Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Słonecznik prażymy na teflonowej patelni do blendera wrzucamy słonecznik, umyty szpinak, rozduszony ząbek czosnku, ser i miksujemy na pesto/ przyprawiamy wg. smaku ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy ponownie do garnka dodajemy pesto ze szpinaku i całość mieszamy, aż sos oblepi makaron. SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćżelazo, cynk, miedź i mangan. Czyli samo zdrowie. Ryś Podkarpacki do swojej oferty dodał również słoiczki z czosnkiem niedźwiedzim, które wykorzystałam do przygotowania makaronu. Składniki: porcja makaronu penne (u mnie 3 garście suchego) 2 czubate łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego ziemi przemyskiej od Ryś Podkarpacki 1/4 zielonej papryki 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki pieprz ziołowy do smaku (u mnie(...)większe szczypty) opcjonalnie sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta. Na patelnię wykładamy 2 czubate łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę (chrupki akcent dania) i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Całość doprawiamy pieprzem ziołowym i opcjonalnie solą (próbujemy). Na koniec dodajemy posikaną zieloną pietruszkę, mieszamy i od razu podajemy
Słodkie okruszkipodstawie. To działa :) Oczywiście z sensem, mając jakiś zarys dania wypracowany wcześniej. Zobaczcie co nam wyszło z tworzenia dania na podstawie łączenia przemyślanych kolorów. Makaron funghetto z brokułowym pesto, serem bałkańskim i buraczkami. (4 osoby) Składniki: 1 opakowanie makaronu funghetto 1 średniej wielkości brokuł 1/2 sera w typie bałkańskim lub feta kilka plastrów buraczków z zalewy octowej(...)łyżki oliwy z oliwek i ostrą paprykę. Możemy delikatnie skropić sosem sojowym. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Następnie wstawiamy makaron i gotujemy al dente, a w tym czasie dokończymy sos. Została tylko jedna czynność. Należy pesto przełożyć do rondelka i wlać śmietankę (weganie modą zamienić to na wodę lub śmietankę sojową), a następnie zagotować. Powstały sos przelewamy
vegetanieKuchnia włoska to przede wszystkim makaron, a do makaronu musi coś być. Najprościej. Pesto. My sobie spolszczymy pesto dzisiaj. Zamkniemy w słoikach i przechowamy w lodówce. Jeśli nie macie makaronożerców, to jeden słoik Wam wystarczy. Mój słoiczek od Friends of Glass zawsze leżakuje w lodówce. Zawsze z czymś dobrym! Tym razem padło na pesto pietruszkowe(...)chwilkę na gorącej suchej patelni. Gdy będa gotowe, wsypujemy ponownie do blendera i dodajemy natkę pietruszki. Po czym oliwę z oliwek oraz tarty parmezan. Miksujemy na gładkie pesto. Gotowe! Podajemy z makaronem. Nic prostszego ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwykonujemy wkładając do naczynia resztę składników i miksując na dość gładką masę. Jeśli pesto wyda się Wam zbyt suche, można dodać do niego więcej oliwy. Makaron mieszamy z 4 łyżeczkami pesto, które poczyniliśmy, jeśli coś nam zostanie, pesto można przełożyć do małego słoiczka, zalać wierzch oliwą i wykorzystać spokojnie w przeciągu tygodnia. Przekładamy na talerz
MamaOskarkafalse false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. W tym czasie szykujemy pesto. Jarmuż, oliwę, orzechy, parmezan blendujemy kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron dokładnie mieszamy z pesto. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenpozytywną energią💪 A po takim konkretnym treningu, potrzeba konkretnego posiłku na uzupełnienie składników po wysiłku, aby mięśnie się poprawnie regenerowały😇 Składniki na 2 porcje: -140 g makaronu (u mnie orkiszowy) -6 łyżek pesto zielonego -250 g mięsa -250 g mieszanki chińskiej -łyżka masła klarowanego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle(...)klarowanym do miękkości. 3. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy i dodajemy pesto. Dokładnie mieszamy i smażymy. 4. Makaron wrzucamy do warzyw i łączymy ze sobą. Wartości odżywcze 2 porcji: 998 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzupodana na delikatnym makaronie z warzywami, niebanalnie i smacznie. Zapraszam do eksperymentów....:) Składniki 80 dag fileta okonia nilowego 30 dag makaronu spaghetti 1 łyżka soku z cytryny 20 dag marchewki 20 dag cukinii 1 cebula 80 g pasty pesto bazyliowej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 150 ml bulionu warzywnego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka(...)wrzątek gotuję all dente tak jak w przepisie na opakowaniu,odcedzam i gorący mieszam ze śmietaną i dodaję do warzyw mieszam rozkładam na talerze. Rybkę zapieczoną z pesto podaje na makaronie. Dekoruję listkami świeżej bazylii. Serwuję z winem półwytrawnym białym
