. Sprawdź przepis na Sałatka z makaronem, kalafiorem i cukinią Składniki (na jedną porcję) garść miksu sałat 10o g piersi z kurczaka 1 kromka pieczywa razowego 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 100g cukini szczypta oregano
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warzywami. Usmażone i ostudzone kotlety nadają się do mrożenia. Dodatki do obiadu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na obiad… Fasolka po bretońsku Kalafiorowy MÓZG Makaron z owocami morza Kurczak w sosie barbecue
Kulinarny S.O.S.rybny, cukier, sól. Zagotuj, zmniejsz temperaturę i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw w razie potrzeby solą i sokiem z limonki. Podawaj z ryżem, pieczywem lub makaronem. Jeśli spodobał Ci się mój przepis proszę daj mi znać w komentarzu. Napisz również jakie dania, smaki chciałbyś zobaczyć na moim blogu. Z pewnością, mnóstwo wspaniałych dań, znajdziesz również na grupie
RafalCookminuty na ogarnięcie mieszkania Jeśli szukasz kontrastowej kolorystycznie pasty, to polecam Ci wegańskie pesto bazyliowe . Z czym jeść pesto z suszonych pomidorów? Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronu lub smarowidło do pieczywa. Ostatnio nawet upiekłem sobie chlebek z tym pesto… To była prawdziwa petarda! Domowe bułki pszenne , podpłomyki z patelni , czy krakersy bezglutenowe … Wszystko z czerwonym pesto
BlendmanSuper pyszna i prosta do zrobienia sałatka z makaronem tortellini. Składniki oraz sposób przygotowania: 2 opakowania tortellini z szynką (dostępne w biedronce) ugotować – nie rozgotować! puszka kukurydzy 5 ogórków gruntowych-kosteczka 5 pomidorów-kosteczka koperek, pietruszka-posiekać sól, pieprz – wg. uznania 2-3 łyżki majonezu Wszystko wrzucić do miski wymieszać i gotowe. Autor przepisu: Magda Matejko Artykuł Szybka
Wasze Przepisy