kolejnym przepisem na danie obiadowe z drobiu. Jak zwykle i tym razem postawiłam na szybki przepis, który nie wymaga dużo zaangażowania i wysiłku. Ostatnio opublikowałam ekspresowy przepis na bezglutenowy makaron z indykiem a teraz mam dla Ciebie przepis na pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami. To danie świetnie nadaje się do przygotowania w tygodniu(...)kurczaka dokładnie myję i osuszam ręcznikiem papierowym. 3 Mieszam ze sobą suszoną tapiokę, paprykę, czosnek, 1 łyżeczkę soli himalajskiej,1/2 łyżeczki pieprzu i w mieszance obtaczam kurczaka. 4 Na patelni na średnim ogniu rozgrzewam 1 łyżkę smalcu lub oleju kokosowego, podsmażam kurczaka 3 minuty z każdej strony. 5 Układam podsmażone piersi w naczyniu żaroodpornym. 6 Pomidory suszone kroję w paski
Book of spellsWedług mnie jest to hit kuchni wegańskiej! Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym dopiero od niedawna gości na naszym stole, a ja żałuję, że dopiero
Kulinarne przygody GatityPierogi piemonckie nie są zwykłymi pierogami. Są to pierogi z żółtkiem, które rozpływa się na talerzu po rozcięciu pieroga tworząc wraz z farszem niesamowicie aksamitny sos
Pociąg Do KuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiJogurt naturalny zawsze warto mieć w lodówce. Doskonale orzeźwia w upalne dni i jest zdrowy, pod warunkiem oczywiście, że w składzie nie znajduje się np. mleko
Moja smaczna kuchniaKuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji
Even Better FoodRisotto pomidorowe będzie wprost idealnym daniem dla wielbicieli pomidorówki z ryżem. Podobne składniki, lecz zupełnie innej jakości danie. Przepis na takie połączenie znalazłam w książce „
Poezja smakuakurat okres największych sierpniowych upałów. Gorąco w moim małym, znajdującym się na 6-tym piętrze od zachodniej strony mieszkanku był nie do zniesienia. Na odkrytym balkonie robiła się prawdziwa patelnia, wystarczyło tylko rozbić jajko, a zrobiłoby się sadzone.... Zaraz zaraz, pomyślałam. No właśnie balkon! Niech mi się ten upał na coś przyda! Przecież panująca właśnie temperatura i intensywność słońca(...)razie olej może nie przykryć wszystkich pomidorków i może się na nich rozwinąć pleśń. Pomidory możecie jeść już po 2-3 dniach. Są dobre na kanapkę, do sałatek, makaronów. Na końcu postu zamieściłam kilka przepisów z suszonymi pomidorami. Pamiętajcie, że również olej po suszonych pomidorach jest bardzo smaczny i warto go wykorzystać do różnych potraw, np. gdy miksujecie pastę
Chilli Czosnek i Oliwadzięki dużej zawartości antocyjanów. Kolor zielony to efekt zblendowanej rukoli, żółty odcień pierogom nadała mega zdrowa kurkuma, czarny uzyskałam poprzez dodanie wyjątkowego atramentu z kałamarnicy, używanego do barwienia świeżych makaronów, kopytek, ravioli, sosów czy risotto. Burak nadał pierogom piękny, różowy kolor, zaś ziarenka maku dodałam to "białego ciasta" i powstały pierogi w kropki. Wszystkie pierogi nadziałam pysznymi farszami: niebieskie - smażonymi(...)kółka. Następnie na każde kółko odpowiednio połóż po łyżeczce farszu i ulep pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie przez 2 minuty od wypłynięcia. FARSZ DO NIEBIESKICH PIEROGÓW: Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę, a następnie krewetki (po 1 minucie z obu stron). W międzyczasie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz
Słodko-Słony Świat IlonyChoć kasza jaglana nie jest produktem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, to w połączeniu z klasycznymi składnikami potrafi przemienić się w prawdziwie włoskie danie. Bo też tam
Even Better FoodNiektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się rozpuściły i zupa gotowa. Nie musimy doprawiać ani solą, ani pieprzem, jest w sam raz. Jeszcze grzanki. Kromkę lub dwie kroimy w kostkę i po prostu podsmażamy na patelni na małej ilości oleju. No i prawda, że szybko i łatwo? :) Co prawda grzanek nie było pokazanych na filmie, ale na samym początku prowadzący coś o nich wspominał(...)znam rozwiązania. Obejrzyjcie dokładnie końcówkę filmu. Przez cały film robili tę zupę cebulową, a na koniec ekipa filmowa zajada się świeżo zrobionym spaghetti :) Skąd tam wziął się makaron? No i znowu zaraz będę głosy, że telewizja kłamie, hehe :) I jeszcze bardziej na koniec: zupa była naprawdę w porządku! Na kolana nie rzuciła, jadłem lepsze, ale była naprawdę smaczna. Jak będę
Marder&Marder ManufacturePo przepisie na ZACIERK I, dzisiaj przepis na zupę ziemniaczaną, czyli kartoflankę, która w wersji rozbudowanej, na bogato ;) , stanowi samodzielne danie obiadowe. W sam raz na
Posadzone i zjedzoneirzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach(...)kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą
Moja smaczna kuchniaZabrałam się ostatnio za porządkowanie mojej zasobnej już biblioteczki z książkami kucharskimi i wpadła mi w ręce książka Gino D’Acampo “Buonissimo”. Przewertowałam
karmelowy