pierwszym z serii testów - do mojego kurczaka z cukinią użyłam przyprawy Knorr, sosu włoskiego z suszonymi pomidorami. Oczywiście możecie zastąpić ją domową mieszanką przypraw. Taki sos będzie idealny do makaronu, ryżu czy ziemniaków. Smacznego:) 500 g piersi z kurczaka, mała papryka, mała cukinia, cebula, 2 ząbki czosnku, ok. 2 szklanek bulionu drobiowego, kilka łyżek słodkiej śmietanki (do smaku), kilka łyżek
Lekcje w kuchniSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na pół z jogurtem sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchniBardzo smaczna i zarazem lekka propozycja obiadu na gorące letnie dni.… Czytaj dalej Makaron agilo oilo
Pij soki wyciskanemarchewka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej Szczypta kurkumy Szczypta papryki ostrej Szczypta imbiru w proszku 1 łyżka oliwy Sól, pieprz + ugotowany makaron, ryż, kasza Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Kroimy na 4-6 kawałków. Marchewkę dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Układamy
CzarnawisienkaDanie obiadowe na co najmniej 2 dni. Łatwe do odgrzania bez zbędnego czekania.… Czytaj dalej Makaron a’la pollo pomodoro z parmezanem
Pij soki wyciskaneSpaghetti ulubione przez wielu z zieloną papryką i fasolką szparagową - może być mrożona, to obiad doskonały na wiosenne dni. Popróbujcie i napiszcie potem jak smakowało? lubicie takie zielone dania? Makaron wiosennie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 30 g grzybów suszonych 250 g pieczarek 80 g soczewicy zielonej 1 pietruszka 100 g selera 1-2 marchewki 1/2 pora 1/2 szklanki mleka sól, pieprz makaron do podania Przygotowanie: … Czytaj dalej Pożywna grzybowa
czarrna od kuchniciepło bywa, data zobowiązuje. A u mnie całkiem lekki obiad. Jak zamiast boczku dodać by chudej szynki to byłoby jeszcze lżej, jak kto woli. Zapraszam na pyszny obiad. Zapiekany makaron z kalafiorem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzpecle (Spätzle) są potrawą kuchni niemieckiej, mogą być dodatkiem do zup zamiast makaronu lub podawane z np. serem, boczkiem, kiszoną kapustą stanowić główną część dania. Najłatwiej je przygotować przy użyciu specjalnej tarki ale bardzo dobrze radzi sobie także zwykła łyżka cedzakowa, przez którą przeciska się ciasto do wrzącej wody. Po ugotowaniu szpecle koniecznie trzeba przelać zimną wodą, żeby się
niecodziennikparyMuszle conchiglioni faszerowane brokułem z boczkiem i zapieczone w sosie z sera pleśniowego , to jeden z tych pomysłów, które powstały podczas przeglądu zawartości szafek kuchennych. Tym razem wyjęliśmy makaron i połączyliśmy go z pozostałymi składnikami tworząc pyszne, słone danie na ciepło. Podczas gotowania muszelek uważaliśmy, aby woda nie wrzała, dzięki czemu prawie wszystkie nadawały się do faszerowania i zapiekania
niecodziennikparyobecnej sytuacji, gdy siedzimy w domu z dziećmi czy to jest home office nie mamy głowy na wymyślanie obiadu, dlatego zawsze sprawdzają się szybkie przepisy :) Makaron raczej macie, do tego brokuł, cebula może być boczek, twaróg lub feta i jest szybki i pyszny obiad :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldobecnej sytuacji, gdy siedzimy w domu z dziećmi czy to jest home office nie mamy głowy na wymyślanie obiadu, dlatego zawsze sprawdzają się szybkie przepisy :) Makaron raczej macie, do tego brokuł, cebula może być boczek, twaróg lub feta i jest szybki i pyszny obiad :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1/2 cukinii 1 garść grzybów mun kilka pieczarek 1 cebula 1/2 marchewki 1 łyżka mąki ziemniaczanej makaron ryżowy sos sojowy sos … Czytaj dalej Potrawka orientalna
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 200 g drobnego makaronu 100 g groszku konserwowego 1 puszka tuńczyka 3-4 kiszone ogórki kawałek pora 2 jajka po pół kubeczka jogurtu naturalnego i skyru 1 łyżeczka musztardy … Czytaj dalej Makaronowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniTortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu Na dużą patelnię dodajemy śmietankę, ser i przyprawy - podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera Do sosu wrzucamy warzywa i mieszamy Odcedzony makaron dodajemy na patelnię - całość delikatnie mieszamy i danie gotowe
Alutka-Gotuje