makaron z pieczarkami - 2305 przepisów (strona:72/154)

Spaghetti z sosem pomidorowo pieczarkowym. 185

spaghetti! Składniki; 30 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pieczarek 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów bez skóry sól, pieprz, odrobina cukru, 2 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, zioła prowansalskie - 1 łyżka makaron spaghetti pełnoziarnisty lub zwykły ( u mnie mieszany) ok 20 dag ser grana padano do posypania     Przygotowanie(...)Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy. Pieczarki obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, startym czosnkiem oraz odrobina cukru. Dodajemy także przecier pomidorowy i nadal dusimy co jakiś czas mieszając. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy odrobinę wody. Podajemy z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu. Po wierzchu posypujemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 214

bloga Kuchenne algorytmy Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami autorka: izzy z bloga Take it Izzy Pieczarki z Niemiec autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus autorka: Beata12 z bloga W królestwie smaków Beaty MAKARON Z PIECZONĄ DYNIĄ autor: kar_nowak z bloga Mam to na widelcu Dyniowo-batatowe rösti(...)adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem z dynią serwowane z pastą z bakłażana autorka: jednopalnikowa z bloga Jednopalnikowa Makaron penne ze świeżymi borowikami i cukinią autorka: MilionSmakow z bloga

Weekendy w domu i ogrodzie
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 151

jest bardzo gęsty przez co nadaje się idealnie na chłodniejsze dni. Chrupiący dodatek stanowią czosnkowe grzanki, ale możecie podać go z groszkiem ptysiowym, makaronem lub z czymkolwiek zapragniecie. Dlaczego akurat krem pieczarkowy? Po pierwsze, bardzo lubię pieczarki w każdej postaci ;D Po drugie, kilka tygodni temu kupiłam kostkę do domowej uprawy pieczarek. Kostka jest tak plenna, że brakuje mi już

PatiGotuje
makaron wstążki z sosem serowym 184

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 300-400 g makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g masła 200 g śmietany kremówki ser do posypania np. grana padano lub inny sól, pieprz zielona pietruszka opcjonalnie: ząbek czosnku wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W osobnym rondelku podgrzewamy masło oraz serek topiony

Domowy Smak Jedzenia
Makaron z cukinią i pieczarkami 164

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 2 osób:   250g makaronu typu kolanka, świderki, kokardki 1 duża cukinia 6 średniej wielkości pieczarek 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki słodkiej śmietanki 30% Sól, pieprz do smaku Parmezan(...)przez praskę czosnek, rumienimy. Dodajemy pokrojone w cienkie talarki pieczarki, a następnie obraną, wydrążoną z nasion i pokrojoną w małą kostkę cukinię. Lekko doprawiamy solą oraz pieprzem, a gdy odparuje nadmiar wody, dodajemy posiekane drobno orzechy i natkę pietruszki. Całość zalewamy słodką śmietanką, mieszamy do chwili połączenia składników. Łączymy z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie na „al dente”. Posypujemy każdą

Kuchnia w czekoladzie
Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym 228

Pyszny z chrupiącą grzanką z pełnoziarnistego pieczywa lub jako dodatek do mięs, kopytek, placków ziemniaczanych, bądź też w wersji pasty z makaronem al’dente lub risotto. Własnoręcznie zebrane grzyby można zastąpić tymi zakupionymi na starganie lub zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo. Danie na obiad lub kolację Czas przygotowania: 25 minut   Składniki

SzczyptaSmaQ
Tagliatelle w sosie czosnkowo-kalafiorowym 232

same thing about life? Waking Life Składniki: 1 kalafior 1-2 ząbki czosnku 1.5 szklanki mleka sojowego lub innego roślinnego Makaron tagliatelle (u mnie pełnoziarnisty) Oliwa z oliwek lub olej do smażenia przyprawy: pietruszka czosnek pieprz sól opcjonalnie: pieczarki lub inne warzywa Przygotowanie:      Główki kalafiora gotujemy do względnej miękkości. Po ugotowaniu odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)pożądaną przez nas ilość przyrządzonego sosu, delikatnie go podgrzewamy. Gdy zacznie się gotować, wrzucamy do niego odcedzony makaron oraz pozostały czosnek i mieszamy, wciąż trzymając całość na niewielkim ogniu, do czasu, aż dokładnie połączymy ze sobą składniki. Jeśli decydujemy się na pieczarki, naturalnie obieramy je i podsmażamy dużo wcześniej, a teraz, na etapie mieszania, możemy je również dorzucić. Tagliatelle

