makaron - 33044 przepisów (strona:1344/2203)

Zupa szczawiowa 43

doprawimy solą, pieprzem, mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut. Przed podaniem zabielamy śmietaną. Podajemy z pokrojonymi w mniejsze kawałki jajkami. Podobne przepisy: Zupa szczawiowa Zupa szczawiowa z jajkami i makaronem Artykuł Zupa szczawiowa pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Raita – indyjski sos jogurtowy z ogórkami 53

tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie

Kardamonovy
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami 39

jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie na kwaśne

Kardamonovy
Sałatka z młodej cukinii z miętą i fetą 38

jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie na kwaśne

Kardamonovy
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym 40

czasu mieszamy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie trochę wody. Przed podaniem można dodać do pulpetów parę liści bazylii. Tego typu pulpety można jeść z różnymi dodatkami. Z makaronem, ziemniakami (od razu przypomniała mi się szkolna stołówka sprzed 30 lat), kaszą. Ja najbardziej jednak lubię z ciemnym ryżem. Polecam też do nich (poza wcześniej wspomnianą kapustą kiszoną) surówki z dodatkiem

Kardamonovy
Gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą 36

mordowania kapusty. Jeżeli lubicie kaszę, spróbujcie takiej opcji. Jest na pewno zdrowsza od oryginalnej. Kasza, wiadomo… Jeżeli chodzi o sos do gołąbków, wykorzystałam przepis na sos pomidorowy do makaronu , ale nie dodałam do niego oregano. Składniki: 750 g mielonego mięsa z indyka pół szklanki suchego białego ryżu pół kapusty włoskiej 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Kardamonovy
Pesto z suszonych pomidorów i czosnku niedźwiedziego 31

kuchni. Parę lat temu spróbowałam pesto z czosnku niedźwiedziego w Chacie nad Wisłokiem, u Moniki i Piotrka. Przepadłam. Ich domowe pesto, właśnie z tego czosnku, w połączeniu z domowym makaronem i dobrej jakości twardym serem…. p o e z j a. Jak tylko nadarzyła się okazja, żeby je u nich kupić, kupiłam. Kupiłam raz i drugi. Kupię i piąty

Kardamonovy
Surówka z marchewki i jabłka 28

parze, będą lekkostrawne surówki. W sumie dobrze, bo to jednak sięganie po klasyki kuchni polskiej, do których od paru miesięcy i tak wracam. Pojawią się też normalne przepisy. Będą makarony i placki, które wątrobie zdecydowanie nie służą, będzie wszystko, ale jednak z naciskiem na potrawy dla My. Od paru tygodni siedzę i komponuję przepisy. Internet średnio pomaga, bo nawet

Kardamonovy
Krem z brokułów z grzankami i parmezanem 39

wrzucę na bloga przepis na nią. Co do dodatków, grzanki zawsze najlepiej sprawdzają się w kremach, tutaj nie ma co dyskutować. Chociaż przyznam się Wam, że swego czasu dodałam makaron do bardzo gęstej pomidorowej i też bardzo dobrze się spisał. Ale do kremów z groszkami i innymi brokułami chyba jednak faktycznie grzanki będą lepszą opcją. Lub groszek ptysiowy. Ja jakoś

Kardamonovy
Sałatka z burakami, kuskusem i fetą 36

Parę dni temu robiłam barszcz czerwony. I znowu z rozpędu upiekłam za dużo buraków. Normalnie ludzie gotują zawsze za dużo makaronu, ja piekę zawsze za dużo buraków. Dacie wiarę, że wczoraj zrobiłam to samo? Dziś mam w planie ugotować kolejny barszcz, buraki już ugotowane. Muszę znowu pomyśleć jak wykorzystać te, które mi zostaną. Pewnie znowu wylądują w jakiejś sałatce albo

Kardamonovy
Pieczona pierś z indyka do kanapek 45

jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie na kwaśne

Kardamonovy
Bitki z indyka z marchewką i koperkiem 49

zupełnie tego nie żałuję. Użyłam też z czosnku suszonego, a nie świeżego, na próbę tak naprawdę. Wy dajcie taki jaki macie pod ręką. Dodatki do obiadu? Ziemniaki, ryż, nawet makaron byłby dla mnie spoko. Tym razem wygrały jednak kluski kładzione. Od nie wiem ilu miesięcy zbieram się do napisania postu o nich. Myślałam, że w końcu zrobię porządne zdjęcie

Kardamonovy
Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami 50

był zwykłym białym (albo bastmati… już w sumie nie pamiętam). Normalnie użyłabym jakiegoś ciemnego, ale wykańczam powoli zapasy kuchenne, które nakupowaliśmy do diety wątrobowej. Wiecie, jasne mąki, klasyczne makarony, ryże i inne drobne kasze. Tuńczyk? U mnie, jak zwykle, kawałki w oleju. Kawałki w sosie własnym średnio mnie rajcują, nie mówiąc już o tym rozdrobnionym. Wy dajce, jaki lubicie

Kardamonovy
Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą 39

jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie na kwaśne

Kardamonovy
Sos z awokado i fety 45

jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można pozwolić sobie na kwaśne

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania