zupę minestrone, również popularną we Francji, komponują ją głównie warzywa, w poniższym przepisie są nimi marchewka, cukinia, seler naciowy, pomidor i ziemniaki, a uzupełnia je na ogół ryż lub makaron, w tym przepisie jest to kasza jęczmienna perłowa. Przygotowanie :20 min. Gotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób: ● 4 marchewki ● 3 ziemniaki ● 2 cukinie ● 1 gałązka
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaHALLOUMI SAŁATKA WARZYWNA W MUSZLACH MAKARONOWYCH KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI I SEZAMOWYM DRESSINGIEM SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ Sałatka z bobu i groszku z parmezanem: – rześkość lata o każdej porze roku – sekret
globuskulinarnycukru, dobrej jakości tłuszcze – przede wszystkim oleje pochodzenia roślinnego. Na liście produktów zakazanych znajdują się np.: żywność wysoko przetworzona, miód i cukier, słodzone przetwory mleczne, mąka pszenna, ryż, biały makaron. Warto także pamiętać, że poziom cukru może podnosić obróbka żywności. Gotowane ziemniaki, dynia czy bób charakteryzują się wysokim indeksem glikemicznym, dlatego należy zachować szczególną ostrożność. Skorzystaj ze wsparcia dietetyka Dieta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kalafiora – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Kalafior buffalo wings Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 45 minut Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 2 łyżki mąki pszennej (lub wersja bezglutenowa) 1,5 łyżki sosu Tabasco
nietylkopasta.plząbki czosnku 1 cebula oliwa z oliwek 8 sztuk czarnych oliwek 1 łyżeczka kaparów puszka pomidorów krajanych lub 4-5 podłużnych świeżych pomidorów papryczka chili parmezan ( wegetarianie) oraz ugotowany makaron ( u mnie pełnoziarnisty ryżowy) Przygotowanie: Bakłażana pokrój w dość dużą kostkę. Obsmaż na suchej patelni. Kiedy będzie zrumieniony dodaj oliwę i pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Duś
AZgotuj!makrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela. Na których wspólnie gotowaliśmy i rozmawialiśmy właśnie o makreli. #MAKRELA jest: SMACZNA: świetnie smakuje w sałatce, z makaronem, w daniach z pieca czy z grilla ZRÓWNOWAŻONA: makrela uzyskuje dobre noty w zakresie wpływu na emisję CO2. ZDROWA: w makreli jest całe morze omega-3 W SUPERCENIE: można kupić
Niezły Młynekmakrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela. Na których wspólnie gotowaliśmy i rozmawialiśmy właśnie o makreli. #MAKRELA jest: SMACZNA: świetnie smakuje w sałatce, z makaronem, w daniach z pieca czy z grilla ZRÓWNOWAŻONA: makrela uzyskuje dobre noty w zakresie wpływu na emisję CO2. ZDROWA: w makreli jest całe morze omega-3 W SUPERCENIE: można kupić
Niezły Młyneksmakuje pysznie podane jako danie główne na przykład z pieczywem lub z ryżem. Jest również fajnym dodatkiem do mięs takich jak kurczak czy mięso mielone, grillowanego sera oraz makaronu. Jeśli lubisz dania z bakłażana to może zainteresują Cię także poniższe propozycje na: Sałatkę z bakłażana i ciecierzycy Caponat ę Tatara z pieczonych warzyw Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog
MeCooksZobaczyliśmy wiele super miejsc i wypiliśmy dożo Aperola oraz wina. Na sam koniec pojechaliśmy na zakupy spożywcze, tak aby się zaopatrzyć w mąkę do pizzy, mieszanki drożdży do pizzy, makarony, wino, oraz sery. Ruszyliśmy na Austrię i tu zrobiliśmy mały przystanek. Klagenfurt Tutaj mieliśmy największe zaskoczenie. Miasto jest piękne i byliśmy tylko godzinę, ponieważ chcieliśmy
Niezły MłynekZobaczyliśmy wiele super miejsc i wypiliśmy dożo Aperola oraz wina. Na sam koniec pojechaliśmy na zakupy spożywcze, tak aby się zaopatrzyć w mąkę do pizzy, mieszanki drożdży do pizzy, makarony, wino, oraz sery. Ruszyliśmy na Austrię i tu zrobiliśmy mały przystanek. Klagenfurt Tutaj mieliśmy największe zaskoczenie. Miasto jest piękne i byliśmy tylko godzinę, ponieważ chcieliśmy
Niezły Młynekgrzania. Do potrawy dodać śmietanę oraz musztardę i dobrze wymieszać. Całość ponownie zagotować i jak tylko potrawa się zagotuje zdjąć ją z grzania. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Przed podaniem posypać natka pietruszki. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitapucharkach Szarlotka tatrzańska, czyli szarlotka spod samiuśkich Tater Strudel jabłkowy Szarlotka z bezą i orzechami Szarlotka sypana Jabłka w cieście Placuszki z jabłkami Jabłkowe pagórki Zupa jabłkowa z makaronem Bursztynowa szarlotka Deser a'la szarlotka z kremem Mini-jabłeczniki Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym Składniki: 6 średnich jabłek o słodko-winnym smaku 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miodu
Obiad gotowy