Weganizm infantylny
Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym 345

się znudziły? Urozmaicić nimi sos! Tym razem na szybki obiad przygotowałam pierś z kurczaka ze szparagami i pieczarkami w sosie cytrynowym . Przygotowanie zajmuje ok. 30 minut, a smakuje wybornie. Do tego takie danie jest bardzo uniwersalne – pasuje do niego zarówno ryż, makaron, jak i różnorodne kasze. Poza sezonem, zamiast szparagów, można użyć mrożonej fasolki szparagowej. Pierś z kurczaka(...)łyżki oliwy z oliwek ok. 8-10 szparagów ok. 8-10 średnich pieczarek ¼ szklanki białego, wytrawnego wina ¾ szklanki śmietany 30% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny + plasterki cytryny tymianek lub natka pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: np.: ryż, makaron, bulgur, quinoa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze

Poezja smaku
Makaron z boczkiem w sosie z sera pleśniowego 184

Penne z boczkiem w sosie z sera pleśniowego         Składniki: kilka różyczek brokułu (ja użyłam mrożonego) 200 g makaronu penne 50 g sera mozzarella 200 g chudego boczku 30 g suszonych pomidorów ½ cebuli czerwonej 5 pieczarek 100 ml śmietany 60 g sera pleśniowego (niebieskiego) czosnek granulowany sól, pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę(...)około 2 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. Pomidory suszone posiekać w paseczki. Brokuły i pomidory dodać do podsmażonej cebuli i pieczarek. Podsmażyć chwilę aby wszystko się połączyło. Do warzyw dodać boczek, przyprawić wszystko ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Ugotować makaron al dente. Mozzarellę zetrzeć na tarce. Przygotować sos. Śmietanę podgrzać na małym ogniu. Dodać ser pleśniowy. Najlepiej dodawać go partiami

Mania Gotowania
Zupa z kurczaka z pieczarkami 212

średni pomidor (200g) 1 średnia cebula (150g) kawałek dowolnej części pora 200g pieczarek 1 ząbek czosnku 2-3cm świeżego imbiru (lub 1 płaska łyżeczka mielonego) ok. 2 płaskie łyżeczki soli kilka ziaren ziela angielskiego ok. 10 ziaren czarnego pieprzu 2-3 liście laurowe makaron nitki do podania Instrukcje Do dużego garnka wlewamy 4 litry zimnej wody. Dodajemy połowę soli(...)dosalamy również zupę do smaku. Z ugotowanej zupy wyjmujemy mięso, seler, pora i cebulę, pozostawiając jedynie marchewkę, pieczarki i przyprawy. Z mięsa usuwamy wszelką skórę i kości, po czym dzielimy na mniejsze kawałki. Zupę podajemy w jednym naczyniu razem z oddzielnie ugotowanym makaronem nitki oraz oczyszczonym mięsem kurczaka. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-100 {margin: auto;} #gallery-100 .gallery-item

Kulinarna Pokusa
Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym 258

kokosowym i pietruszką są po prostu przepyszne. Możemy serwować je jako danie główne z ryżem lub makaronem różowym bądź jako dodatek np. do sajgonek.   Składniki: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu chili Sambal Oelek biała cebula olej sezamowy do smażenia 500g pieczarek 400ml mleczka kokosowego sól, czarny pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki(...)zeszklenia a następnie dodajemy pieczarki. Po około 3 minutach dodajemy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Posypujemy obficie posiekaną natka pietruszki. Serwujemy z dodatkiem ryżu lub makaronu ryżowego lub jako dodatek do potraw kuchni chińskiej np. sajgonek