Wanilia i KardamonSkładniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu 100 gram pesto z bazylii 300 gram filetu z indyka 1/2 szklanki śmietany 18% 1 lampka białego, wytrawnego wina 250 gram pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli i pieprzu garść orzechów włoskich świeża bazylia starty parmezan Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente(...)czasie dodaję pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażę składniki kilka minut. Na patelnię wlewam wino, które redukuję o połowę. Pesto mieszam ze śmietaną i dodaję do sosu na sam koniec gotowania. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Ugotowany makaron mieszam z sosem. Podaję od razu. Przed podaniem posypuję posiekanymi orzechami, posiekaną bazylią i startym parmezanem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaoliwę i parmezan blendujemy na gładką masę, tak by powstało pesto. Jeśli trzeba - solimy do smaku. Pokrojone plastry szynki parmeńskiej podgrzewamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości. Makaron mieszamy z pesto z rukoli. Podajemy z podsmażoną szynką parmeńską, posypujemy orzechami nerkowca oraz parmezanem. Źródło przepisu: makecookingeasier.pl
psgotujemyTradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek makaron np.świderki Lubelli garść pestek dyni parmezan 2-3 ząbki czosnku sól,świeżo zmielony czarny pieprz Brokuły umyłam i pokroiłam na mniejsze części. Podgotowałam je w osolonej wodzie przez około(...)zmiksowałam. Podsmażyłam przez chwilkę starte ząbki czosnku. Dodałam do czosnku zmiksowane brokuły. Podsmażyłam wszystko i przyprawiłam. Możecie dolać oliwy z oliwek,gdy pesto będzie za gęste. Ugotowałam makaron i wymieszałam go z sosem. Posypałam startym parmezanem i uprażonymi pestkami dyni. Smacznego
potrawyregionalneDość sporo ostatnio kombinuję z bezmięsnymi obiadami. Podstawą dla mnie są w nich strączki w różnej postaci. Tym razem ciecierzycę połączyłam z czerwonym pesto oraz szpinakiem i papryką. Na koniec całość wymieszałam z ugotowanym makaronem. To danie znakomicie sprawdzi się w roli lunchboxa. Jeżeli wolicie mięsne dania, cieciorkę możecie zastąpić kurczakiem, który również będzie tu doskonale pasował. Składniki(...)łyżek domowego) 500g makaronu (z pszenicy durum, pełnoziarnisty lub bezglutenowy) 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Wrzucić szpinak, podsmażyć chwilę aż zmniejszy objętość. Następnie dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Chwilę podsmażyć. Ciecierzycę odsączyć z puszki. Dodać do reszty składników razem z czerwonym pesto. Wymieszać
Fabryka pomysłówsól himalajska, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę gotujemy również osolonej wodzie do miękkości. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Jarmuż płuczemy i odrywamy twarde łodyżki. Wkładamy go do pojemnika rozdrabniacza. Dodajemy obrany czosnek, słonecznik, oliwę, po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko miksujemy na papkę. Jeśli pesto wyszło zbyt(...)gęste można dodać więcej oliwy lub trochę zimnej wody. Makaron i fasolkę przekładamy do jednego naczynia, dodajemy pesto i przekrojone na pół pomidory. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie i fasolce
e-PrzepisyKulinarnepołączeń. Aromatyczne pesto doskonale współgra z kurczakiem i warzywami w towarzystwie pełnoziarnistego makaronu. Składniki na 1 porcje: 60 g makaronu penne (u mnie pełnoziarnisty) 100 g piersi z kurczaka 110 g cukinii 90 g czerwonej papryki (1/2) 40 g pieczarek (2 sztuki) 2 łyżeczki zielonego pesto opcjonalnie łyżka ziaren słonecznika Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji(...)opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę. Dodać pesto. Podsmażyć do miękkości kurczaka. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki, w kostkę paprykę i w połówki cukinię. Smażyć jeszcze chwilę do miękkości warzyw. Opcjonalnie dodać łuskane ziarna słonecznika. Chwilę podprażyć. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówoleju) sól, pieprz dodatkowo: makaron starty parmezan Natkę pietruszki siekamy, łodygi odrzucamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni i studzimy. Wszystkie składniki miksujemy razem na jednolitą masę. Gotowe pesto mieszamy z makaronem i posypujemy parmezanem
Czary - gary w kuchni