garach lub kto lubi stać przy garach. Mięso mielone jest właśnie takim produktem, z którym możemy zrobić ekspresowe danie. A połączenie go z sosem pomidorowym jest idealne ;) Składniki na 3 porcje: 200 gram makaronu spaghetti z dodatkiem suszonych pomidorów 500 gram mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 100-200 ml sosu chili lub słodko kwaśny(...)makaron z dodatkiem soli. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mielone mięso. Smażymy tak długo, aż woda odparuje całkowicie, a mięso zmieni kolor. U mnie ok 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz sos chili, dużo świeżej posiekanej bazylii
Życie zaczyna się w kuchniLubicie suszone pomidory? (bo o makaron nawet nie pytam ;-)). Ja uwielbiam! W tym daniu nadają raczej główną nutę smakową. Pomimo swej kaloryczności sos jest warty 'grzechu'. Bez dokładki się nie obędzie! W temperaturze pokojowej lub schłodzony bardzo fajnie tężenie, w związku z tym można go z powodzeniem użyć także do smarowania kanapek. Składniki (na ok. 3 porcje) -1 op. sera(...)pokroić w kawałki, dodać do śmietany. Mieszać aż do roztopienia. Pomidory pokroić w drobne kawałeczki. Dodać do reszty, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polewać ciepłym sosem. Smacznego
Zielona Kuchniadodającego energii. Postawiłam na kolory jesieni! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Sos: 250 g fileta z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa 1 biała cebula ½ czerwonej papryki 1 batat ½ cukinii (bez skórki) 6 brukselek 7 pieczarek 1 ząbek czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 150 g makaronu spaghetti Lubella 1 duży arkusz ciasta francuskiego(...)Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Spaghetti gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Mieszamy z przygotowanym sosem. Odcedzamy. Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty o wymiarach 25x15 cm. Na każdym płacie na połowie rozkładamy starty na drobnych oczkach ser, następnie spaghetti. Na wierzchu rozkładamy kolejną warstwę sera
VioletoweKucharzenieszklanka makaronu kolorowego rurki -puszka tuńczyka w oleju -pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju i ziołach -5-6 oliwek zielonych -2 ząbki czosnku -torebka sosu greckiego lub winegret podstawowy -sól, pieprz do smaku Makaron ugotować i wystudzić. Pokroić w grubsze krążki. Tuńczyka odsączyć z oleju, pomidory pokroić w paseczki, oliwki i czosnek w cienkie plasterki. Sos grecki przygotować zgodnie
Kulinarne przemysleniaprzykryciem na 5 minut. Liście jarmużu kroimy, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Musztardę mieszamy z oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. W misce umieszczamy makaron, brokuła i jarmuż. Dodajemy sos musztardowy i mieszamy. Wierzch posypujemy nasionami konopi, algami i płatkami kasztanowymi. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiususzonych grzybów 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka śmietanki kremówki 1,5 łyżki mąki pszennej 1 cebula 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) 100 g makaronu łazanek Wykonanie Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry wody – w czasie gotowania się bulionu i tak część się wygotuje. Jarzyny obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy czosnek
Raj dla Podniebieniatartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy
R'n'G Kitchenpokroiłem w kostkę. Obrałem czosnek, zeszkliłem go na patelni na oliwie. Dodałem pokrojone borowiki, podsmażyłem je przez 3 minuty, dodałem posiekany szczypior i pomidory, lekko posoliłem. Ugotowałem makaron. Przełożyłem na patelnię z sosem, doprawiłem pieprzem i chwilę podsmażyłem na dużym ogniu. Podałem na gorąco, posypując startym parmezanem
R'n'G KitchenPrzykryć i po kilku minutach gotowania zdjąć pokrywkę. Muszle wyłowić łyżką cedzakową, odrzucić wszystkie zamknięte. Pozostały wywar lekko zredukować na małym ogniu i doprawić ewentualnie. Ugotowany makaron odcedzić i wrzucić do sosu, dodać odcedzone vongole, natkę pietruszki i całość wymieszać. Podawać na gorąco
wyzwania kuchennezłoty kolor, dodajemy szpinak. Gdy szpinak się skurczy wrzucamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po 3 minutach dodajemy śmietanę lub jogurt i doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odecedzamy i mieszamy z sosem
Czarnawisienkakremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach i pojemnikach do tego przeznaczonych. Na pewno nie zaleca
Między kuchnią a pokojemPieczone warzywa, sałatki, makarony często proszą się o sos podbijający ich smak. Jednym z nich jest tzatziki. Nie trzeba być mięsożercą, by się nim zajadać. Czas obalić mit, jakoby smakował wyśmienicie tylko z udkiem kurczaka. Spróbujcie polać nim warzywa surowe lub pieczone. Smakuje??? Czas też, by przyrządzić go z cukinią zamiast ogórka, bo tego ostatniego sezonowo brak. Dla mnie
Jeść, by żyć w zdrowiuPomysł na szybkie klopsy w sosie pomidorowym, z ciecierzycą i makaronem soba. 2 duże porcje (3 małe): 150 g makaronu soba 300 g drobiowego mięsa mielonego 200 g ciecierzycy konserwowej 400 g pomidorów krojonych z puszki lub przecieru pomidorowego 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki płatków gryczanych lub mąki gryczanej przyprawy: sól, kolendra mielona, kumin Makaron gotujemy. Mięso doprawiamy, mieszamy
KucharzycaLudzie tez mają Rodziny, coś tu nie halo jest Panie Prezesie. Jak sprawiedliwie, to wszystkim: lekarze, policjanci, strażacy. Dobra koniec polityki. Smacznie było, cześć. Składniki: makaron gniazdka nitki 1 słoik sosu do spaghetti ORZECH 400 g mielonego karczku 2 łyżki kaszy manny 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej 1 plaska łyżeczka listków świeżego tymianku Sól i pieprz
Gosia gotujeopakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi pieczarkami. Następnie zaciągnąć śmietanką, przyprawić do smaku, dodać odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i zagotować. Makaron rozłożyć na talerze , polać sosem warzywnym i obłożyć paseczkami sera
Tradycyjna Kuchnia