wieprzowiną na azjatycką nutę Podobna historia ma się tego bulionu z wieprzowiną... Niby taka prosta. Zwyczajna. A jednak niezwyczajność na podniebiuniu zostawia... Dziwna historia z tą zupką, bo oglądając Ramen w TV, nie udało mi się usiedzieć na miejscu. Tak jakby nudle same chciały się zjeść :) Jest pyszna i lekka i zostawia(...)kokosowego 1 łyżka przyprawy pięciu smaków 1 papryczka chili szczypta chili cayenne 4-5 cm pora 1 marchewka/pietruszka i kawałek selera 1 cebulka szczypiorkowa 1 opakowanie makaronu chińskiego Vermicelli szczypta soli Przygotowanie: Mięsko posiekać w bardzo drobne paseczki. Posypać przyprawami (sól + pięć smaków+ chili cayenne ). Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złoto cebulkę z papryczką oraz
Lajtkraft food intoleranceW dzisiejszym zabieganym świecie doceniamy różne produkty, które ułatwiają nam życie na co dzień. Do takich produktów należą między innymi artykuły spożywcze, półprodukty czy też gotowe
Kulinarne przygody GatityTo jedno z tych dań, które ma chyba tyle samo zwolenników, jak i przeciwników. Jedni powiedzą, że zupka to chemia. Tu się zgodzę, ale wychodzę też
Fabryka pomysłówkulinarne ? Ja osobiście pokochałam kuchnię chińską i tajską, uwielbiam ten smak i aromat. Ostatnio dużo eksperymentuję w tych "klimatach" i tym samym dzisiaj chciałabym zaprosić Was na moją chińską zupę. Zupa ta, to połączenie ostrości z kwaśnością - imbir, chilli, sos sojowy, pędy bambusa i grzybki mun, wszystko to sprawi, że zupa ta jest idealna. Rozgrzeje i nasyci każdego(...)bulionem, dodajemy pokrojone grzybki oraz wodę z ich moczenia, całość doprawiamy koncentratem oraz solą i pieprzem jeżeli jest taka potrzeba. Zupkę możemy zagęścić mąką kukurydzianą (u mnie bez zagęszczania), Wszystko gotujemy razem przez około 10 minut. Można podawać z makaronem ryżowym. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkichiński. Zresztą dziewczyny wiedzą gdzie można jeść, a gdzie nie. My jako niezbyt zaawansowani spożywacze chińszczyzny zdaliśmy się na dziewczyny i kazaliśmy im zamawiać. Więc na stół wjechała tradycyjna chińska potrawa: 火锅. Jeśli nie jesteście zbyt biegli w czytaniu "krzaczków" to podpowiem. Czyta się to: huǒguō. Ewentualnie, jeśli nadal macie problemy to można to nazwać(...)straciłem kontrolę nad pamięcią. Wiem, że na pewno były bardzo cienko pokrojone plastry wołowiny, krewetki, dwie wersje tofu, ziemniaki pokrojone w plastry, mnóstwo różnych sosów (mniej lub bardziej pikantnych), makaron sojowy (bądź podobny) i właśnie kapusta pekińska. A owego hot pota je się następująco: każdy bierze sobie co tam chce z tego dodatkowego stolika i wrzuca do tego jednego wspólnego
Marder&Marder Manufactureblogu zupy Marwita, moim zdaniem są idealne na wyjazdy. Nie trzeba ich nawet podgrzewać, można pić prosto z kubeczka (link) . Nie muszę chyba pisać, że nie warto kupować zupek chińskich i tych w proszku :) Owoce - koniecznie zaopatrz się w banany, mandarynki i jabłka - to błyskawiczna przekąska, idealna na podróż czy szybkie drugie śniadanie przed zwiedzaniem. Serek wiejski - otwierasz wieczko(...)cytrynę - dodaję do wody marchewki - przegryzam miedzy posiłkami bób - wiadomo, gotuję i jem bez opamiętania :) kalafiora i batata - po prostu ugotuję pomidory - do kanapek owoce jako przekąska Dodatkowo ryż, makaron, kasza jaglana, chleb razowy, mnóstwo wody w butelkach i kawa. Większość przywiozłam ze sobą w torbie termicznej. Mam też nieograniczony dostęp do kuchni i naczyń, dlatego z przygotowaniem posiłku
Powiedz dietom nie