zimnej dodać posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i natkę pietruszki. Wbić jajko, dodać starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką. Zapraszam na stronę sklepu Sante oraz na FB Sante
Magiczne Życie Martymasło śmietanka 30% twardy ser parmezan lub grana padano (u mnie w lodówce znalazłam grana padano) pieprz (koniecznie) sól (do smaku) gałka muszkatołowa (obowiązkowo!!!) natka pietruszki (jeżeli jest pod ręką) Nie podaję proporcji jest to jedno z tych dań, które robi się cały czas oblizując palce. :) No dobrze, bierzemy się do roboty! Wstawiamy wodę na makaron (nie solimy jeszcze, dzięki
Brzuszki Łakomczuszkiaromatyczna, polecam do makaronu lub do kanapek, jako dip do warzyw i do czego jeszcze tam chcecie. Nie warto wyrzucać natki marchewki bo można z niej wyczarować pesto takie albo takie , a może takie , polecam. Warunek natka nie może być stara i zwiędła, wybieramy młode, jędrne listki. Pasta z natki marchewki, jajek i sera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePesto do różnego rodzaju makaronów na ciepło oraz na kanapki. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 50 g suszonych pomidorów w
KuchniaWeDwoje.plZawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na
kuchnia doskiOkazuje się, że całe życie żyłam w nieświadomości... otóż, zawsze uważałam, że kluski leniwe składają się z ziemniaków, sera, mąki i jajek gdy tymczasem okazało się
Czary - gary w kuchniOstatnio odkryłam że z ciasta lasagne ,można przyrządzić nie tylko tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i
Eli Gotowaniemakaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych oczkach. W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę . Wlać mleko i cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania (sos zgęstnieje) . Zdjąć z ognia. Wsypać parmezan (zostawić małą garść na później) oraz ricottę. Mieszać przez chwilę. Dodać małą szczyptę soli (bo ser jest słony
Moja Delicjaprzypalił). Gorgonzolę pokrój w kawałki i dodaj do czosnku, mieszaj aż do rozpuszczenia sera. gdy ser już się rozpuści dodaj śmietanę oraz szczyptę chili (niekoniecznie). Mieszaj aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. IV Etap - Podanie Podawaj z czym lubisz :) Wg mnie najlepiej smakuję z makaronem typu tagliathelle, z pieczonymi ziemniaczkami, gnocchi albo kopytkami. Smacznego
Wylizany RondelUwielbiam połączenie szpinaku z serem pleśniowym i ricottą. Tak przygotowana masa nie potrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika
Milion Smakówbiałego wina lub łyżkę, dwie octu winnego-smażymy do odparowania, wyjmujemy na chwilę polędwiczki, kruszymy ser pleśniowy intensywnie mieszając, aby nie przypalić sosu, wlewamy śmietankę, wkładamy ponownie polędwiczki i dusimy 15-20 min. na bardzo małym ogniu- gotowe! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem-jak kto lubi
Kuchnia Beatykwartał zupełnie wystarczy. W przygotowaniu dość pracochłonna, w końcu trzeba przygotować dwa sosy i obgotować makaron. Na niektórych opakowaniach można spotkać informację, że można ten krok pominąć. Nigdy nie zaryzykowałam i zawsze płaty lasagne lekko obgotowuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Dodałam trzy sery: pecorino, fetę i mozzarellę. Czytaj więcej
bistro mamaczekoladowe z kremem malinowym Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza z żurawiną i serem pleśniowym Sałatka z figami i kurczakiem Bułeczki różyczki Zupa pomidorowa z pieczoną papryką
Smaczna Pyzabiorę udział w akcji: Co można powiedzieć o mnie i moich preferencjach kulinarnych zaglądając do mojej spiżarni (czytaj kuchennej szafki)? v Na pierwszym miejscu znajdują się różniste makarony: od tych najbardziej popularnych jak spaghetti, penne czy fusilli, po te fikuśne jak: strozzapretti, garganelli czy orecchiette. v Kaszy i grochu są ze trzy rodzaje: mieszanka grochowo-jęczmienna(...)się jada: jogurty, sery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy czy Babci. Świat się zmienia, a z nim nasze nawyki i preferencje. Uwielbiam makaron i kuchni
Mia Cucina Sofieta