Pyry na Gaz
MAKARON W SOSIE JOGURTOWO-CZOSNKOWYM - z grzybami, szynką parmeńską i tymiankiem 235

szynką parmeńską i tymiankiem to idealny obiad dla całej rodziny. Jak zrobić makaron z sosem - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI : 4 porcje 300g makaronu penne 1 szklanka oczyszczonych i pokrojonych grzybów leśnych lub pieczarek 1 średnia cebula sałatkowa, drobno posiekana 6 -7 plasterków suszonej szynki parmeńskiej, pokrojona w kostkę 1 łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki (same listki bez łodyżek(...)parmezanu do sosu 8 łyżek tartego parmezanu do posypania (po 2 łyżki na porcję) sól do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku 2 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente (!), odcedzamy. Wkładamy z powrotem do garnka, trzymamy w cieple. Krok 2. Na większej patelni na oliwie podduszamy posiekaną cebulę (nie rumienimy), gdy się zeszkli

Moja Książka Kucharska
zupa pieczarkowa z klopsikami i makaronem... 156

łyżeczki, mąka pszenna - ile potrzeba, woda 4 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, pieczarki 1/2 kg, śmietana gęsta 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, natka pietruszki 2 łyżki, makaron muszelki - ile potrzeba na robot kuchenny nałożyć maszynkę do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach, zmielić chude mięso łopatki, następnie(...)łyżką klopsy, gdy wypłyną na wierzch wsypać zmielone pieczarki, kostki rosołowe i gotować z 15 minut na średnim ogniu do miski dać śmietanę 18%, mąkę, wodę, natkę pietruszki posiekaną, zmielony pieprz, rózgą dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się zupy, mieszać do zagęstnienia i zagotowania ponownego zupy, podawać z osobno ugotowanym makaronem muszelki wg przepisu na opakowaniu - zupa jest syta

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa pieczarkowa-pyszna.Znaczenie zup 260

marchweki 1/2 malego selera 1 pietruszka-korzen kawalek pora zielona pietruszka jogurt grecki lub smietana bulion warzywny-1,5 l makaron 2-3 garstki pieprz z mlynka sol Wykonanie: wieczorem w dniu poprzedzajacym gotowanie namoczyc suszone grzyby oczyszczone pieczarki pokroic w plasterki,polplasterki,paseczki jak kto woli.Obrac cebule,drobno pokroic.Rozgrzac maslo w garnku ,w ktorym bedziemy gotowc zupe i zeszklic(...)talarki.Drobniutko pokroic namoczone wczesniej podgrzybki. podsmazone pieczarki zalac goracym bulionem,dolozyc pokrojone warzywa i suszone  pokrojone grzyby.Dodac przelany przez sitko ( piasek !) wywar z suszonych podgrzybkow.Zagotowac.Do gotujacego wywaru dolozyc 2-3 garstki skruszonego w dloniach makaronu.Dodaje pokruszone spätzle.Dodac sol.Gotowac okolo 15 minut.Wylaczyc i zostawic na ogniu,by makaron apetycznie napecznial.Doprwawic swiezo zmielonym pieprzem. na talerzu przybrac kleksami jogurtu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lasagna mięsna z pieczarkami 221

obiad jak i na kolację na gorąco. Robię ją od lat :) Składniki: opakowanie makaronu lasagne 1 kg mięsa mielonego (u mnie wołowe) 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów 20 dag żółtego sera w plastrach albo tartego (u mnie w plastrach) 30 dag pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 litr wody suszone oregano, suszona bazylia przyprawa chili(...)pierwszą warstwę surowego makaronu (na styk), wylewamy 1 warstwę sosu z mięsem i czynność tę powtarzamy jeszcze 3 razy. Na wiech układamy plastry żółtego sera i posypujemy ulubionymi ziołami. Zapiekamy w 200 stopniach C w piekarniku przez 20 minut. Dekorujemy świeżymi ziołami jak natka albo bazylia.  na wierzch układamy ser lasagna z mięsem i pieczarkami

Bon Appetit Małgorzaty